Header

I 5 dagar har vi varit utan wi-fi här på ghettot. Fatta hur glad jag bev när jag kom hem idag och såg att det var tillbaka. Det är sjukt vad vi är beroende av internet idag. Som ni säkert har märkt så har bloggen tyvärr fått lida lite, även om jag har försökt att uppdatera lite via mobilen. Nu hoppas jag att internetet kan sköta sig ett tag framöver. 
 
Det har hänt en hel del sedan jag kunde uppdatera er på riktigt faktiskt. Det är lite synd att jag blir så efter i uppdateringen eftersom jag vet att det är många hemifrån. Både familj, vänner och ovänner som vill följa mitt liv här i Forshaga. 
I fredags hände det inte jättemycket. Vi fick sluta tidigare så vi slutade innan lunch, så jag gick hem och lagade mat. De flesta gick och åt i bamba, men jag ville inte lämna Vilda själv då hon inte riktigt är trygg här i boendet än. På eftermiddagen gick jag, Clara och hennes labbe Pippi 5:an i sisu, så tror vi gick totalt ca 7km. Sedan på kvällen drog jag och Vilda hem till henne och lagade tacos, sedan kom Matilda och hängde där en stund. Alla var jättetrötta efter den första riktiga skolveckan så vi gjorde inte så mycket. Senare på kvällen kom Claras sambo Sofie dit (första gången för skolstarten), så jag och Matilda gick när vi hade pratat med henne en stund. Vi gick hem till mig i stället och satt och drack té med Sofia, min sambo och hennes boyfriend Robin som var här över helgen. 
 
På lördagen hände inte jättemycket heller. Vi hade tvättid. Jag och Amanda trände lite agility nere vid hundstallet. På kvällen erbjöd sig Sofia att passa Vilda så jag och några andra drog på fest. Kom hem framåt halv 1, rastade hundarna. Satt och snackade med lite folk här i lägenheten fram till 2. Sedan gick jag och lade mig och någon gick hem. De andra satt upp til 4-5 och Matilda sov över.
 
I söndags gick jag och Amanda milen med våra dogs. Vi hade båda dragsele och det var välbehövligt att bara vara ute och gå i ca 3h. Igår flyttade även alla 2:or och 3:or in så på kvällen var det en lite "större" fest än på lördagen, som de flesta var på. Jag och Amanda hade "fest" här hemma i stället. Vi lyssnade på hög musik, drack té, käkade dip och vingummin mm. 
 
Och idag har första skoldagen med alla elever på skolan börjat. Vi hade engelska och matte som vanligt, sedan på eftermiddagen fick vi bekanta oss med hund 2:orna. Vi fick även varsin "fadder" som ska ta hand om oss. Min fadder heter Evangeline och har en boxerhane. Tvåorna verkade jättegoa hur som helst, men jag hade träffat de flesta tidigare när jag var på praktik här förra hösten. Efter skolan stannade jag och två till ur min klass kvar i stallet och tränade lite agility. Vi körde bara pyttelite och såå kul det är! Tror vi kommer utvecklas jättemycket här. När vi kom hem hade klockan redan hunnit bli halv 6. Så nu sitter jag här och tar igen lite bloggning. Jag har mat i ugnen, klor ska klippas, sedan är nog dagen slut i princip. Vilda ska ut också såklart. 
Lite fler bilder från veckan:

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fortfarande inget wi-fi, vilket gör att bloggen blir lidande. Tänkte bara uppdatera er lite kort att jag och Amanda har dragit 12km med våra vovsar idag och visa er lite bilder: 


Likes

Comments

This is a story that I never told. They don't even know you. All they see is scars. They don't see the angel living in your heart. My heart would break without you, might not be awake without you. 
I'll keep on searching for an answer cause I need you more than dope. 


Likes

Comments

Hej!
Igår vräkte regnet ner i Forshaga och det blåste "storm" på kvällen/natten. Jag skulle inte kalla det storm dock. Jag tyckte inte att det blåste mycket, men jag är ju trots allt uppväxt på ö...
Några gamla elever sa att när det är storm brukar wi-fi:et slå ut en-ett par dagar. Så idag har jag varit helt utan internet i lägenheten. Jag vet inte när det kommer tillbaka. Snart hoppas jag för jag kan varken se på film, youtube eller något annat utan att använda min egen surf (som jag inte vill slösa på sånt). 
I stort sett hela dagen idag har regnet vräkt ner också. Det regnade lite, men inte jättemycket när vi gick ner till stallet, men när vi cyklade till lunchen sen så öste det. Jag fick hem och byta om till mysbyxor på rasten. Sedan hjälpte jag och Frida Simone att städa hennes lägenhet som var full med frigolit, mat, kläder, smink och liknande över hela huset. #snällakompisar. När vi cyklade tillbaka till stallet och när jag gick hem var jag smart nog att ta på mig regnbyxor. Men allt som jag haft i ryggsäcken vart ju förstört. Kollegieblock och viktiga papper. Har lagt de på tork nu så hoppas de återhämtar sig. Nu har jag lagat mat, handlat och ätit. Det har slutat regna så jag ska nog bege mig ut med Vilda en sväng. 

Vi hörs när vi hörs!

