Ett middagstips......Varsågod!

Här i Skorped är vi bortskämda med en riktigt bra affär! När det vankas extrapriser på en del varor, då finns det roliga recept i affären som man får ta med sig hem! Suveränt.....Konsumflickorna bestämmer alltså vad hela bygden ska äta under helgen!

Veckans erbjudande var fläskfilé, så det köpte jag såklart, och tog med mig tillhörande recept. "Fläskfilé i sötsur sås" Det blev en suveränt god middag! (Jag gjorde inte riktigt som på receptet) Så här gjorde jag:

Sätt ugnen på 225 grader

1 fläskfilé
1 paprika
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 dl sweet chilisås
1 dl vatten
1 msk maizena
2 tsk sambal oelek

1 påse klyftpotatis

Skär filen i skivor, varva filen och strimlad paprika i en ugnsäker form. Strö över salt och svartpeppar

Vispa ihop grädde, chilisås, vatten, creme fraiche, sambal oelek och maizena i en bunke. Tillsätt ev lite salt och chilipulver.....Häll hela rasket över filen och skjuts in i ugnen! Efter 45 minuter är det klart. Rör i formen några gånger under gräddningen. Det blev verkligen supergott!! Suverän festmåltid som sköter sig i princip själv....

Vill du vara riktigt effektiv? Då flyttar du fileformen längst ner i ugnen efter halva gräddningstiden och slänger in klyftpotatisarna i långpanna i mitten........Sen går du och duschar, å när du är ren och fräsh är även middagen klar! Enkelt och bra!

Lycka till! Och kom ihåg ett gott vin till det hela!!

Gillar

Kommentarer