Hellu I veckan fyllde en av mina kompisar år så ihelgen firade vi men en massiv pannkakstårta. Det gick åt en 12 portioners smet och vi stekte i timmar. Som innehåll hade vi en hel burk nutella, massa lingångsylt och grädde. Den var söt men de blev…

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nä men tjenare!!! För cirkus 3 veckor sedan bestämde sig några i min kompisgrupp att de vore Sköj å hitta på något. Vi kommer tillslut fram till att vi ska sova ute laga mat över öppen eld. Efter att jag fått tryckt på lite så lyckas ja få dem att …

Likes

Comments

Hellu! Idag hade jag bestämt mig för att ha min nya skjorta för. Varför inte?? Ja lovade mig själv å inte spilla mat på den. Men dagen börjar med att en kompis börjar blöda och vart tror ni han råkade kladda av sig om inte på mig. Jag spenderade et…

Likes

Comments

Hejsan! Idag hälsar några lamm på här och dom är Max 1 vecka gamla. Jätte söta och busiga. Det blir tidiga mornar för att hinna med och ta hand om lammen och fåren innan skolan varje dag med de är så värt det när man får gosa med lammen. Aja det bl…

Likes

Comments

Hejsan Idag tänkte jag dela med mig av några av de mäst spännande, roligaste och bästa serier som jag någonsin sätt. 1. Sons of anarchy En serie om ett mc gäng och deras relationer med andra gäng och allt annat som hör till klubben. Jätte bra gjord…

Likes

Comments

Hallu! Idag är det första dagen på #nouw30daychallenege och nu ä vi igång. Jag tänkte berätta lite om det fantastiska upplägget med en egen personlig almanacka, journal, dagbok eller exakt vad man vill. Det är en Bullet journal jag snackar om. Jag …

Likes

Comments

Nä men tjenare folket! Jag har nu beslutat mig att delta i #nouw30daychallenge som en liten utmaning å vi får se hur de går. De ska bli kul och framförallt utmanande. Och nu skulle man skriva nå form av mål. Men ja vill utveckla mig och se hur lång…

Likes

Comments

Nä men tjenare! Eftersom att det inte blev nå tävling alls för mig och chipp de gångna året så tänkte ja köra så mycket jag kan i år emellan alla nationella prov. Han kan ju och jag kan så de ä ju bara å anmäla sig. De vi hade planerat var nog fram…

Likes

Comments

Halloj! Under lovet träffade jag å min syster våran pappa och skulle på bio. Det är en liten tradition sedan de nya Star Wars filmerna släpptes att just vi tre går tillsammans. Pappas tjej gillar dom inte och de gör inte våran mamma häller så de bl…

Likes

Comments

Godmorgon Hopas ni haft en bra jul och fått några riktigt bra julklappar. De finns inge bättre än å ge och att få den där perfekta personliga klappen. Själv har jag fått bland annat en gammeldags skrivmaskin som är jätte häftig å skriva på. Jag har…

Likes

Comments

Tjenare folket!

I skrivandes stund sitter jag i bilen på vägen hem från Nynäshamn där vi har vart och plockat upp mormors julklapp. En border collie hane på två år som heter Pepsi.
Sen mormors bästa vän Nick, som också va Border Collie, gick bort i julas så har dom känt sig ensamma och saknat en fyrbent familjemedlem.
Mormor ä precis som jag förälskad i den här vallande, lättlärda rasen å då dom ä hemma hela dagarna och har ungdjur som han kommer kunna valla så ä de inga problem mä en sån krävande hund för dom.

Pepsi
Pepsi hälsade hos innanför dörren på sin villa med viftande svans och pigga ögon. "En glad skit" som hans husse sa. Å en av de första sakerna vi lade märke till var hans långa ben och hur bra byggd han va för att dra med sele. Så lite kick bike å pulka lär vi nog åka innan han får flytta hem till mormor.
Han älskade tomtar och gick å hämtade sådana när han vart glad men lät bli snögubbar och liknade. De va bara tomtar som gällde.
Han va även van mä en julbordstallrik på julafton så en svart vit julhund är han nog.
Bada tyckte han däremot inte om men de hade han fått gjort för att se fin ut när vi kom vilket va snällt av honom.

Just nu är han inte alls lika glad, då han ä åksjuk precis som jag. Men han ändå lugn å protesterade ingenting när han var kvar i bilen när vi åt så de blir nog en jätte bra hund till mormor. Om ja lyckas ge bort honom.😅

Aja mer om Pepsi kommer nog snart. Puss och kram skumbanan.👋🏻

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tjenare folket!
Igår band vi bockar hos mormor och jag passade även på att göra några små knippor granris. De skulle bli små tomtar att ställa i fönstren.

