Barnvakt eller inte?

Nu ska jag allt ta tag i detta och försöka komma ikapp i @bolmgren och @Jeenyrosen majutmaning. Så jag fortsätter helt enkelt där jag slutade, vid dag 10!


Dag 10 - Vad tycker du om att ha barnvakt


Det är ju självklart en smaksak, men jag gillar inte alls att ha barnvakt. Inte för att jag inte litar på de som jag har som barnvakt utan för att jag inte har skaffat barn för att andra ska ta hand om dem. Jag vill vara med Jace varje dag alla timmar på dygnet. Jag vill att vi ska göra roliga saker ihop och jag vill kunna sitta och kolla på honom när han sover.


Så jag försöker så sällan som möjligt att ha barnvakt, för jag vill helt enkelt inte ha barnvakt. Mitt barn är mitt barn och jag är den som ska ta hand om det, inte någon annan. Vad andra sen gör bryr jag mig inte allt för mycket om så länge man inte lämnar bort sina barn för tidigt under för långa perioder och så länge man inte lämnar bort sina barn flera gånger i veckan för att ha egentid. Behöver man så mycket egentid skulle man aldrig skaffat barn. Barn är inget man har när man vill utan utan ett privilegium som du åtagit dig att ha 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan.


Haha ja här kommer jag med mina starka åsikter som vanligt. Men jag älskar min son och vill vara med honom jämt och jag kan verkligen inte förstå hur man skulle kunna få för sig att lämna bort sina barn när man inte har några måsten, utan bara för ens egen vinnings skull. Jag förstår att man kanske behöver barnvakt om man är sjuk, behöver jobba etc, men inte dör att gå på gymme 3 dar i veckan och för att shoppa. Vilket gör att jag hittills bara har lämnat Jace med barnvakt 2 gånger, för att Ted och jag skulle på bio och reparera mitt lilla utbrott och för att jag skulle gå på en kurs om hjärt och lungräddning. Mer har inte behövts då jag egentligen tycker att de 2 gångerna är mer än vad som hade varit nödvändigt. Men nu försvinner jag nog bort ifrån ämnet lite, så jag tar nog och avslutar här med att säga att jag tycker barnvakt är bra om man verkligen behöver det!

Gillar

Kommentarer