Header

​Vikt: 12,9kg (+1000g)

Igår blev Barbie 14 veckor, men bilderna blev tagna först idag, men 1 dag sent är inte hela världen. Tycker man verkligen ser att hon börjar bli en flat nu! Riktigt fin i kroppen om jag får säga det själv, och inte alls lika valpig (utseendemässigt) som tidigare (lär väl säga samma sak om dagens bilder om en månad dock). Hon ställer upp sig fint numer också, vår träning har gett resultat. Har som sagt börjat klicka in "stå" med hjälp av omvänt lockande och så här fint står hon nu i flera sekunder!!!! Ska bli så otroligt spännande att se hur den pärla utvecklas!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Plus:
+ Åkte till Värmland och hade en underbar weekend med mina vänner!

+ Piercade näsan i Sunne!

+ Jag har bestämt mig för att börja på Ingelstadsgymnasiet i höst och sökt dit. (Håller alla tummar för att det blir bra)

+ Riktigt trevligt att träffa Elina igen, ett plus i kanten att Barbie skötte sig så bra första gången i storstad.

+ Ensamträningen går framåt och jag börjar se lite resultat.

+ Övningskörningen går framåt och jag börjar få koll på vad jag gör, haha.

+ Det har varit ett par dagar med underbart sommarväder!

+ Amanda kom och överraskade mig och vi myste med massa gotta.

+ Jag och Barbie fick till en valpdejt med Ella och Navy.

+ Jag och Amanda var på konsert med Miriam Bryant.

Minus:
- Valpis tycker det är jäääättekul att bita i allt och alla, vilket är lite småjobbigt emellanåt.

- Jag har tyckt att det har varit lite tråkigt. Det händer inte så mycket med valp, när jag inte går i skolan och knappt träffar folk.

- Jag har fått lite för lite sömn, tack vare en morgonpigg valp.

- Jag känner mig ensam.

- Barbie har varit riktigt dålig i magen ett par gånger. Vi snackar att hon skiter brunt vatten 10 gånger per natt. (=ingen sömn eller träning)

Likes

Comments

​Mors dag i går spenderades på Björkö med mamma, mormor, min lilla syster Freya och hundarna. Vi fikade, umgicks, fotade och tog en tur till havet med hundarna. Mormor bor jättenära havet och det är en perfekt liten skogsslinga på vägen ner, lagom för Barbie! + att man kan gå längre om man vill. Inte alls avundsjuk, nejnej.... Dessutom är viken i princip fri från badgäster och långgrund = perfekt för hundarna. Barbie var glatt i, men Alice höll sig på torra land. Vädret hade vi också på vår sida. Det var en väldigt perfekt mors dag! 💟 Lite bilder från igår:

Likes

Comments

(Störningsträning i form av valpis 😉)

Amanda med jaktcockern Crazy 2år och terrierkorsningen Isa 8år. Alla bilder är fotade utav mig.

Likes

Comments

Hej på er,

det blev ingen bloggning igår då Amanda kom på förmiddagen och sedan åkte vi in till Göteborg på eftermiddagen för att se Miriam Bryant på Liseberg. Har hört ganska lite av henne, men hon var bättre live! Jag kom sedan hem sent på kvällen och gick och lade mig ganska sent. Valpis fick en total vilodag efter onsdagens hårdträning + hon var dålig i magen natten till torsdag. Vi sprang ut ett par gånger och hon sket brunt vatten i princip, stackars liten...

Min fredag började segt, men jag fick sovmorgon till 9 av valpis!!!!! Sedan gick vi och lade oss igen, hehe. Hela förmiddagen har vi legat och degat, men efter lunch gick vi ut till "vår träningsplan" för dagens första träningspass:

Dagens pass - Det blev inte särskilt mycket träningsträning utan mer passivitet i skuggan då det var väldigt varmt och valpis blev trött fort. Vi tränade dels på spontana inkallningar när vi strosade runt på området med olika belöningar varje gång. Sedan tränade vi även på "tack", dvs. mitt släppkommando. Vi jobbade även på att när hon har vunnit en leksak att hon ska komma med den till mig. Det gör jag genom att locka och sedan belöna med lek. Det går framåt! Sedan massor av passivitet därimellan och koppelträning på vägen hem och dit.

