lagatochklart
  • Magazine
  • Bloggar
    • Nya bloggar
      • Design & inredning
      • Foto
      • Föräldraskap
      • Mode
      • Träning & hälsa
    • Topplistor
    • Foto
    • Föräldraskap
    • Mode
    • Träning & hälsa
  • Fler
    • Design & inredning
  • Topplistor
  • Skapa blogg
    • Middag
    • Frukost
    • Lunch
    • efterrätt
      Lagat och klartGlutenfritt Sockerfritt

      Sök

      • Post featured
        jul, efterrätt

        Keso a la malta

      • Post featured
        jul, efterrätt

        Karamelliserade Äpplen med ricottakräm och mandelcrunch

      • Post featured
        Middag, Lunch

        grönsakspaj utan pajdeg

      Lagatochklart
      Lagatochklart
      Andreas Domeij, 16 år
      Hej jag är en kille på 14 år som älskar att laga mat. Här kommer jag dela med mig av glutenfria och sockerfria recept.
      • Facebook
      • Instagram
      • Nouw

      Kategorier

      • Frukost
      • Lunch
      • Middag
      • efterrätt
      • jul
      • såser och röror
      • tillbehör

      Arkiv

      • december 2019
      • november 2019

      Prenumerera

      jul, efterrätt

      Keso a la malta

      torsdag, 26 december, 2019, 3:42 em

      En efterrätt som passar bra närsomhelst på året men smakar extra gott till jul. Det fungerar överraskande bra att använda keso i stället för ris smakar så himla gott.

      portioner: 6 stycken

      tillagnigstid: 20.25 min


      Ingredienser:

      300 gr keso

      2 dl vispgrädde

      1 tsk vaniljpulver

      2-3 tsk malen kanel

      valfritt 2-3 msk sötningsmedel


      Gör så här:


      1. Vispa grädde och vanilj fluffigt. Hellre lite för lös än grynig. Tillsätt kanel och ev sötning,

      2 Blanda försiktigt i keson. Sätt in i kylen 10-15 så att keso a la maltan sätter sig.


      3 Servera med hallonsylt eller med några klyftor clementin eller blodapelsin.




      Tips: smaksatt keso a la maltan med saffran istället för kanel.


      Följ gärna lagatochklart på sociala medier där jag delar med mig av tips och goda recept.

      instagram: @lagatochklart
      Facebook:
      https://www.facebook.com/Lagatochklart


      Gör du receptet skriv gärna en komentar eller tagga gärna bilden på instagram med @lagatochklart.

      • jul, efterrätt
      • (1)

      Gillar

      Kommentarer

      jul, efterrätt

      Karamelliserade Äpplen med ricottakräm och mandelcrunch

      onsdag, 25 december, 2019, 3:13 em

      Denna dessert är så god och julinspirerad med smak av kanel och karamelliserade äpplen. Detta recept rekommenderas inte för dig som äter strik lchf eftersom att äpplen innehåller en del kolhydrater. Recept finns nedan

      Tillagningstid : 30-35 min

      Portioner : 4-6 st

      Mandelcrunch:

      100 gr smör

      3 dl mandelmjöl

      ev 1-2 msk sötning

      karamelliserade äpplen

      3-4 stycken äpplen Ingrid Marie

      40 gr smör

      2-3 msk sötning

      2 tsk kanel

      Ricottakräm

      250 gr ricotta

      2 dl grädde

      2 msk sukrin

      1 msk kanel

      Gör så här

      1. Börja med mandelcrunch :Smält smöret och blanda med mandelmjölet och ev sötning. Bred ut på bakplåtspapper och grädda i ugnen, ca 175 grader i 7-8 minuter. Degen ska få färg utan att bli bränd. Ta ut och låt svalna, smula sönder till kaksmulor.

      2. Vispa sedan ricotta och grädde fluffigt med elvisp. Tillsätt sedan kanel och sötning.

      3. Skala och kärna ut äpplena skär i bitar, Värm en stekpanna ha i smör,sötning och kanel. Dom är färdiga när äpplen är karamelliserade det tar några minuter.


      Tips: 4.Varva med varannat lager,mandelcrunch,variant lager ricottakräm och toppa med dom karamelliserade äpplena.



      Följ gärna lagatochklart på sociala medier där jag delar med mig av tips och goda recept.

      instagram: @lagatochklart
      Facebook:
      https://www.facebook.com/Lagatochklart


      Gör du receptet skriv gärna en komentar eller tagga gärna bilden på instagram med @lagatochklart.

      • jul, efterrätt
      • (1)

      Gillar

      Kommentarer

      Middag, Lunch

      grönsakspaj utan pajdeg

      måndag, 23 december, 2019, 2:16 em
      Grönskspaj

      Denna paj är så god och vad säger att man måste ha en pajdeg til pajen. Till pajen gör jag en 1 minuts majnäs med stavmixer som är så god och enkel

      Tillagnigstid 1 timme

      Portioner 4-6

      Rostade grönsaker

      4 stycken långa paprikor

      4 stycken morötter

      1 gul lök

      1 msk lökpulver

      flingsalt efter behov

      paj fyllning

      3 ägg

      3-4 dl grädde 40%

      250 gr ost

      salt

      Cayennepeppar

      300 gr ost som pajskal.


      Gör så här ↓

      1. sätt ugen på 225 gr.

      2. Dela grönsakerna i medlstora bitar

      (dom krymper mycket i ugnen).

      3. Rosta grönsakerna i ugn i 20-25 min.

      4. Sänk ugnen till 215 gr. Dela sparisen och koka sparisen i 3-4 min.

      5. Vispa ägg och grädde i en bunke tilsätt sedan osten,kryddorna och grönsakerna.

      6 smörj en pajform och lägg i rivna osten i botten. sätt in i ugen i 20-25 min.

      7. Gör majonäsen se recept nedan ↓


      Majonäs på minuten

      (3-4 portioner)

      1 helt ägg

      1 tsk dijonsenap

      2 dl netural olja

      Gör så här:

      1. Lägg alla ingredienserna i en hög, smal bägare. Ställ ner stavmixern på botten och sätt på. Stå still med mixern några sekunder och börja sedan vicka fram och tillbaka tills all olja blandats i! Klart!


      Håller ca 1 vecka i kylskåp!


      • Middag, Lunch

      Gillar

      Kommentarer

      Lagatochklart

      • Gå till Profil
      • Gå till Startsidan
      • Gå till RSS
      • Gå till Sitemap

      Blogga på Nouw

      • Skapa konto
      • Tjäna pengar på din blogg
      • Tagga produkter med Metapic
      • Flytta din blogg till Nouw

      Bloggar

      • Allmänt
      • Annat
      • Design & inredning
      • Foto
      • Föräldraskap
      • Hästar & ridsport
      • Mat & recept
      • Mode
      • Personligt
      • Resor & utland
      • Sport
      • Träning & hälsa

      Nouw

      • Magazine
      • Allmänna villkor
      • Sekretesspolicy
      • Kakor
      • Kontakta oss
      • Hjälp
      • Driftinformation
      • Build: 2021-08-20 15:50