Rischoklad

I dagens recept tänkte jag att vi skulle ta och visa upp både recept och bilder på hur man gör rischoklad och cornflakeschoklad då det är snarlikt i recepten. Detta är ett måste vid julen tycker jag och det är snabbt och enkelt att göra ihop med barnen.

För en satts med ris eller cornflakeschoklad behöver du:

50g mörk blockchoklad

50 gram ljusblockchoklad

Puffris efter smak eller för cornflakeschoklad cornflakes efter smak.

Jag brukar ha dem helt vanliga men vill man om man tex har barn och dem vill pynta dem, så kan man ju använda tex polka, strössel, smarties etc. Låt fantasin flöda.

Självklart är det bara att ta mer choklad och tex ris för en större satts. Enligt mig har det varit ett bra sätt för att det ska bli en lagom smak på chokladen att tänka 50/50 med chokladen.

Detta har jag använt mig av!

Börja med att bryta chokladen i mindre bitar och lägg allt i en skål som du sen ställer över ett vattenbad.

Chokladen ska vara helt smält när den är färdig.

Häll sedan i rischokladen eller cornflakesen. Du kan behöva hälla i flera omgångar för att få den så som du vill ha den.

Blanda sedan ihop allt till önskad mängd. Jag gillar när det inte finns någon överflödig choklad utan att det är ihopblandat med ex riset.

Klicka sist men inte minst ut smeten på ett bakplåtspapper i lagom stora bitar. Det blir bäst om man tar det i lagom stora bitar för att äta hela biten direkt då det annars kan smula. Men man gör ju självklart som man själv vill. För en lite finare finish så kan man lägga rischokladen i små muffinsformar, vilket gör det lite extra fint om man ska ge bort det till exempel.

Gillar

Kommentarer