Så idag rotade jag fram tyg, nål och tråd för nu skulle dom få mössor. För vad vore en tomte utan sin luva??
Jag älskar ju den här gamla stilen med vättar, tomtar och troll. Fornnordiskt så gråa luvor skulle de absolut vara.
Jag klippte ut mössorna i som en triangel med rundad botten. Sen använde jag mossa som skägg å en nöt till näsa.

Sen var de bara att hand sy. Jag sparade en bit längst upp som skulle tjäna till toffs.
Näsan och skägget blev dit satta med Karlsons klister. Å sen var tomtarna klara.
Urgulliga tycker jag så jag funderar på å sälja några å ge bort till folk jag tycker om.
Aja de va allt för idag.
Puss och kram, skumbanan.

Likes

Comments

I helgen var jag, min mor och min syster på självförsvarskurs hos självförsvarsskolan.

Å jag som bor mitt ute i ingenstans tog självklart chansen nu när dom var i trakten. Finns det något värre än när man går ensam genom stan med en nyckel mellan fingrarna för att man hört nånstans att de skulle hjälpa om man behövde slå. Det är sjukt att så många tjejer ska behöva bli utsatta för överfall å sådana otäckheter. Å de sjuka ä att de inte bara ä stupfulla unga tjejer i utlämnande klädsel. Utan allt från spädbarn till gamla som knappt kan stå själva. Fy för folk som gör sådana sjuka saker!!!

Trots att ja som sagt inte direkt bor i storstan så var de proppfullt i den lilla skolgymnastiksalen. Allt från 15 åringar till 50 åringar vilket kändes bra. Ja å min syster trodde vi skulle va yngst å min mor att hon skulle va äldst men ingen hade rätt. Under endags kusen så var de många som berättade om anledningen till att dom var där å de va inga roliga historier kan jag säga. En tjej hade blivit jagad när hon skulle gå ner å tvätta i källaren nedanför hennes lägenhet. Tänk å inte äns kunna fixa vanliga hushållssysslor utan att vara utsatt.

Vi va så ivriga så vi va självklart lite tidiga när vi väl kom dit. Så vi fick vänta utanför ett tag. Men när dom väl ställde upp dörren så hördes hög dunka dunka musik som fick adrenalinet å flöda. Jag älskar kampsporter och fick världens lust att börja träna direkt.
Men innan vi kunde börja så va vi tvungna att tejpa fingertopparna om man hade långa naglar. De va då jag började undra vad vi egentligen skulle göra. Det var två tjejer och tre killar som var instruktörer. Den ena tjejen hade ljust hår och lösögonfransar å såg därför väldigt oskyldig ut. Men man ändrade snabbt uppfattning när kursen drog igång. Den andra var brunett och såg ut som en klassisk kick ass kvinna å tro mig hon va tuff. De tre killarna som skulle agera gärningsmän var stora å ganska läskiga å då ä inte jag den som är rädd sådär.

I den första övningen skulle vi para ihop oss i par å sedan ställa oss mitt emot varandra med händerna bakom ryggen. En av oss va 1 å den andra 2. Sedan skrek instruktören en siffra å den som hade den siffran skulle ge den andra en käftsmäll. Å han sa även "kan ni inte ta en käftsmäll så kan ni lika gärna sätta er resten av kursen för då klarar ni de inte. Ni kommer få blåmärken å ni kommer få smällar så ä de bara."

Den kursen va ett av de tuffaste träningspass jag någonsin haft å de säger en hel del. Men jag rekommenderar den verkligen och tycker den ska vara obligatorisk för all tjejer.

