Hundar vi minns - Vilda

Wänerlands Quite Qornelia - "Vilda"

2014-02-03

Schapendoes

HD: B/ED: 0


Vilda, min Vilda, vart ska jag börja?

Vilda, var min första egna hund och alla vet att det bandet är något speciellt, men det jag och Vilda hade var något alldeles särskilt. Ett sådant starkt band kommer jag aldrig få uppleva med någon annan hund. Hon är min första och största kärlek i livet, min soulmate, min once-in-a-lifetime-dog. Hon är hunden jag har skulle göra allt för och har gjort allt för, men ändå räckte det inte till...

Jag köpte Vilda för att ha en hund att ta med mig till ForshagaAkademin när jag skulle börja där hösten -15. För att fungera på skolan ska hunden inte vara stressad och fungera att lämna ensam såklart. Med det i bakhuvudet kunde inget gå fel? Men trots att jag kämpat i 2 års tid så fick jag det inte att funka och Vilda gick upp i stress och trivdes inte alls på akademin. För att göra en lång historia kort, så slutade det med att jag hoppade av skolan för att få ordning på min hund, hundens som jag skulle göra allt för, men det blev värre och situationen blev ohållbar och slutade med en omplacering. Det tuffaste och tyngsta beslutet jag tagit.

Jag saknar henne varje dag och önskar att jag hade räckt till, men mitt bästa var inte tillräckligt..

Under de 2 åren som jag hade Vilda så har jag lärt mig så otroligt mycket om hund och verkligen fastnat för hundlivet och flera hundsporter! Jag skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan hund. Jag och Vilda hann prova på bland annat agility, rallylydnad, lydnad, drag, viltspår, bruksspår, sök, upplet, utställning och freestyle. Tillsammans hann vi starta i rallylydnad och utställning ett par gånger. Tyvärr hann vi aldrig visa vad vi gick för i agilityn och lydnaden, tiden stoppade oss. Trots den korta tiden vi fick tillsammans så är jag henne evigt tacksam att hon fick in mig i hundvärlden och de olika hundsporterna. Snart pryder även hennes tassavtryck min arm för alltid.

Alltid min nummer 1, min soulmate, förlåt att jag inte räckte till<3

Detta inlägget kommer finnas i menyn under "hundar vi minns".

  • Vilda
  • 488 visningar

Gillar

Kommentarer

theresekarlssoon
theresekarlssoon,
Så sant! Första hunden är verkligen speciell ❤❤ Cira är mitt allt!
nouw.com/theresekarlssoon
lakritsnos
lakritsnos,
Therese,
Vilka underbara ord skrivna i kärlek!
Det är stort att kunna se att situationen var fel just där och då. Ibland får man en hund som kräver nåt annat än man själv kan erbjuda och då är det stort att ha en sådan ödmjukhet.
Är övertygad om att just din hundsyn och din kärlek till hundar gör dig till en av de stora förebilderna i hundvärlden!
www.hund-lycka.blogspot.se