Likes

Comments


Andra skoldagen är avklarad och nu är man lite sleten. Jag somnade efter skolan idag, samtidigt som regnet vräkte ner utanför. För en stund sedan tog jag och lurvet oss trots allt ut i sisu och gick en timma. När man väl kommer ut är det skönt att gå i regn. Man möter inte så mycket folk då. Bara lurvet, regnet, naturen och jag. Nu har vi kommit in igen och gosat ner oss i sängen. Jag har tänt ljus och gjort morotsdip som ska ätas framför min favoritfilm, the basketball diaries som jag kan se om och om och om igen utan att tröttna. Imorgon väntar långdag 8-16:30 med engelska, matte, svenska och naturkunskap. Alltså inga "roliga" ämnen. Ha en bra kväll!

Likes

Comments

Hej!
Nu är första riktiga skoldagen avklarad. Vi har haft matte, engelska och livskunskap, samt hundinlämning ofc och frukost med klassen. Lektionerna är ganska långa, men jag tror det kommer bli bra ändå. På eftermiddagen har jag tagit det ganska chill. Jag har varit i hundshopen och inhandlat en ny vattenskål till stallet. Den jag har nu är så jobbig. Fastnar skräp runt kanterna och svårt att fylla på. (Kanterna går ner). Den nya är turkos och inte jättevacker, men jag fick den för 80kr. En vanlig rostfri hade kostat 199kr... Varken Coop eller Ica hade tyvärr. Medan sambo har varit hurtig och sprungit har jag, Vilda, Sandra (min granne och klasskompis) och hennes hund Gaia kollat på film och myst. Vi har myst både med rökelser, te och choklad på en vanlig måndag, men det är ok för jag har mensvärk. Vi kollade på interview with a vampire som är hennes favoritfilm. Den var speciell och svår att förstå handlingen på. Vi båda älskar film, så vi ska plöja igenom en hel del filmer under våra år här har vi bestämt. Sorry för en halvtaskig mobilblogg idag.

Imorgon väntar idrott klockan 8, så nu väntar sängen.

Likes

Comments

Hej!
Jag har uppdaterat min beskrivning både under flikarna och i sidmenyn. Det är ny text och nya bilder, kika gärna in om ni har lust. Bättre uppdatering kommer förhoppningsvis i eftermiddag.
 

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag gjort mitt första fotojobb. Eller ja, jag fick inte betalt eller så. Jag fotade en klasskompis och hennes grönis Nellie. Sandra ville framkalla lite foton att hänga upp på sitt rum efter att hon sett mitt. Hon frågade om jag kunde fota henne och Nellie. Snäll som jag är sade jag självklart ja. Jag älskar ju att fota! I framtiden hoppas jag kunna göra lite fotojobb vid sidan av och ta betalt för det. Men än anser jag inte mig själv tillräckligt duktig, men kul är det. Jag är nöjd med bilderna och hoppas att Sandra är det också. Nedan ser ni mina favoriter:
 
 
 
 
 

Likes

Comments

Igår kväll bestämde några i klassen att vi skulle gå och grilla vid Sandgropen. Sandgropen är vår närmsta skog och är en liten slinga längs älven, med grillplats och en stor sandgrop som centrum. I sandgropen kan man träna fys med hundarna eller sig själv, men vem orkar det? Runt 7 gick vi dit från ghettot. Vi tände en brasa och de flesta hade korv med sig som vi grillade. Vi satt där och pratade, skrattade och hade allmänt trevligt tills framåt 21 då vi tyckte att det blev alldeles för mycket mygg. Delt sjukt vad det är mygg i Forshaga. En av de värst drabbade ställerna i Sverige tydligen. Fick mer myggbett här på en dag än på hela sommaren hemma. Så vi begav oss tillbaka till ghettot och satt på innegården med filtar istället. Mysmysmysmys! Jag hade med mig kameran ofc, men den hade dåligt med batteri. Bjuder på lite bilder från gårdagen:
 

Likes

Comments

Hej!
Denna veckan är det inskolningsvecka på skolan, det tror jag att jag nämnde häromdagen. Inskolningsveckan går i alla fall ut på att vi ska skola in hundarna i stallet helt enkelt. Vi sitter mycket med hundarna i boxarna för att de ska bli trygga där. Vi får lite uppgifter och mycket papper med regler och sånt som vi får läsa i boxarna. Vi har även fått gå hundpromenad i mindre grupp och träna lite basic grejer som ögonkontakt, sitt stanna kvar och hantering. Idag fick vi introducera hundluckan som leder ut till utegården i boxarna. Luckan är ungefär som en kattlucka fast svänger åt sidan. Vilda var lite skeptisk, men gick igenom ett par gånger när jag höll upp den lite. Hon fattade inte riktigt att hon ska putta på den, utan hon försöker krafsa. Till slut blev hon så trött så det slutade med att hon låg i korgen på insdan och matte satt på utsidan. Får se om hon kommer fatta hur man gör med lite mer träning. 
Jag tycker även att klassen har blivit lite mer social och alla har börjat prata mer med varandra och så. Det är kul och jag tror snart att alla kommer vara som en familj.
Jag och Amanda var på upptäcksfärd i Forshaga igår. Vilda och hennes jaktcocker Crazy älskar varandra. Idag gick jag en sväng med Sandra och hennes grönis Nellie för att hon och Vilda skulle få vänja sig lite vid varandra. På kvällen tog jag och Amanda en sväng ner till sandgropen och plockade blåbär. Nu sitter jag och varvar ner med té, dip och tända ljus och ska snart avsluta dagen.
 
Lite blandade bilder från de senaste dagarna:Likes

Comments