Header

Har ett tag saknat mitt weeblyblogg. Upplägget där är helt annorlunda. Det enklare att bygga inläggen som jag vill ha dem och fixa designen snygg eftersom jag inte är duktig på att koda själv. Trots att jag har betalt för ett domän på denna bloggen i ett halvår till så har jag bestämt mig för att byta tillbaka. Jag har under en tid fixat på min weebly blogg och lagt in alla inlägg som jag "missat". Alltså ca 4 månader... Så det är därför de inläggen kan se lite annorlunda ut och saknar kommnentarer. Ett tag framöver kan ni nu hitta på mig på www.lakritsnos.weebly.com igen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej alla glada,
idag har jag varit en tur med pappa och Freya in till Göteborg. Den främsta anledningen för att jag hade piercingtid för en industrial och behövde målsman med. Sedan tajmade vi även in ett besök hos tandläkaren i Mölndal för att Freyas tandställning hade gått sönder. Efteråt åkte vi till Sisjön, till XXL för att jag skulle köpa ett par nya skor. Min gympadojer från Asics var helt sönder tyvärr. Väldigt tråkigt då jag bara haft dem ca 6mån. Dock var dem väl använda. Jag kom hem med ett par hikingskor med gore-tex från Salomon i stället. Det känns lite bättre lämpat för att gå i skogen med. Sedan blir det nog att jag införskaffar ett par nya gympaskor till våren när jag har råd så får jag använda dem i väldigt lätt terräng. Efter XXL kunde jag inte låta bli att svänga förbi Grizzly Zoo...heheh.
 
Jag i min industrial.
 
Efter besöket i Sisjön lunchade vi på en persisk restuarang inne i stan och sedan var det dags för piercingen. Jag var först ut och det gick jättebra. Det gjorde inte alls så ont som jag trodde, även om det kändes. Sedan var det Freyas tur som skulle pierca öronsnibben (hon fick det av mig i present). Sedan släppte pappa av oss i stan och vi gick där en sväng. Jag hittade det jag skulle ha och en del onödiga saker egentigen. Men det är inte ofta jag köper "onödiga" saker, så jag unnade mig det ;)
 
På bilden:
 • 2 ljus från Yankee Candle i dofterna Gingerbread Maple & Pink Sand köpta på Haga Hem.
 • Lös té i smakerna godnatt och chai köpta på TGR.
 • Rökelser i vanilj köpta på Indiska.
 • En anteckningsbok köpt på TGR.
På bilden:
 • Vintervantar köpta på XXl.
 • Hikingskor från Salomon köpta på XXl.
 • Impregneringsspray köpt på XXL.
 • Träningsbyxor från Nike köpta på XXL.
 • Flytande dummy köpt på Grizzly.
 • Namnbricka till Rosa köpt på Grizzly.
 • Ögonbrynspenna och gel från Benefit köpt på Sephora.


Jag är väldigt nöjd med min piercing och mina köp i stan.

Likes

Comments

MÅNDAG: Vilda kommer!!!!! Åka och träna agility på klubben med båda hundarna, miljöträning i stallet.v
TISDAG: Photoshot med båda hundarna, redigera bilder, släktkalas, klippa klor på 3 hundar, passa Alice.
ONSDAG: Pierca mig!!!!!!+ev. shopping i stan, Vilda åka med farmor och farfar?
TORSDAG: Bio med Josse, träna lydnad med Rosa.
FREDAG: Plugga-göra klart en redovisning+inlämning, träna lydnad/upplet/apportering med Rosa, dejt med Elina & Fabio.
LÖRDAG: HALLOWEEN
SÖNDAG: Åka hem till Forshaga igen.
 
Så ser planerinen ut för tillfället. Jag har inte riktigt bestämt vad jag ska göra i slutet av veckan. Blir väl att ta det lugnt, njuta resten av lovet och träna lite flat.
 
Bild från agilityträningen på klubben igår.

Likes

CommentsNu är vi klara med en agilityträning på klubben. Pappa körde mig och jag tränade med båda hundarna. Vilda skötte sig super på banan trots löp. Hon tog 8-pinnars slalom, men det behövs fortfarande lite träning från höger sida. Rosa fick köra för första gången och hon verkade fatta grejen med hopphinder. Nu är vi på väg till stallet där Freya (min lillasyster) ska rida. Jag tar nog en sväng med hundarna i skogen under tiden. 

Likes

Comments

Som rubriken säger,nu är vi hemhemma igen och varit det sen i fredags. Sedan jag har kommit hem har jag varit otroligt trött. Jag har gått och lagt mig tidigt och vaknat sent. Beror väl på att kroppen slappnar av nu. Rosa har hunnit träffa Alice och hon har hunnit vara med på ett släktkalas och sköt sig galant. Rosa verkar trivas med livet på ö, massa vatten vart man än går ju! Idag kommer Vildis hit och ska vara här några dagar så det blir ett väldigt kärt återseende! Jag har saknat mitt lilla lurv! Tänkte även åka in till klubben senare idag och imorgon ha en liten photoshot på mig och hundarna.
 


Likes

Comments

Hej,
denna veckan har jag haft väldigt fullt upp vilket ni säkert har märkt på uppdateringen. Det har varit mycket och långa dagar i skolan. Flera dagar då jag gått till 16:30/17:00 och dessutom haft omprov vid 17. Förutom omprovet har jag även haft simprov, en muntlig redovisning, matteprov och 3 inlämningar. Jag har varit tvungen att tvätta en kväll, igår var det städkontroll så då hade jag fullt upp med städningen, så tyvärr har Rosa fått några tråkdagar på rad här. Men idag är sista dagen i skolan innan lovet och vi går 09:30-12 typ. Det enda vi ska göra är att äta frukost och sedan träna inför allmänlydnadspasset. Sedan får vi gå hem. Pappa kommer för att hämta mig idag, då det är föräldramöte. Så medan han är på möte tänker jag smita upp till sisu och gå 7km med Rosen innan hämfärd hemhem. 
 
