Barnvakt för både nytta och nöje


Denna helgen har varit helt fantastisk. Vi har haft två helt olika dagar med barnvakt där vi hunnit med både nytta med nöje, vilket har varit helt underbart.
Gårdagen började lugnt för mig och lilleman medan Ted var på jobbet. Vi tog en promenad in till Lyckeby där vi handlade lite inför min överaskning till Ted. Lagom tills vi hade handlat färdigt så slutade Ted och hämtade upp oss vid affären. Resan hem var lite små stel då jag hade massa grejer till överaskningen i påsarna och fick ljuga för att inte avslöja att jag planerade något. Och har man då en överdrivet nyfiken sambo så blir det extra jobbigt. Så det var en riktig lättnad när vi parkerade och gick upp till lägenheten.
Hemma la sig Ted sen i soffan med Jace en stund medan jag lyckades smyga ihop lite choklad doppade jordgubbar ute i köket. Jag har nog aldrig varit så tyst och hoppig vid minsta lilla ljud när jag lagar mat. Men som tur var så märkte inte Ted någonting utan frågade mig istället chockat under överraskningen när jag hade hunnit göra dem. Ibland är det tur att man har en sambo som sover igenom allt.
Jag hann tom börja på maten under tiden som Ted sov och jag gjorde iordning jordgubbarna.

När vi hade ätit färdigt så kom mina föräldrar som skulle passa Jace, vilket Ted inte visste. Så när dem kom började jag packa ihop allt till överraskningen, informerade mamma om vad som behövdes göras med Jace under kvällen, bytte kläder och borstade igenom håret innan jag gick ut till vardagsrummet och sa till Ted att "nu ska vi åka".

Han blev riktigt frågande och chockad till en början, men det släppte ganska snabbt när vi sa godnatt och hejdå till Jace, tog picknickkorgen och gick ner till bilen. Vi körde en bit och parkerade sen vid ringöbadplats där vi skulle ha en mysig liten picknick, bara han och jag. Jag hade verkligen planerat det här så länge och nu skulle vi äntligen få ägna oss lite åt varandra. Bara vi två tillsammans, där vi bara pratade, skrattade, åt gott och gosade i ett par timmar. Det var så skönt och mysigt och vi behövde verkligen det här. Vi behövde få rå om varandra och bara vara ett par för ett par timmar.
När vi var mätta och belåtna samt började frysa så packade vi ihop oss för att åka hem. Vi berättade lite snabbt hur det hade gått och hur chockad Ted hade varit innan vi tackade mina föräldrar för hjälpen och dem åkte hem.

Idag där emot har vi haft barnvakt för att göra lite nytta här hemma. Mina föräldrar hämtade nämligen Jace vid 12 idag och tog med honom hem till sig för att Ted och jag skulle få tid att röja av här hemma ordentligt. Vi behövde verkligen få vara själva och bara få städa av ordentligt här hemma, vilket är svårt med en ett åring som ska dra ut grejer överallt, som ska vara överallt, och där det alltid måste vara en hos honom. Vilket gör att bara en av oss tex kan slänga sopor, vilket ofta gör att vi  inte får allt gjort. Så idag skulle vi äntligen tillsammans få städa av, slänga sopor, ställa iordning grejerna i förrådet etc. Jace rum har nämligen varit ett uppsamlingsrum för allt som skulle upp till vinden, allt som vi inte hunnit hänga upp i garderoberna etc etc. Ja det har helt enkelt varit ett förråd i väntan på att få tid att röja. Och nu när Jace verkligen söcker sig till sitt rum så var det verkligen dags att röja iordning där och i resten av lägenheten.
Så när mina föräldrar hade hämtat Jace så tog vi tag i all städning och har verkligen gjort en grundlig städning i alla rum förut om badrummet då det blev fullt med tvätt där inne ( vi har ett litet badrum). Så där ska vi lägga ett kol när vi tvättat upp all tvätt.
Men annars så har vi städat alla andra rummen grundligt och störst skillnad blev det ju självklart på Jace rum som jag är supernöjd med, det enda som är kvar där är att flytta in Jace säng och att sätta upp väggdekorerna när jag har bestämt vilka jag ska ha och var. Men det får nog vänta ett litet tag till. Iallafall att flytta in Jace i sitt rum.

Men nu är vi iallafall jätte trötta här hemma efter att ha städat i ca 6 timmar på raken. Och det märks på oss allihopa att det varit en händelserik helg. Jace somnade fort idag och vi har under kvällen bara legat i soffan utan någon energi alls. Så nu är det nog allt dags för att gå och lägga sig, för imorgon är det Teds första semesterdag och då behöver vi ha en massa energi så vi orkar hitta på en massa bus  tillsammans!

Såna här bilder behövs när man saknar ihjäl sig efter sitt barn och tycker att städningen börjar bli onödig. Det hjälper en verkligen att få energi när man vet att han har det bra och att man gör det för hans skull!

Här har vi resultatet av Jace rum. Jag önskar att jag hade tagit före bilder så ni kunde jämföra. Men det är lätt att vara efterklok!
Jag är iallafall nöjd om man bortser från skötbordet som också behöver städas. Men idag las fokusen på golvet, få ut allt som inte skulle vara där och på att möblera så att Jace kan leka där inne.

Vad tycker ni? (Gardiner ska införskaffas så fort jag kommit på vad jag vill ha för gardiner i hans rum)

Gillar

Kommentarer