Kraschade hus och ögoninflammation

Att ha två barn är verkligen så annorlunda i jämförelse med ett. Bara första tiden med lillebror har varit så annorlunda om man jämför med Jace. Vilket självklart är helt naturligt då man nu har två barn att se till, som är olika små individer samt att barnen är födda på olika tider på året.
Men även annat runt om blir så himla annorlunda och olikt det man tror sig veta sen första barnet. Och det är där vi är nu, på sina ynka 2 månader har denna lilla kille åkt på både en förkylning och nu en ögoninflammation. Självklart visste man ju att denna lille troligtvis skulle bli sjuk oftare och tidigare, men man var ändå inte riktigt beredd, speciellt inte på de sjukdomarna där det är extra viktigt med handhygienen och där man kan behöva byta sängkläder och liknande så som det är vid en ögoninflammation för att man ska bli av med det. Vilket är lite extra problematiskt med en bebis som alltid har händerna i ansiktet.
Men någon gång ska väl va den första och man får väl se det positivt, han springer ju iallafall inte ifrån en när man ska tvätta ögonen!

Ja förutom sjukdomarna här hemma så pysslar vi med både julstök, födelsedags förberedelser och dopförberedelser. Och för några dagsar sedan var det dags för de årliga och obligatoriska pepparkakshuset, vilket ni kanske förstod inte gick så bra. Jag tänkte nämligen att i år provar vi det här nya baking glue som började säljas förra året. Det kändes lite mer barnvänligt att limma ihop med ätbart liv som är konstruerat för att limma bland annat pepparkakshus, än att använda uppvärmt socker. Och vi limmar ihop hela huset och det verkar hålla, så vi dekorerar det. Vi sitter nog i nästan en timme och dekorerar då Jace ska välja färg på non stopen och välja ut den där speciella godisbiten för att sätta den på pepparkakshuset innan han kan sätta dit dem. Men efter en timme är vi färdiga och vi börjar städa undan och så rasar hela huset ihop, efter så lång tid och utan att någon ens rört det.
Jace blev ju självklart besviken när hans hus rasa ihop och denna mamman kände bara att allt går åt fanders när jag försöker hitta på roliga saker ihop med enbart Jace. Men även här får vi väl se det positivt, vi blev ju färdiga med huset innan det kraschade, så han fick ju iallafall göra allt och se resultat på det han hade gjort!

Gillar

Kommentarer