Jo, juste, Rosa och jag gjorde hanteringstestet i tisdags och hon blev godkänd. Hon sköter sig jättebra i stallet. Hon bara ligger och sover. Hemma kan hon vara ensam utan problem och hon vaktar inte. Hur skönt? Rosa är verkligen en jättetrevlig tjej som jag hoppas kunna ha mycket kul ihop med. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad vi ska träna än. Apportering har vi testat på med hjälp av Amanda och Emma som har tränat just detta. Hon älskar det! Hon är tidigare tränad i jakt och viltspår. Eftersom hon bara tränat jaktfotgåendet så har hon i princip ingen ögonkonakt så det är något vi jobbar jättemycket med just nu. Sen får jag se vad det blir, om det blir lydnad eller rally, eller freetyle eller agility. Jag skulle vilja hålla på lite med sök och upplet. Ja, vi får se helt enkelt. 
 
Nu ska det bli riktigt skönt med en veckas lov hemhemma. Då ska även resten av familjen och släkten få träffa Rosa för första gången, spännande! Jag är säker på att hon kommer sköta sig galant.
 Lite mobilbilder på Rosen denna veckan.

Likes

CommentsIdag har jag gått milen, eller rättare sagt nästan 12km med bästa sällskapet. Rosa skötte sig galant! Hon sprang ganska långt bort, men lyssnade bra. Jag är van vid Vilda som alltid ska hålla koll på alla och håller sig nära. Efter promenaden hängde vi en stund hos Amanda. Lagade mat, pluggade, käkade godis och hade det allmänt trevligt. Rosa skötte sig toppen även där! Hon är jättelätt att ha med sig överallt, hur skönt som helst. Tror detta kommer bli bra. Nu på kvällen har jag fått ta itu med lite hussysslor som städ och annat...

Likes

Comments

 
Jag har hållt det lite hemligt eftersom jag inte har vetat hur det kommer bli. Det har varit bestämt ett tag att Vilda inte ska gå kvar på Akademin med mig och jag har letat ny hund ett par veckor. Varken mamma eller pappa har möjlighet att ta Vilda på heltid så hon kommer bo hos farmor & farfar när jag är i skolan och med mig på loven. Oavsett om jag skulle hitta ny hund eller inte skulle Vilda med hem på höstlovet (nästa vecka) och inte följa med upp igen. Eventuellt skulle jag få vara utan hund ett tag. Men, som ni säkert har förståt blev så inte fallet. I torsdags kom pappa upp till Forshaga och vi åkte till en flat kennel i närheten och kollade på en flattik på snart 4 år, Rosa, som vi fick med oss tillbaka till Forshaga. Nu har pappa åkt hem med Vilda och kvar är jag och Rosa. Just nu har jag Rosa på prov ett litet tag för att se hur vi klickar och om hon passar in i skolans miljö. Senare kommer jag ha henne på foder om allt går som det ska och efter 2 kullar hos uppfödaren blir hon min. Under tiden Rosa har valpar har jag möjlighet att låna en annan flat av uppfödaren så detta känns perfekt. Att vara fodervärd åt en hund känns som ett bra sätt att komma in i en ny ras och det kändes jättebra med uppfödaren. Att hon bara bor ca 3 mil från Forshaga gör inte saken sämre. Hittills har jag bara haft Rosa knappt 2 dagar, men det känns jättebra. Hon är verkligen en jättehärlig tjej och jag tror vi kommer trivas bra ihop!
 
 

Likes

Comments

...tillsammans på ForshagaAkademin slutar tyvärr nu.
 
Det var inget lätt beslut att ta. Det känns rätt, men samtidigt förjävla tråkigt rent ut sagt. Som ni vet så köpte jag ju Vilda för att ha med mig här, hon är tränad för att passa in här och under resans gång har vi kommit varandra så nära. Jag valde ut henne själv, betalade henne själv och uppfostrade henne själv, men det känns som jag har misslyckats totalt. Jag klarade inte av att förbereda Vilda på livet här tillräckligt bra. Tyvärr. 
Under den relativt korta tiden som vi har bott i Forhaga pch studerat på Akademin så har Vilda utvecklat beteenden som jag tidigare inte har sett hos henne och hennes problem som hon redan hade har blivit så mycket värre. Jag väljer att inte gå in exakt på vad som har hänt, men det funkar inte att ha henne här har jag konstaterat med stöd från både vänner, föräldrar och lärare, men beslutet var helt mitt eget. Jag känner att jag måste göra det som är bäst för både mig och Vilda. Hur skulle jag kunna göra något annat? Det är meningen att det ska vara kul att gå här och det är det inte nu. Det är meningen att både jag och Vilda ska må bra, det gör vi inte just nu. Beslutet har verkligen inte varit enkelt att ta eftersom det är så mycket känslor inblandat. Det är bara så sorgligt, men våran resa ska inte gå tillsammans just nu. Kanske i framtiden igen, det hoppas jag verkligen, för jag älskar min hund mest av allt, till månen och tillbaka. Jag tror på ödet och att allt händer av en mening. Jag kan inte se vad det här har för mening i mitt liv just nu, men en dag kan jag kanske det. May we meet agian.
 
 

Likes

Comments