Kvällens pass - blev på hamnplan för miljöombyte. Det passet blev längre då det var svalt, men fortfarande väldigt gött ute vid halv 9. Under detta passet tränade vi också på passivitet ofc. Jag gick dessutom ur synhåll korta stunder. Passiviteten går framåt och det är riktigt kul att se framsteg! Vi körde en del repetioner med linjetag. En del där skålen stod ganska långt bort. Hon lyssnar på "ut" nu. Dock tror jag att hon skulle sticka på vilket ord som helst. Blir att träna signalkontroll. Positivt är dock att hon sitter kvar tills jag säger något. Vi tränade även en hel del stadga i "sitt-stanna". Mot slutet ville jag testa hennes gräns, hur långt vi kommit i träningen genom att kasta ut massa leksaker när hon satt. Med belöning i mellan såklart. Som ni ser på bilden nedan kollar hon på leksaken och överväger om hon ska ta den, men hon lät bli och då blev det fest! Dock tjuvade hon lite i nästa repetition, men det var kul att se vart hennes gräns gick! Så nu backar vi bandet igen för att få lyckade repetitioner. Vi fortsatte även träningen av "tack" och att hon ska bära leksakerna till mig när hon har fått dom. Blev även ett linjetag på en leksak för att testa och hon bar in den till mig!!!!!! På posten idag fick jag två fleeceflätringar av Erica som hon inte ville ha kvar, Barbie älskar dom och vi är jättetacksamma. Inte ens betalt för frakten ville hon ha.

Efter kvällspasset lämnde jag Barbie ensam och gick en pw runt ön på 5,5km. Kom tillbaka en timma senare till en sovande valp som nu ligger på rygg bredvid mig i sängen. Nu blir det lite choklad framför Björnbröder innan det är dags att sova.

Likes

Comments

Blev en seg start på dagen idag, men nu är det dags för träning 💪🏼 Bjuder på ett par bilder på en galen, men otroligt söt flatbebis imorse.

Likes

Comments

Hej, tänkte få till ännu ett inlägg idag då jag faktiskt har en del tankar och även dagens träning att dela med mig av. Som jag har nämnt ett antal gånger på bloggen så har jag väldigt svårt att inte träna hund. Vadå hundnörd? Tränar jag inte får jag sån sjuk abstinens. Samma med promenader, jag får sån sjuk abstinens av att inte gå mina vanliga promenader nu när jag har valp. Samtidigt tycker jag det är meningslöst att gå promenader utan hund. Vadå dubbelmoral?

Det jag vill komma fram till är att jag har så svårt för att lägga in vilodagar än träningsdagar, men eftersom jag vet hur viktigt det är så klämmer jag in en dag varje vecka som är helt och hållet vila i alla fall. Jag har också svårt att sluta i tid. Alltså jag vill träna mer och mer och mer istället för att bedöma läget och avsluta på ett bra ställe för hunden innan den blir för trött och tappar fokus. Något jag jobbar på hela tiden för att bli bättre på då det påverkar vår träning och vårt resultat. Jag tror verkligen att den kommer bli så mycket lättare för mig den dagen jag har möjlighet att ha 2 eller 3 hundar. För tro mig, så fort jag får chansen och det är rätt i livet så kommer det minst en till samtidigt som Barbie👸

2-4 hundar tror jag hade varit lagom för mig beroende på ras och ålder.

Nu till delen där jag berättar om dagens träning. Idag har varit en normal träningsdag så jag tänkte visa er hur en sådan kan se ut:

Passet i morse: Tränade jaktapportering i trädgården. Kanske ca 30min. Det duggregnade och blåste en del. Jag började med lite kamplek som uppvärmning, inte bara för saken skull såklart utan vi övar dels på att hon ska kampa och dels på att hon ska släppa på "tack". Jag jobbade också med att hon skulle komma till mig med leksaken efter att hon "vunnit" den. Lite svårt dock tycker b. Sedan tog jag även med mig leken in i stoppsignalen. Samma övning som sist. "Snor" leksaken och håller den högt upp vid halsen, blåser min signal när hon sätter sig. Ett par linjetag fick även en till. Sedan massor och återigen massor av passivitet uppbunden mellan minipassen.

Passet på eftermiddagen: På eftermiddagen tränade vi också i trädgården. Kanske 1h (många korta pass med mycket vila i mellan ofc). Vi tränade mycket på "tack" och det går verkligen framåt! Vi tränade även mycket stadga i "sitt-stanna", lite fotingångar, gripande och såklart massor av passivitet uppbunden.

Passet på kvällen: På kvällen så gick jag till "min träningsplan" cirka 45min, där jag mötte upp en tjej med kelpie och en tjej med bc. De tränade lydnad och jag och Barbie tränade återigen mycket passivitet. Dels att hon skulle sitta uppbunden själv, men även lugn bredvid mig när de andra tränade. Det var svårt för henne, men så nyttig träning. Vi fick även agera störning genom att bara vara. Resten av träningen blev väldigt flummig för vår del. Det var mycket för Barbie att bara vara där och att träna med andra hundar och människor (då det var första gången). Något som vi verkligen måste göra mer! Det vi fick gjort var i alla fall lite inkallning, kontakt, "sitt-stanna" och leka med MYCKET störning. Fick lite tips från Josefin och Ulrika (som jag tränade med) som jag tar med mig. Nästa gång jag tränar med andra ska jag ha en lite bättre planering. Tror det kommer underlätta enormt!!!

