En måndag

Hejsan kära ni!

Måndag idag vilket betyder ingen förskola för Jace eftersom jag är hemma och är mammaledig med lillebror. Här i Karlskrona får man nämligen bara ha sina barn 15 timmar i veckan när man är föräldraledig.

Så idag har vi fått roa oss själva i hemmets trygga vrå, vilket inte alltid är det enklaste med två barn och speciellt inte när lillebror börja bli mer vaken och kräver mer underhållning. Men vi jobbar på att få ihop det och skapa bra rutiner för båda våra prinsar. Så idag har vi myst mycket och försökt ge båda barnen en stund själva med oss. Med lillebror kommer det mer automatiskt då han har ett stort närhetsbehov och inte vill sitta i tex babysittern eller ligga i babygymmet. Men med Jace som har så mycket spring i benen så finns det ju en inte tid för mys på samma sätt utan där ska det vara spring och lek hela tiden. Så idag har Jace egentid bestått av julpyssel och en runda ute i lekparken. Oturligt nog bajsade Jace när vi bara hade varit ute i 10 minutet och vi fick gå in igen för att byta blöja. Efter det var det ingen idé att dra på alla kläder igen, så vi stannade helt enkelt inne. Jace kollade på minimonster och jag lagade mat.

Kvällen har sen varit ganska envis kan man väl säga, Jace har vägrat att sova och lillebror har inte riktigt vetat vad han har velat. Det har varit en sån där kväll där han vill vara vaken men samtidigt är jättetrött, där han vill snutta men inte få någon mat men det ska tvunget vara tutten han ska snutta på för nappen funkar inte alls osv.
Men nu verkar ju iaf båda barnen sova en stund, så jag ska njuta av att titta på mysteriet på Greveholm medan jag planerar för morgondagen innan det är dags att sova!

Gillar

Kommentarer