Thea ♡ #sjekkdeg

THEA

Det er ei jente jeg vet om. Jeg kjenner henne egentlig ikke noe særlig. Vi er venner på facebook og vi har vært på samme fester noen ganger for flere år siden. Hun har et ansikt man lett husker igjen, hun er veldig fin. Og en ting jeg har lært, er at hun er sterk, så inderlig sterk. Hun heter Thea. Jeg tør å tippe at hun har blitt et kjent ansikt for flere det siste halve året. Hun har gitt livmorhalskreft et ansikt, og hun har lært oss at vi er sårbare alle sammen. Hun er bare 25 år, det kan altså ramme deg, en venninne, en søster, en mor. At man er ung er ikke et skjold mot kreft, dessverre. Freelance journalisten, Thea, som flyttet til New York for å jobbe fikk kreft. Livet ble snudd på hodet, likevel har Thea brukt dette for å gjøre en innsats for alle andre. Oss. Vi som ikke har tenkt tanken en gang, men som er like utsatt som det hun en gang var. Thea har delt sin kamp med oss på facebook og på bloggen sin. Og sammen med venninnen sin, Sofia Storhaug, skapte hun kampanjen #SJEKKDEG som ble sparket i gang i september, i samarbeid med Kreftforeningen og Det Nye. Jeg beundrer hennes styrke.

#SJEKKDEG

Kampanjen startet i september, men jeg vil bare gi alle en påminnelse. Mange bra kjendisdamer er med. Tone Damli, Jenny Skavlan og Siri Tollerød for å nevne noen få. Det har seg nemlig slik at færre unge kvinner tar celleprøve, samtidig får flere unge kvinner kreft. Jenter, denne trenden må vi snu. Og alt vi trenger å gjøre er å sjekke oss. Livmorhalskreft kan forhindres, alt som må til er å ta en celleprøve. Derfor vil jeg gi alle denne påminnelsen.

Som del av kampanjen har Thea også laget en videodagbok som vises på Det Nye sine sider. Under linker jeg til episodene som allerede er publisert. Se dem, del dem. Sjekk deg, og gi noen du er glad i en påminnelse. En telefon, en sms eller når du møter dem. Og bli med på kampanjen ved å dele et bilde på instagram eller andre sosiale medier og tagg bildet med #sjekkdeg.

Episode 1 | Episode 2 | Episode 3

Ha en fin mandag alle sammen ♡

Og husk, #SJEKKDEG


Liker

Kommentarer

nyg.angela,
Flott innegg!! Heier på mennesker som henne som står frem og motiverer oss andre til å ta vare på oss selv 😊
www.norwegiancupcake.blogg.no
LaMar
LaMar,
Ja, ikke sant! Fantastisk! 😊
nouw.com/lamar
heidinathalie
heidinathalie,
Så flott innlegg! Skal virkelig ta en titt på videodagboken hennes 😊
nouw.com/heidinathalie
LaMar
LaMar,
Så flott at du liker! Det er så tøft av henne å dele så sårbare øyeblikk med oss. Thea er rå 😊
nouw.com/lamar
Belovely
Belovely,
Go Thea! 👏🏻
nouw.com/belovely
LaMar
LaMar,
Enig, go Thea! 😊
nouw.com/lamar
licela
licela,
Jeg tror jeg bestiller en time nå, jeg 😉 hehe!
nouw.com/licela
LaMar
LaMar,
Så bra! Vi har jo bare en ting å gjøre, å sjekke oss 😊
nouw.com/lamar
stine.mfs,
Sjekket meg i dag! 😊

Mitt tips er at man bør ringe legen for å spørre om resultatet hvis man ikke hører noe innen rimelig tid. Mitt svar forsvant nemlig i posten første gang...
instagram.com/somestines/
LaMar
LaMar,
Så bra! Og det var et veldig godt råd 😉
nouw.com/lamar