Header

Hej på er!

Ytterligare en dag har fått läggas på mycket plugg. Det blir lätt att man skjuter lite på det när man läser på distans. Jag har idag gjort klart veckans kapitel i matten, som är i ett ganska högt tempo, då jag läser hela kursen på 100p på knappt 4 månader. Jag har även fått min kursplanering för engelskan, men eftersom jag redan läst mer än halva kursen är det mycket jag slipper göra, så idag har jag suttit med en planering för resten av engelska 5-kursen. Jag kommer att jobba med lite grammatik nästan varje vecka (då det är min svagaste sida) + ca 3 kapitel innan nationella proven är i maj. Jag har även fått gjort sånna där tråkiga, men nödvändiga saker som måste göras idag. Ni vet städat och tvättat.

Jag tog nyss en pluggpaus och gick ut med Barbie på en kortare runda + lite plojträning i trädgården. Vi tränade helt kravlöst, bara lekte runt. Det borde vi verkligen göra oftare. Lät henne även springa runt och nosa ett bra tag innan vi gick in. Lite rundanden av agilitystöd, kontakt och trix tränade vi på.

Nu ska jag ta tag i körkortsplugget, sen är jag klar för idag. Imorgon blir det att ta en långis och träna lite mer seriöst med Barbie. Jag ska även se om jag kan filma "månadens moment" för januari.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Denna lördag blev en riktig pluggdag. Vi startade dagen med en rejäl sovmorgon och sedan började pluggandet utav först körkortsteori, följt av matte: räta linjens ekvation och linjära funktioner. Inte jättekul, men det måste göras. Matten börjar bli ganska svår nu så det tar lite extra tid att fatta hur man ska göra och ändå läser jag "bara" matte2b, är redan rädd för 3b som kommer till hösten. Jag har även fått bokat en kurs i bruksspår för mig och Barbie i vår. Jag är jättetagg! Är ju bara självlärd i spåret, så känner att jag behöver lite vägledning så det blir rätt från start när vi börjar spåra mer seriöst när vi flyttar från ön. Så idag har Barbie knappt fått göra ett skit. Nyttigt med sånna dagar också för hunden, men hon sköter det bra som alltid. Bjuder på ett par bilder från en solig promenad i pluggpausen.

Likes

Comments

I ärlighetens namn har det varit riktigt glest på hundträningsfronten det senaste. Jag har varken haft ork eller motivation. Samtidigt som jag vill träna så många olika grenar och komma ut på tävlingplan så fort som möjligt så vill jag bara ta det lugnt, ta det som det kommer utan någon press. Kanske aldrig tävla, ibland gå perioder utan någon träning alls och bara ta långpromenader och ha det bra istället.

De tre senaste dagarna, inklusive idag, har vi tränat lydnad. Vi får väl se hur länge det håller i sig. Vi har tränat korta, men effektiva pass utomhus. Idag fokuserade vi på apporten och kontakten i fotgåendet. Passet hade väldigt bra känsla rakt igenom, även om det är massa små saker vi fortfarande behöver jobba på, så som att ha 100% fokus på mig när vi tränar och inte nosa på annat eller att komma in med leksak istället för att springa 300 ärevarv på plan. Dock tror jag att det är sånt som kommer bli bättre och bättre, då det blir att vi tränar på det automatiskt varje gång som vi tränar.

Apporten:

Jag har flera gånger försökt lära henne att ta apporten inne med hjälp av klicker, men hon vill verkligen inte. Hon blir nästan låg när jag tar fram apporten. Dock håller hon ben (tuggben och köttben, större godisar, ibland andra föremål) på kommando. Omvänt lockande funkar inte heller, för så fort jag tar fram godiset totalvägrar hon att stoppa in något annat i munnen förutom det. Så jag tänkte eftersom apporten i startklass ser annorlunda ut mot gamla klass 1, så behöver jag inte lägga så mycket energi på det just nu. Istället vill jag bygga upp apportens värde till max. Apporten ska vara roligast i världen! Så jag hade med den ut och började passet med apporten, då hon alltid är som mest taggad i början. Jag lekte med den och retade henne och kastade sedan iväg den och hade "springtävling" till den, men lät Barbie komma först. Hon tog då apporten självmant och jag backade och lockade på henne. Hon vände upp och sprang till mig med apporten och släppte den någon meter ifrån när jag viftade med leksak. Energin och intresset för apporten var verkligen ett stort kliv framåt idag! Så detta ska vi absolut fortsätta att jobba vidare på! Jag repiterade detta kanske 4 gånger.

Kontakt i fotgåendet:

Jag har inte tagit tag i att träna fotgående med Barbie förrän ganska nyligen och har upptäckt att hon har väldigt dålig kontakt. Så har det senaste valt att enbart fokusera på kontakten. Jag tar med mig henne på vänster sidan och går och belönar så fort hon tar ögonkontakt även om positionen inte är särskilt bra. Dock belönar jag alltid in i rätt position. Jag har tränat det här varje dag nu de senaste tre dagarna och idag märkte jag faktiskt skillnad. Hon sökte kontakt fortare och hon höll kontakten längre. Än så länge bara 1, 2, kanske 3 steg, men det är en bra början!

Jag ska sätta mig och dela upp startklassens moment senare, så att vi kan träna på dem bitvis och sedan kedja ihop dem. Eventuellt även i ett inlägg.

Likes

Comments

Anledningen till min frånvaro på bloggen det senaste har varit för att jag har ganska fullt upp. Jag har inte heller haft något att blogga om direkt, så det har väl inte heller hjälpt till.

