Tre saker

Okej, lyssna nu noga! Jag ska ställa dig tre frågor såhär på söndagsmorgonen. Reglerna är enkla. Du får inte tänka efter speciellt länge utan måste svara relativt snabbt, antingen för dig själv i ditt eget sinne eller kan du välja att dela med dig av dina svar. Du kan också ställa frågorna vidare till nära och kära under dagen.

1)Vad tycker du om hos dig själv?

2)Vad är du bra på?

3)Vad tror du andra tycker om hos dig?

-----

Rätt snabbt insåg nog många av er hur svårt det var!

För det är ju så mycket enklare att komma på något negativt om sig själv än något positivt.

Och varför är det så?

Jo, för många av oss vill inte verka skrytsamma och för mer än andra.

Andra av oss har för dålig självkänsla, självförtroende och självbild för att vi ska våga säga det vi innerst inne känner, tycker och tror om oss själva. Vi är helt enkelt rädda för hur vår åsikt ska bli bemött, för vi är rädda för att vi inte ska kunna stå upp för att vi tycker så om oss själva. Rädda för att det ska vara fel tanke om oss själva.

Men kom ihåg det är ju vår tanke, bild och åsikt - ingen annans!

Så! På riktigt nu! Vad svarar ni på dem tre frågorna om ni skulle svara från ert inre och skita i alla andras åsikter?

Mitt svar blir:

1)Jag tycker om min förmåga till att kunna vara öppen om min sjukdom,

2)Jag är bra på att skriva, bra på att baka och bra på att göra kreativa saker (sådant i pysselväg - som exempelvis brodera)

3)Svåraste frågan! På jobbet (när jag jobbar) - att jag alltid är hjälpsam. I privatlivet - att jag är en social person, fast ibland tycker dem nog också att det är jobbigt om lite negativt trots allt får lov att slinka in.


Så försök att svara på frågorna.

Och ha sen en fantastiskt fin söndag gott folk.

Kram från mig

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,
Bra frågor.
Jag önskar att jag kunde känna något innerst inne för mig själv men det gör jag inte. Inte ens i hemlighet. Och absolut inte så fort jag försöker mig på att vkstas i sociala sammanhang.
Jag vet dock att jag kan läsa in fakta bra. Att jag bryr mig väldigt mycket om djur och de människor som står i samhällets marginal. Att jag är relativt kreativ.
Men det är bara fråga två det. Ocv det är saker jag gör och presterar.
nouw.com/shining
LadyStardust
LadyStardust,
Det är gott nog att kunna svara på en fråga. Dem andra kanske kommer till dig med tiden. Ibland behöver saker få ta lite längre tid, även om det kan ta många år
nouw.com/ladystardust