Guide till dig som ska börja T1 i Uppsala - del 4

Dagens guide handlar om hur man överlever mottagningen, och är applicerbar både på reccar och faddrar. Den grundar sig på mina personliga erfarenheter, och eftersom jag är en individ med en väldigt begränsad mängd energi så färgar det såklart mina tips.

Läkarmottagningen är hela tre veckor lång, så för att kunna komma ut någorlunda helskinnad på andra sidan så kan dessa tips kanske hjälpa!

-Hellre dricka lite mindre per kväll och vara med på fler event än att gå all in en kväll och missa dagen efter. Vissa gick all in på utekvällarna och klarade sig bra ändå, så här handlar det om att känna efter själv. Det är roligt att vara med på så mycket som möjligt (även på saker som samarbetslekar, som kanske låter tråkigare än utekvällar), så se till att göra det du kan för att hålla dig fräsch!

-SOV! Det blir en del sena kvällar, vilket innebär viss sömnbrist. Se till att försöka få in lite powernaps där det går. Första två veckorna på läkarprogrammet är inte så intensiva, så det borde finnas luckor där du kan cykla hem och sova.

-Skaffa en cykel! Då kan du ta dig snabbare från sittningslokalen till släppet och behöver kanske inte köa lika länge.

-Våga utmana dig själv! Många mottagningar har olika typer av poängjakter och andra event som kräver att du bjuder lite på dig själv, och om alla är med på sånt blir mottagningen mycket roligare (men du avgör såklart själv!)

-Du kommer nästan garanterat att drabbas av reccepesten (=bli sjuk). För oss insjuknade de flesta i reccepesten under den tredje veckan, den veckan där studierna tog fart på allvar. Alla kommer ändå att bli smittade, så om du känner dig stark nog att ta dig till BMC trots att du smittar så rekommenderar jag att du åker dit. Att missa föreläsningar är aldrig bra. Blir du sjuk, se till att ta det extra lugnt, kanske skippa något släpp och åk hem och sov.

-Se till att skriva in dig på nation omgående, och skaffa ett tillfälligt nationskort så att du kan följa med ut på utekvällarna!

-Ha alltid med dig lite kontanter! Inträde till nationer och garderob kan kosta, och ofta tar de bara kontanter.

-HA KUL! Det kanske viktigaste tipset av dem alla! Mottagningen är till för dig som recce, den finns där för att introducera dig till Uppsalas studentliv, så kom ihåg att njuta av tiden!

Gillar

Kommentarer