Marsvinsflock omplaceras!

Nu har någon lycklig nisse eller nissa chansen att få en fulländad liten pensionärsflock med fyra honor och en kastrerad hane! Jag måste skära ned på marsvin och vill inte separera detta gäng då de verkligen trivs ihop. Honorna får absolut inte avlas på! Stor bur behövs, gärna en så kallad bokhyllebur av en stor Billy. Gruppen är riktigt pigg och rolig att titta på. De är relativt orädda och gillar att knalla runt på golvet. Hus och tunnlar som går att hoppa upp på är ett måste, då alla utöver hanen (latmasken) gärna vistas på hustak. Alla i flocken har kommit till mig som omplaceringar i olika omgångar, de flesta av dem har haft för långa klor som krokat sig, men det är under kontroll nu. Inga sjukdomar utöver för Pippis del, beskrivet nedan.

Jag presenterar grisarna med start från den lilla bilden högst upp till höger och sedan nedåt (och åt vänster)

1. Juno är en tant född 2012. Pigg och glad, håller sig oftast lite bakom de andra. Lågrangad. Poppar gärna när hon får golvtid. Gillar att äta hö och gräva gropar. Har börjat magra av lite, så kanske hon inte har så lång tid kvar på denna jord (men kan ju likväl leva i tre fyra år till)

2. Kastraten B1 är stor och snäll, håller koll på damerna, men besvärar dem aldrig. Är en stor favorit hos barnen eftersom han är så lugn och mjuk och go. Lite lat, ligger helst i ett hus och spanar ut över ägorna. Född juni 2015. En riktig pet där hans päls känns som en mix av rex och texel medan brorsan och syrran fick pälsar som var långa, raka och blanka.

3. Pippi är en mycket söt och pigg dam född 2013. Hon är tamast i gänget och hänger oftast över burens kant när hon ser en människa, i hopp om att få något gott eller lite kli under hakan. Hon hoppar dock aldrig ur buren. Pippi är opererad för urinsten och har ett ärr på buken, detta ärr är känsligt och hon vill inte att man tar på det.

4. Cleo är en liten primadonna med en otroligt stark vilja! Hos förra ägaren bytte hon flock självmant när hon tröttnat på den gamla, inte bara en gång utan två! Hos mig har hon gjort så en gång: rymde varje dag tills jag placerade henne i den flocken hon bor i nu. Hon kan vara bossig mot nya marsvin, men lugnar sig snabbt och är aldrig bråkig när ordningen väl satts. Hon älskar att sitta på hustak och hoppa runt. Född 2014.

5. Estelle är också en primadonna med päls som envisas med att växa snabbt, så jag brukar klippa henne baktill och i ansiktet (luggen). Kan pipa vid kloklippning, men är inte svår att hantera. Skuttar alltid runt en massa och sover gärna under höet. Älskar också att klättra på hustaken.

Om du är intresserad av denna ljuvliga pälsflock kan du slänga iväg ett mail till [email protected]

Flocken kostar 1000 kr, utan bur, och finns i Sthlm. Kan säljas till annan ort om transport ordnas.

#marsvin #grisar #svin #säljes #omplaceras #svinstia

Gillar

Kommentarer

Jojje
,
Kommer ihåg när det där programmet på svt köpte marsvin på blocket.. till matlagning.. tydligen äter de marsvin i peru.. hehe stackars ägaren som såg det. Så där satt den peruanska familjen och käkade... 😊
Ladybug
Ladybug,
Nej, det programmet missade jag! 😋 Tycker synd om de som försöker äta våra tammarsvin, finns nästan inget kött på dem. De i Peru är mycket kraftigare. Lite som att välja mellan kyckling och vaktel, kan man säga.
nouw.com/ladybug
Jojje
,
Vad du kan! 😂😮🤗