Tips till dig som ska flytta till en studentkorridor

Att flytta till studentkorridor är utan tvekan lite speciellt. Från att dela allmänna utrymmen med familjen ska man helt plötsligt dela allmänna utrymmen med främlingar. När allt funkar så är det frid och fröjd, men ibland kan jobbiga moment uppstå. Jag hoppas att mina tips kan minska antalet jobbiga moment!

- Se till att ha städveckor i korridoren, så att alla får varsin vecka där man ska städa, och se till att göra upp om vad som ska städas.

-Mjölbaggar och annan ohyra förekommer oftare i korridorer än någon annanstans (vi hade ex. plattbaggar nyligen, och de kan äta sig igenom oöppnade plastförpackningar och pappersförpackningar). Att investera i glasburkar eller tjocka plastburkar som sluter tätt kan därför vara en bra idé. Då slipper du slänga maten om ni får baggar i skafferiet.

-Vissa grejer kan vara bra att skaffa sig själv, så man slipper dela allt med andra. Några exempel på saker som är bra att ha är kryddor, matlådor i glas, stekpanna (folk är duktiga på att förstöra dem) och glas (folk är dåliga på att diska). Saker som mikro, brödrost och vattenkokare brukar finnas, men vill du ex. ha elvisp eller stavmixer kan det vara bra att köpa det.

-Felanmäl saker till hyresvärden om du hittar något som är fel. Min hyresvärd, studentstaden, har varit jätteduktiga på att åtgärda fel på en gång. När vår frys gick sönder fick vi en ny frys samma förmiddag!

-Allmänna utrymmen kan vara lite smutsiga. Se till att skaffa tofflor som du kan ha inomhus!

-Anordna korridorsmiddagar med dem som bor där. Det är ett jättebra sätt att bli mer sammansvetsad med sina korrisar.


Gillar

Kommentarer