Pakten

Jag tänkte faktiskt att jag skulle tipsa er om en julkalender som jag tycker är så himla bra. Detta är en dansk julkalender som dem har dubbat, alltså kanske den inte passar dig som har stora problem med dubbade filmer. Men för oss andra som inte har några problem med det så är det en superbra julkalender!

Julkalendern Pakten finns på svt play och går på tv:n klockan 15.00 på barnkanalen. Jag måste säga att jag verkligen älskar de danska julkalendrarna, iallafall de jag har sett. Dem är som en julkalender ska var, alltså som de äldre svenska julkalendrarna. (Dock verkar årets julkalender vara helt okej) Det är kanske inte så konstigt heller då dem faktiskt är baserade på hur man gjorde julkalendrarna i Sverige förut, ett för mig sett som är mer uppskattat än tex förra årets julkalender som jag tyckte var ren skit.

Men iallafall. Jag tycker verkligen att ni ska ta er en titt på denna fantastiskt spännande, igenkännande och härliga julkalender.
Så här står det som beskrivning på svt.

12-årige Malte är en av de få som kan se tomtenissar. En dag möter han flicknissen Lyda, och de dras in i ett äventyr på liv och död. De måste nämligen hitta pakten för att inte ishäxan ska förinta alla nissar.

Deras beskrivning är kanske inte den bästa då den är så kortfattad, men julkalendern är verkligen superbra och ni borde alla ta er en titt!

Till och med Jace tycker att den är intressant!

Gillar

Kommentarer