Du kanske har hört talats om Underbara Clara som är en svensk tjej om står för sina åsikter om förbättrad miljö eller om Al Gore som är en Amerikans politiker, nobelpristagare och miljöaktivist? De båda är offentliga personer som har oerhört starka åsikter, så starka så att de många gånger uppfattas som obekväma människor.


Det finns många obekväma personer som man skulle vilja skriva om. Vi har t.ex. Jimmie Åkesson, partiledare för Sverige demokraterna med sina värderingar kring invandringspolitik och Zara Larsson, artist med sina vänster feministiska åsikter, de är två personer som är kända på olika sätt och väldigt inflytelserika i Sverige. Det kommer alltid att finns människor som påverkar din vardag frågan är bara ifall de påverkar dig positivt eller negativt? De flesta obekväma människorna är nog i grunden godhjärtade människor som vill förmedla sina åsikter men som ibland kan uppfattas som onda människor, sen finns den amerikanska presidenten Donald Trump.


Naturligtvis har vi åsikter och drömmar om att kunna förverkliga vissa saker men jag tycker att det är fel att lova miljontals människor något som i slutskedet kan vara svårt att hålla. Donald Trump utlovade som vallöfte om han blev president skulle han bygga en mur vid den Mexikanska gränsen för att kunna uppnå hårdare gränskontroller och kunna ha hårdare koll på migranterna. Man kan fråga sig varför han egentligen vill bygga denna mur? Det hela handlar om att han vill minska den illegala invandringen i landet, men frågan är om detta verkligen är en bra ide? Personligen skulle jag vilja säga att det är en rätt korkad ide och att det antagligen inte kommer bli av, då det visade sig att när Trump blev vald till president och skulle börja byggandet av sin mur så förlitade han sig till att Mexiko skulle stå för kostnaderna. Mexikos president Enrique Pena Nieto satte sig naturligtvis mot beslutet och vägrade betala.


Det ha väckts många heta diskussioner kring Trump och hans vallöften som han har utlovat, framförallt har det uteblivande byggandet av den Mexikanska muren väckt stor besvikelse och frustrationer hos människor som röstat och trott på Trumps ord som nu visar sig kanske vara en lögn. Trump har lovar den Amerikanska befolkningen fler saker som kan vara svåra att genomföra som, att göra sig av med kunskapskraven i skolan, sparka ut alla syrianer som lever i USA, göra om sjukvårdsreformen till något mycket mycket bättre mm.Trump är drivande som människa och säkerligen bra på många saker men för mig är han ingen bra förebild. Han lovar saker som i min värld inte är möjliga att genomföra, jag anser att han rent av är lite av en mytoman som inte förtjänar att ha den positionen som han sitter på nu. Jag tror att Trump skulle klara sig bättre om han inte slängde ur sig sina åsikter så hårt utan i stället var lite återhållsam och presenterade sina idéer på ett trevligt sätt istället för att få sig själv att framstå som en iskall soldat med ett hjärta av sten.

För mig är Trump en obekväm person som är ond, inte vid ett tillfälle har jag sett honom mjuk inte ens när han blev utsedd till president visade han mänsklig glädje. Det jag minns är hans familj som var stela som statyer och knappt vågade närma sig Trump, de är alla lindade kring hans lillfinger, hans familj, den Amerikanska befolkningen, hela världens befolkning påverkas av Trumps val.


Donald Trump är för mig en mycket maktgalen och obekväm person som vilken sekund som helst skulle kunna starta tredje världskriget!Källor: Aftonbladet 12/11-16 & 25/01-17.

Film: de obekväma & en obekväm sanning.

Bild:NBC- News


Likes

Comments

Jag skulle vilja påstå att jag är en rätt normal tonårstjej. En vanlig vardag går jag upp ur sängen, fixar iordning mig, går till skolan, går i skolan, går hem från skolan, umgås med mina vänner, gör läxor, tränar och äter middag med min familj. Vardagen lunkar på, inte helt olikt andra tonåringars vardag. Jag tror säkert att du känner igen dig. Dagarna bara flyter på och du tänker inte så mycket mer på det.

Något i mitt liv som skiljer sig från mina klasskompisar vardag är att jag lever för min hobby. Jag är en skidåkare. Ända sen två års ålder har jag kastat mig utför tusentals pister. Min hobby är mitt liv, min kärlek som aldrig sviker mig. Österrikes fantastiska vyer, alptoppar så långt ögat kan nå, friskt ren luft, en klarblå himmel och en starkt skinande sol som värmer både kropp och stjäl. Vad mer kan man önska sig av livet? Det bara måste ju vara himmelriket. Det här är en livsstil som jag vill kunna erbjuda min egna familj i framtiden.

Visst har jag under min uppväxt hört vuxna tala om att världen håller på att förstöras, att ozonskiktet blir allt sämre och att växthuseffekten är ett faktum. Men precis som jag sa innan så är jag en tonåring som lever i min trygga vackra värld och inte brytt mig om deras tråkiga prat.

Häromdagen i skolan blev jag tvungen att bli vuxen på ett nytt sätt. Det där tråkiga vuxenpratet som jag lyckats undvika blev helt plötsligt min vardag. Jag förstod att min älskade värld, min älskade skidvärld är hotad. Svart på vitt så blev jag tvungen att öppna ögonen och förstå att i stort sätt alla val jag och min familj gör här i vardagen påverkar miljön och det påverkar allt levande på vår jord. Jag erkänner att jag inte har förstått hur viktiga våra val är för världens framtid. Ditt och mitt val gör skillnad. Fortsätter vi som vi gör nu att bara leva som vanligt kommer det antagligen inte finnas några alptoppar att besöka om trettio år, mitt livs kärlek kommer sakta att försvinna. Smälta bort och dö.

Jag har sett det med egna ögon, det är idag stor skillnad på bergstopparna jämfört med hur de såg ut för fem år sen. Pisterna är smalare och liftar har flyttats. Jag har sett det med egna ögon och hört vuxna prata om det men jag har valt att blunda. Frågan är nu bara vad jag kan gör och vad är villig att göra för att rädda ett fantastiskt landskap som ger mig kärlek och glädje?

Min hobby innebär många och långa resor. Förra säsongen spenderade jag ungefär 2000 mil i bil bara till träningar och tävlingar. Det är något jag inte kan ändra på. Däremot kan jag köpa mindre kläder, utesluta smink, äta enbart ekologiskt så långt det går. Det är saker jag kan ändra på MEN frågan är om jag är beredd att ändra på det, ta det steget? En annan fråga är om jag är beredd på att se mina alper smälta bort?

Ordspråket Rom byggdes inte på en dag går att jämföra med mitt uppvaknande om att alla val vi gör i vardagen påverkar allas framtid. Från nu är jag medveten om att mitt val är viktigt och det är ju bra början istället för att inte vilja förstå allvaret i hur vi kan skapa en hållbar värld.

Likes

Comments