Pensionär!

Jag och Gubben pratade pension igår. Jag har ju ändå rätt bra koll på min ekonomi, men har ändå en rejäl oro inför framtiden. Vad händer när mina sparpengar är slut? Hur fan ska jag överleva pensionsåren? Hur ska jag fördela de pengar jag har kvar från arvet?

Gubben säger kolugnt: Allt löser sig. Jag får en bra pension och du har mer pengar än vad du tror. (och så vidare)

Jag säger: Men jeezuz! När jag går i pension vid 65 års ålder är du nästan 80 år! Lever du ens då!?

😨😱

Men okej. Avanza har kommit ut med en ny uträknare som jag lekte lite med idag och nu känns livet genast mycket bättre! Jag har ju tusen år kvar till pension och med en snittökning på 7% hinner 50 papp bli rätt mycket på den tiden. Om jag sedan lägger till 500 kr per månad blir det ännu mer! Jag har redan ett privatspar-pensionskonto där jag lagt in cirka 30 000 kr, så behövs inte mycket mer för att vara uppe i den magiska startsumman. Sedan är det ju lätt att vid behov byta fonder. Jag har valt att främst köra aktiefonder, lite högre risk men också högre avkastning.

Läste på lite om att löneväxla, vilket ju landstinget erbjuder. Om jag inom min lönenivå löneväxlar 500 kr per månad läggs det till i min tjänstepensionsfond och landstinget bjuder på 7% av den sparade summan! Det blir lite drygt 12 000 kr extra på 30 år! (haha) Ska fortsätta läsa på lite om vad som kan vara bäst, men känns skönt att börja få lite koll på läget.

Min mamma hade inte velat att jag skulle göra något extremt ovettigt för pengarna, så jag tycker att det räcker med att jag har använt försäkringspengarna till lite vad som helst (shopping, möbler, krämer etc). Själva arvet är pengar som läggs in i bostaden på ett eller annat sätt, resor samt sparande till pensionen.

Sedan kommer den där jäkla tanken: Om jag blir lika gammal som mamma hinner jag vara pensionär i två år innan jag dör. Yeah... Man vet ju liksom inte hur livet blir (och tur är väl det!), så kanske det är bättre att ansöka om att få bli pensionär redan vid 61. Om det nu är de siffrorna som gäller om 25 år... 😂 Troligen inte!

Hur som! När vi är pensionärer ska vi flytta till Portugal och leva som kungar 😍 Over and out!

Skitfina bilder va? Hahaha.

#avanza #pension #spara #fonder #aktier #pengar #hobby #skojsigt #fattig #livet

Gillar

Kommentarer