Jace dop Del 4 - Maten & fikan

Hejsan hoppsan!

Då kommer äntligen del 4 av min lilla miniserie om Jace dop! I denna delen kommer jag visa upp maten och fikan som vi hade under dopfesten. Tyvärr så har jag inte så många bilder på maten då jag vari full färd med att fixa och dona med annat, så jag han inte med att ta kort på maten innan alla började ta.
Men ni får ta det som det är med maten!

Vi bjöd på hemmagjord potatissallad, en med purjolök och en utan för de som ammade, kassler, sallad och vattenmelon. Enkelt men gott och lite festligt, iallafall när man gör egen potatissallad.

Till fikan bjöd vi på både kakor och tårta som alla var hemmagjorda!

Det som fanns på kakbuffén var:

Vaniljdrömmar i "vitt" och blått (efter många om och men)
Bullar med blått pärlsocker, som jag fick hjälp av min lilla mamma att baka
Chokladbollar med blått pärlsocker och blå kokos
Vaniljcupcakes med vanilj och jordgubbsfyllning och ett vitt chokladmousse på toppen, dekorerat med ett blått hjärta och lite strössel. Cakepops med smak av kladdkaka, doppade i vitchoklad och dekorerade med blå candymelts.

Så går vi över till tårtorna! Vi hade 3 stycken tårtor med samma smaker i. Allt har gjorts förhand hemma och jag har bara fått hjälp med att fylla tårtorna, ta på grädde och ta på locket av sockerpasta på tårtorna. Mamma gjorde nämligen det när jag behövde göra annat för att hinna med allt! Men annars så har jag gjort allt själv.

Tårtorna bestod av en choklad botten och var fyllda med en glasskräm (vaniljkräm och grädde som man har blandat ihop)med färska jordgubbar på och ett daimfluff. Runt/över tårtan så hade vi grädde och uppe på det ett täcke av sockerpasta. Dekorationerna på tårtan är gjort i sockerpasta vilket jag tycker är både godare, lättare och roligare att jobba med!


Gillar

Kommentarer

Sandrajenny
Sandrajenny,
Hur uttalat man hans söta namn? Är de liksom ja-ce eller jaze? 😊 fina kakor!!!!!😍😍
nouw.com/sandrajenny
Lalune
Lalune,
Man uttalar det med ett amerikanskt a och stumt e 😄 Det är från början från Amerika 😄
Tack så mycket 😄💕
nouw.com/lalune