​Köpte även en metallapport av Josefin (hon med kelpien) för jag tyckte att Barbie behövde en💁 Vi som inte ens har planer på lydnad/bruks... Nä men, Josefins sambo har gjort dem av spilldelar från sitt jobb så hon frågade om jag ville köpa en för 50 spänn så jag tänkte varför inte? De är ju så dyra annars. Med min framtida kelpie ska jag tävla lydnad/bruks och det kan alltid vara bra för Barbie att apportera olika föremål.

Imorgon blir det vilodag. Punkt. (bortsett från lite miljöträning/ensamträning och lek med Fabio)

Likes

Comments

Hej,

blev inget inlägg igår då jag inte orkade skriva något och jag vill inte slänga ihop något bara för sakens skull. Idag ska ni däremot få 1 (minst). Förra veckan nämnde jag i ett inlägg att jag hade börjat introducera linjetag för Barbie. Idag tänkte jag försöka mig på att skriva ett inlägg om HUR jag gör. Som jag nämnt tidigare så är jag absolut ingen expert när det kommer till jaktapporteringen.

När jag börjar lära in linjetag tar jag hjälp av en skål. Det jag gör är att jag sätter mig med hunden ett par meter från skålen. Jag är noga med att skålen står på en rak linje från oss. Sedan pekar jag med handen rakt och väntar ut hunden tills den tittar på skålen. Då ger jag mitt kommando som i mitt fall är "varsågod". Det är enklast att ha en medhjälpare som kan lägga i godis i skålen, flytta den så att den står rakt och ta upp den om hunden skulle tjuva. Jag sätter även pipan i munnen för att göra det så likt jaktproven som möjligt.

När hunden förstår vad den ska göra, alltså att den sitter och tittar på skålen tills den får ett varsågod är det dags att lägga till det riktigat kommandot som i mitt fall är "ut". Då säger jag "varsågod-ut" och tillslut bara "ut". När du kan skicka hunden till en godisskål på linjetag är det dags att försvåra genom att öka avstånd, ställa fram flera skålar och skicka hunden på en rak linje till rätt skål, kan hunden apportera dummies kan man självklart byta ut skålarna mot dummies. Annars bör det tränas på separat först. Man kan även lära hunden "höger" och "vänster". Förstår hunden stoppsignal kan man skicka den och stoppa den mellan flera dummies/skålar. Kan den dessutom höger och vänster kan man skicka den åt alla håll och kanter. Övningarna är oändliga!

Jag och Rosa innan linjetag.

Likes

Comments

Hej på er!

Hoppas er dag har varit bra trots att det är måndag och slutspurt i skolan för många. Själv så började dagen sådär, men slutade desto bättre. Igår somnade jag sent efter att ha pratat med Amanda om låg på akuten. (Hon mår bra nu dock bortsett från en bruten arm) Sedan vaknade Barbie och behövde ut 4, 6 och 8. Sedan sov vi till 12 och då kom även pappa hem som varit borta ett par dagar.

Idag åkte vi till Huveröds djurbutik som ligger på Backaplan i Göteborg för att köpa revben och jag övningskörde! Det var ganska mycket trafik på vägen hem då vi kom lite i rusningen, men jag tycker det gick helt okej. Det är bara att jag kör så fort jag får chansen så att jag får körvana och nöter nöter nöter. Förutom ett par kilo revben fick vi även med oss lite annat tugg att fylla på lagret med och bildekaler till bilen för 5kr. Vi svängde även förbi Hemmakväll för att jag ville köpa Marabous nya choklad som tar för lång tid på sig att komma ut till Ica här, haha.

På eftermiddagen har vi fotat ståbilder och sedan fick jag och pappa feeling för att äta middag ute i bergen så vi tog bilen till Ica (jag körde) och köpte potatissallad, kamben och jordgubbar som vi mumsade på i bergen. Barbie fick en lammstrupe som vi köpte i djuraffären. Alla nöjda och glada! Nu på kvällen har Barbie slocknat en timme själv på rummet. FREEDOM! 🙌 

Träningen har vi tagit det lugnt med idag (bortsett från passivtet, ensam och miljöträning i stan) Men som sagt, jag har svårare att lägga in vilodagar för min hund än tvärtom...Skulle behöva en till att köra slut på haha.

Likes

Comments