Polisens makt

Svensk polis har nästan ingen makt alls. När jag var i Rom i höstas kändes det först otroligt skrämmande att deras poliser/militärer fanns vid vart och vartannat gatuhörn redo med kraftfulla gevär, men ganska snabbt vande man sig och såg det som en trygghet istället. Visst rekommenderas det inte att man ska knalla runt ensam mitt i natten inne i city, men så är det väl överallt. Det känns dock som att man kunde lita på att man inte skulle råka bli våldtagen på en bakgata mitt på ljusa dagen.

Trygghet. -Trots tunga vapen. (eller i det här fallet, tack vare!)

Svensk polispolitik... Ett under att de får använda batongerna! Fast det är knappt att de får det alla gånger. Hur ofta läser man inte om att polisen brukat övervåld? På tok för ofta, tycker jag. Varför skulle inte polisen, som är de som ska skydda alla svenska medborgare, inte få slå tillbaka?

I morse läste jag en artikel på Expressen där polisen Rikard Sörensen berättade: – Jag har haft personer framför mig som ser ut som 35 men säger att de är under 15. Och jag kan inte motbevisa det. Då måste vi släppa ut personen.

Vad är det för jäkla regel? Om polisen har t ex skingrat ett stort bråk och någon slår mot polisen och skriker att de är under 15 så ska de få gå fria och göra vad de vill för resten av kvällen. Fint. Läs gärna artikeln här! (Jag kommer att återkomma till den vid ett annat tillfälle också, för den väcker en hel del känslor må jag lova!)

Om ungdomarna (ehrm, "ungdomarna") kastar sten på polisen kan polisen inte göra mycket mer åt saken än att försöka mota bort dem. Seriöst? Hur kandet inte vara okej med ett skott i benet i det här fallet? Om inte annat för att lära de oppfostrade idioterna att tagga ned och respektera de människor som ska skydda oss.

Hur kan det inte vara okej för en polis att brutalt trycka ned en rånare på marken i samband med att handfängsle sätts på? Nej, mjukt och fint ska det vara, annars kan polisen bli anmäld för övervåld.

Jag är helt säker på att om polisen bara fick sköta sitt jobb, på riktigt, skulle många bråkstakar inte tycka att det var värt att bråka. De skulle hålla sig i skinnet eftersom de inte skulle tycka att det var värt en kula i benet eller att få ont på annat sätt.

Nej, nu måste jag koncentrera mig på annat. Peace out!

#ripSverige

#landetpk #polis #trött #våld #slåtillbaka #störstskaintealltidvarasnällast #bråkstakar #ungdomsgäng #lagar

Gillar

Kommentarer

Jojje
,
Oj någon brusar upp? 😉
Tjaa, folk är arslen. Anledningen...någon som vet? Eller är det helt enkelt effekten av känslokaos?
Kanske ingen mening att lägga energi på det, men generellt behövs det krafttag.
Folk är rädda att ingripa, anledningarna kan vara många.
Vi kanske skulle använda våra soldater till något annat än högvakt och låtsaskrig. Vi släppte garden under flera år, för iiiinget land skulle kriga med snälla Sverige. (skulle det smälla så får vi dra ner byxorna och.....)
Sen vill ju inte snälla och mjuka Sverige hålla en så hård fasad utåt, inte ens om det skulle bli ett lugnare klimat. FÖR SÅ SKA DET JU INTE BEHÖVA VARA. Bättra att offra några stackare än att marknadsföra landet fel. Ta bara kaoset i stockholms tunnelbana, det är som att blåsa bort damm, skiten kommer tillbaka gång på gång. 😊

MEN, inte ens i länder där det är hårda straff så hjälper det. Folk kommer chansa under sina drifter. Den verkligheten får en att förstå hur jävla rubbad människor kan vara.

Du får väl bli väktare fröken prave 😉
Jojje
,
..efter en runda till willys och hela baletten...så någon liten tanke till..
Vissa personer jagar kickar, det tar sig uttryck på alla möjliga sätt. Att ha en hård polis/ordningsvakter, skapar också en känsla från andra hållet som är provocerande. Ingen ska få stå över dom, inte ens lagens arm. Så kampen är igång. Mycket enkelt att förstå utloppet. Känslor är förädiska.

Som personer som sitter inspärrade på psyk. Deras enda kamp blir att jävlas med personalen. Vissa är kriminella och göra avskyvärda saker.
Några andra är mjukispsyk och söker t o m bekräftelse genom att försöka visa att de är så smarta, att de vill visa hur de kan ta livet av sig. Om det så är att ta häftklammer ur en tidning för att rispa upp handlederna. SAY NO MORE.
Nu kom jag av mig en aning, men tanken är att visa att människor är för jävla konstiga.
Så vill du överleva, se då till att slå jävligt hårt när hotet kommer. För andra sidan skonar inte dig och polisen hinner inte flyga in som stålmannen precis när du skriker.
:-)

Vi behöver inte fundera på varför, utan på hur vi ska hantera skiten när det smäller.
Varför-frågan är bara flum och ingen lyckas reda ut kaoset ändå.


Ladybug
Ladybug,
Sant så sant. Måste suga lite på den här karamellen.
nouw.com/ladybug