Jag varvar flera timmars matteplugg varje dag med att plöja körkortsteroi i ett par timmar, gå långpromenader med Barbie, jobba, sköta hemmet, träna, skriva cv och personliga brev hit och dit för att försöka få tag på ett sommarjobb, jag har även vart iväg på ett par körlektioner och idag har jag varit på möte med min syv och sökt gymnasium.

Dock håller jag på med ett inlägg om vår lydnadsträning från de senaste dagarna, som kommer upp ikväll när jag kommer hem från jobbet.

Likes

Comments

Idag blir Barbie 11 månader! Galet att hon fyller 1 om bara en månad! Vart tog tiden vägen? Känns som det var nyss jag hämtade henne ju. Hon har det senaste blivit väldigt enkel att leva med och vardagen rullar på. Självklart är hon ett riktigt as till och från, men i det stora hela går det bra. Vi har knappt tränat några sporter det senaste, men vi har ingen brådska. Vi tar det som det kommer, tränar när vi känner för det och tävlar när och om vi blir redo.

I dagsläget väger hon ca 30kg och är ca 60cm hög.

Likes

Comments

Häromdagen damp ett paket från Popix ner i brevlådan. Jag hade helt glömt bort att jag beställt halsbandet, så det var en rolig överasskning. Som att få paket från sig själv liksom 😂 Jag är mer än nöjd med hur det ser ut. Har ju sagt att det får vara nog med rosa saker till Barb nu, men ett rosa halsband kan hon väl ändå få ha. Det syns lite dåligt på bilden, men det är en flat-siluett på efter namnet, men som sagt så är jag väldigt nöjd!

Likes

Comments

Har inte tagit en enda bild med kameran sedan november för fotolusten har varit om bortblåst, men den har sakta smygt sig tillbaka de senaste dagarna när det varit sol ute. Så igår bestämde jag mig för att rasta kameran lite på dagens långis. Alla bilderna är fotade manuellt ofcourse. Jag håller fortfarande på att lära mig, men tycker att det går bättre och bättre! Jag experimenterade även lite med att fota i motljus, visar resultat längst ner i inlägget. Vet inte riktigt vad jag tycker om reultatet dock. För övrigt så är jag nöjd med de flesta bilderna, blev en del väldigt fina och det syns så galet tydligt på bilderna att det har hänt mycket med lilla Barbiedockan sedan november. Hon börjar verkligen bli grann nu, om jag får säga det själv ;)

Likes

Comments

Vi har nu tränat på månadens trick/moment, dvs. bakdelskontroll och slalom mellan benen i ca 1,5 vecka och har ca 1,5 vecka kvar på oss innan utvärdering och resultat kommer.

Vi har tränat några repetitioner nästan varje dag och det har verkligen gett resultat, men trots att jag inte hade en hel månad på mig har dessa två moment kännts för lite, så nästa gång blir det nog 3 moment.

Slalom mellan benen:

Hon fattar vad hon ska göra, men det är inte helt smidigt med en stor flatte alltid. Jag hinner/kan inte riktigt flytta benen så det blir ett fint flow innan hon är redo att gå in i nästa "port". Utöver det gör hon det ganska fint så gott som utan hjälper. Blir att komma på ett sätt/nöta mer så vi får bättre flow, men annars är jag nöjd.

Bakdelskontroll:

Vi hade tidigare jobbat lite med bakdelskontroll på pall. Vi har nu kommit så långt att hon flyttar efter mig när jag går runt. Jag har även gått över till en bok som ni ser på bilderna, för att sedan gå över till typ en tidning och sedan ta bort klossen helt. Jag vill fortfarande att momentet ska sitta mer innött utan hjälper. Ibland och framförallt första repetitionerna glömmer hon av sig och behöver lite hjälp. Lite mer träning så kommer det bli riktigt snyggt!

Likes

Comments

Idag blir en lugn dag för vår del då Barbie inte kändes helt ren igår.

Märkte när vi var ute på promenad att hon gick lite orent, plockade bort lite bös från tassen och det kändes bättre, men jag tyckte ändå inte att hon gick helt 100. Så hon fick på sig BoT och vila resten av dagen efter att jag kännt igenom henne. På kvällen sen efter att hon legat så haltade hon tydligt. Idag har jag inte sett något, men väljer att ta det säkra före det osäkra så det blir korta lugna koppelpromenader idag och kanske även i morgon.

Likes

Comments

Efter flera dagar med skitväder, regn och blåst så bjöds det idag äntligen på sol och vindstilla!

Hade sånna vårkänslor när jag var ute med Barbie förut. Rundan som normalt sett brukar ta ca 1h tog 2, då vi gick en extra sväng i bergen och stannade och njöt av vädret. Det var varmt och fåglarna kvittrade. Våren är lätt den bästa årstiden här ute på ön. Älskar egentligen både höst, vinter och vår (sommaren är för varm för min smak), men både vintern och hösten här ute är jättetråkiga. Hösten bara regnar och blåser det in från havet. Bergen blir hala. Vintern kommer knappt någon snö, det blir slask, is i bergen osv, men våren är perfekt innan alla badgäster kommer. Våren är varm, inga turister, dagarna blir längre och allt känns lättare! Dock är den nog inte här riktigt än, även om den kommer tidigt. Det kommer säkert komma lite mer snö, slask och rusk. På vägen hem hittade Barb en död gale som hon bar med sig, haha. Livet med retriever x)

Ångrar så att jag inte hade med mig kameran idag. Kunde ha fått så fina bilder. Bjuder på lite mobilbilder istället:

Likes

Comments