Aja puss å kram skumbanan.!!👋🏻👋🏻

Likes

Comments

När Chipp var ett år och vi endast hållit på med lite små trix och allmänlydnad så var det dags för en vallhundskurs.
Vi gick och vallade får i Odensbacken utanför Örebro och det visade sig att han var en väldigt tuff vallhund så länge allt gick bra å fåren sprang dit dom skulle. Många sa att han skulle valla nöt istället. Han va ofta lite för på å nafsade i hasorna på dom. Vilket tydde på att han var bättre anpassad för kor.
Vi fick både träna på att gå försiktigt och fösa flocken framför oss men mest på att hunden skulle valla fåren mot mig. Vilket satte mig i den positionen där jag med en flock får efter mig måste springa lika snabbt som Chipp. Fast baklänges och medan jag höll koll på honom och skrek kommandon. Allt detta på en ojämn äng med massor utav tussar och gropar. Så en hel del vurpor blev det.
Roligast var nog när en lite äldre man snubblade och gjorde en bakåt kullerbytta och fick bjuda på tårta.
Allt gick prima på kursen och allt bara funkade de kändes så bra. Chipp kunde valla hyfsat, tillräckligt bra och han lyssnade.
Tills vi kom hem å skulle valla fåren hemma.
Jag har en stor flock åsenfår som inte är rädda för så mycket. Så när det kom en hund som trodde han var något så nosade dom litegrann på honom. Och kom han för nära vart dom ilskna och då vart han rädd och backade.
Så då helt plötsligt hade jag jordens tuffaste och fegaste vallhund i ett.
Men våra får har satt även välutbildade vallhundar på plats när fårklipparn hade med sin lilla tös. Hon låg i hörnet i stallet när han klippte får. Våra får tyckte hon var jätte intressant och var framme och nosade på henne. Då bet hon i luften flera gånger så de bara small om käkarna på'na. Fåren brydde sig väll inte om de å testade om de gick å äta svansen. Hon var tydligt frustrerad och förnärmad men hon bet aldrig och reste inte häller på sig från den plats där fårklipparn bett henne å ligga kvar.

Small i käkarna gjorde de också på Chipp när han som valp blev frustrerad över att han inte kunde rå på Nick, mormors stora fullvuxna Border Collie. Då morfar med ett skratt gett honom smeknamnet "krokodilen".

Likes

Comments

Chipp är min lilla älskling på 6 år.
Jag tjänade ihop pengar och köpte honom helt själv. Ja fick 20 kr i veckan så det tog tid men ja lyckades äntligen.

Efter å ha pratat med han som sålde Chipp så åkte vi raka vägen ner till Skåne å i Tomelilla bodde han på en liten gård med kor, får å barn.
Så van vid de mesta var han. Han var även den sista valpen kvar.

När vi hoppade ur bilen var de första vi såg en stor ( å då menar jag verkligen STOR) lerig golden. Han hopade upp på min lillasyster som fick två leriga avtryck av tassar på magen. Medans hon borstade av sig hade jag bråttom fram till till huset där vi plingade på.

Efter att få träffat både mamman "Bix" som var en supervallare som verkligen älskade å jobba på gården och valla. Och även pappan "take time tip" som var en riktig agility kämpe istället. Precis den perfekta blandningen för mig som endast hade vallning och agility som mål för tillfället. Därav valet av hundras. Men eftersom pappan inte klarat vallhundstestet så blev valparna papperslösa. Vilket förhindrar mig och Chipp att tävla i vallning.

Men efter en lång bilresa genom halva Sverige, med mycket stop för stackars lilla åksjuka Chipp, så var vi hemma. Å från den stunden har han vart min bästa vän som alltid lyssnar, peppar och finns där för mig.

Likes

Comments

Hej jag tänkte presentera några av mina intressen och vad jag håller på med.

Jag har en bordercollie på 6 år som heter Chipp. Vi tränar de mästa å gillar å testa nya saker men just nu är det mäst vallning och freestyle. Vi siktar även på att börja tävla agility igen.

Jag spelar nyckelharpa, Sveriges nationalinstrument tror jag för i övrigt, i en liten grupp som heter "Gycklarna" å som uppträder lite här å där på typ äldreboenden och folkmusik träffar.

Min syster har en väldigt snygg liten blyg tjej som heter heter Poshima och är ett arabiskt fullblod. Jag ska utställnings träna henne så vi kan sopa banan på utställningar.

När de gäller hästar så heter stuteriet Proweco arabians och vi har 7 hästar var av 6 är arabiska fullblod och så har jag en liten shetlandsponny som heter Madicken och som var min första häst.

Tänkte kom igång igen med ridningen å då ä de distans som gäller i längden med min valack Werlandi.

Jag rider western ridning som är motsvarigheten till engelsk ridning som är det vanligaste. Med westen ridning menas de att jag rider helt utan bett, sporrar och spö. Och så styr jag med sitsen istället för att sparka hästen i sidorna med fötterna. Jag tycker det är snällare mot hästen och det funkar precis lika bra som något annat.

De va väll lite presentation vad bloggen kan komma å handla om men ja fotograferar också en hel del med min Canon eos 700d, jagar älg med min mor och siktar på jägarexamen till nästa år, lajvar i en lajvgrupp som heter "vidjebacken" och även vampyrlajv, jag försöker starta upp Nora hund ungdom mm.

Jag håller som sagt på med mycket å funderar en hel del så de ä väll de bloggen kommer handla om.
De va nog allt för tillfället.
Puss och kram, skumbanan.
☺️

Likes

Comments