Dags att bryta radioskuggan

Jahapp,

En smått övertaggad tjej skulle precis börja T2 och lägga upp en massa drömmiga pluggbilder och visa sin bästa sida. Men redan dag 2 i T2 insåg jag att det inte skulle fungera för mig att skriva blogginlägg med någon sorts kontinuitet, därav 5 månaders tystnad. Under den här tiden har jag checkat av ToD (20 hp cellbiologi), HoER (8,5 hp endokrinologi) och KARL (8 hp anatomi). Hela T2 köttade jag på som en maskin utan att tänka på att man kanske kan behöva lite återhämtning. Men det fick jag sota för, i januari började psyket varna om att det var dags att ta sig själv på större allvar än plugget, och om en vecka ska jag börja gå i KBT för att få bukt på varför min självkänsla i princip enbart baserar sig på mina prestationer.

Jag vill visa er alla sidor av hur det är att vara student, och där ingår även baksidan. Många studenter drabbas av psykisk ohälsa, och jag är en av dem (jag har dock turen att min vardag fungerar hyfsat iallafall). Den här bloggen kommer alltså att byta riktning lite och inte enbart handla om pluggtips och fest, utan även livet runt omkring. Jag kommer dock inte sätta någon press på mig själv att publicera inlägg regelbundet, för det känns inte rimligt.

Just nu går jag alltså termin 3 och läser NHoI (neurobiologi, homeostas och intervention), vilket verkar vara en kurs som innehåller många olika bitar och försöker knyta samman allt som vi hittills har gått igenom. Det känns jätteskönt att ha en kurs med fall, föreläsningar och vanligt plugg igen, då anatomikursen blir en intensiv livsstil utan vila. Att kunna göra vad man vill på kvällar och helger igen är en frihet!

Om ni har något önskemål på vad ni vill se här så får ni jättegärna höra av er till mig, antingen i kommentarsfältet, eller via DMs på instagram @lakarstudentenuu

Nu ska jag ta mig ut ur lägenheten och försöka njuta av solen! Vi hörs!


Gillar

Kommentarer

Anonym
,
Jag ska börja karl och undrar hur du la upp pluggandet? Så många ord begrepp och termer...började du med skelettet och gick vidare med kärl och sist nerver? Hur gör man? Får panik över mängden....