Min sötaste lille råttkille! Barnen ville ha honom i sängen idag och det älskar han. Först upptäcka lite och sedan somna sött intill en människa 😍Gulleponken!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag och Gubben pratade pension igår. Jag har ju ändå rätt bra koll på min ekonomi, men har ändå en rejäl oro inför framtiden. Vad händer när mina sparpengar är slut? Hur fan ska jag överleva pensionsåren? Hur ska jag fördela de pengar jag har kvar från arvet?

Gubben säger kolugnt: Allt löser sig. Jag får en bra pension och du har mer pengar än vad du tror. (och så vidare)

Jag säger: Men jeezuz! När jag går i pension vid 65 års ålder är du nästan 80 år! Lever du ens då!?

😨😱

Men okej. Avanza har kommit ut med en ny uträknare som jag lekte lite med idag och nu känns livet genast mycket bättre! Jag har ju tusen år kvar till pension och med en snittökning på 7% hinner 50 papp bli rätt mycket på den tiden. Om jag sedan lägger till 500 kr per månad blir det ännu mer! Jag har redan ett privatspar-pensionskonto där jag lagt in cirka 30 000 kr, så behövs inte mycket mer för att vara uppe i den magiska startsumman. Sedan är det ju lätt att vid behov byta fonder. Jag har valt att främst köra aktiefonder, lite högre risk men också högre avkastning.

Läste på lite om att löneväxla, vilket ju landstinget erbjuder. Om jag inom min lönenivå löneväxlar 500 kr per månad läggs det till i min tjänstepensionsfond och landstinget bjuder på 7% av den sparade summan! Det blir lite drygt 12 000 kr extra på 30 år! (haha) Ska fortsätta läsa på lite om vad som kan vara bäst, men känns skönt att börja få lite koll på läget.

Min mamma hade inte velat att jag skulle göra något extremt ovettigt för pengarna, så jag tycker att det räcker med att jag har använt försäkringspengarna till lite vad som helst (shopping, möbler, krämer etc). Själva arvet är pengar som läggs in i bostaden på ett eller annat sätt, resor samt sparande till pensionen.

Sedan kommer den där jäkla tanken: Om jag blir lika gammal som mamma hinner jag vara pensionär i två år innan jag dör. Yeah... Man vet ju liksom inte hur livet blir (och tur är väl det!), så kanske det är bättre att ansöka om att få bli pensionär redan vid 61. Om det nu är de siffrorna som gäller om 25 år... 😂 Troligen inte!

Hur som! När vi är pensionärer ska vi flytta till Portugal och leva som kungar 😍 Over and out!

Likes

Comments

Jag och min gubbe har kommit överens om otroligt rolig sak: När vi åker på semester i sommar ska jag ta tre bilder på honom i badbyxor, jag väljer poseringen, sedan läggs bilden ut på Facebook (inom normala gränser) och sedan ska han göra samma sak med mig. Detta för att pusha oss till att komma i lite bättre form! 😂 Han ligger väl mest risigt till, men jag vill bli av med mina valkar på ryggen samt extrahakan, så hell yeah! Haha! Btw, ja, det var hans smarta idé, inte min... Men jag är inte den som är den och bangar på roliga utmaningar!

Förra veckan blev det ingen träning pga influensan och denna vecka har det heller inte blivit någon träning eftersom jag fortfarande snorar och hostar som en gud, men räknar med att vara fit for fight nästa vecka i alla fall. Tänkte köra igång med en veckas Svettlanaträning (fettförbränning) och sedan försöka mixa Svettlana med styrketräning.

Dessutom måste jag ju skärpa till mig med kosten. Nu igen. Slutade ju med glass, men började med godis och torkad frukt. No good.

Det är egentligen väldigt små förändringar som behöver göras, men ändå känns det såååå jobbigt! Vanemänniskor är vi allihopa... Men ack så snygga vi kommer vara när vi tar de där jäkla bilderna 😂

Likes

Comments

Senast jag skrev mådde jag inte hundra. Några timmar senare hade jag hostat sönder lungorna rejält och hade hög feber: Influensan kom på besök!

Jag trodde jag skulle dö flera gånger! #mancold

Missade alla hjärtans gjorde jag också. Men min karl hade redan beställt blommor så han tog hem dem till sig (jag satt ju i karantän) och nu har jag fått se dem. Halvdöda, men vad fan, snygga ändå 😉

Nu är jag dock tillbaka i livet och har t o m jobbat idag!

Back to life, back to reality!

Och börsen verkar har vänt! Tack gode...

Likes

Comments

Var hos kiropraktorn igår efter att ha haft sjukt ont i ryggslutet i en vecka. Måste ha skumpat på tok för mycket på hästen i Dubai... haha. Blev genast bättre efter lite knak och tryck och brak! Sååå nice! Har sovit dåligt och stundtals varit smärtpåverkad. Nu ser jag fram emot en skönare tid 🍀

Mycket på jobbet nu igen. Mängder med projektmöten och protokoll som ska föras, men det är kul! Mindre kul att M ska filmas om på SVT idag och PappaMu kan inte komma loss från jobbet för att följa med, så jag får dra mitt strå till the mystack... och ägna flera timmar åt att åka kommunalt under eftermiddagen! En dryg timme till skolan, en dryg timme till SVT, sedan nästan en timme till PappaMu och sedan tusen år hem till mig. Grattis! 😝 #åkapendeltåg #looser

Dagen till ära vaknade jag med snorig näsa och hostig hals! Mancold på gång! Ohhh noes!

...och så irriterar jag mig på dagens politiker nu igen.

PMS:ig much? Haha. Tur att kärleken flödar!

Likes

Comments

Igår utsatte vi oss för det ultimata kärlekstestet: Bygga ihop möbler från ikea tillsammans! 😱 Det gick dock ganska bra och jag röt bara till en gång när G sade ’sparka hårdare!’ och mitt svar blev ’mummel-arghhh-tååååhelvete-sparka-själv-om-det-är-så-jäkla-lätt!’

Vi fick iaf ihop båda stommarna och det ledde inte till skilsmässa! Vi firade detta med att ge upp byggandet och ta med barnen till kvartersrestaurangen för lite smarrig middag. Väl hemma fixade G min sovrumslampa som hängde för långt ned och sedan kollade vi Preacher tills vi somnade. Bra lördag! (Innan vi började med garderoberna hade jag bara slappat samt möblerat om mitt sovrum, en skön kombo.)

Idag har jag pysslat lite med att sätta in inredningen. No stress a la Kap Verde. Känner mig som en snigel. Har även hunnit med att träna med bästa P samt åka kråka på den hemska blåbussen med barnen till deras far. Livet på en fucking jäkla pinne! Hah! Avskyr de söndagar jag får göra den där rutten, även om det är bättre nu när tjejerna kan åka sista bussen själva...

Peace out! Nu ska jag återgå till att slappa... 😘

Likes

Comments

Så, nu känner jag att det är dags för ett litet reseinlägg! Vad hann vi med på denna storslagna resa? En vecka räcker inte på långa vägar om man vill se Dubai, hinna sola, koppla av och bara vara. Vi kommer behöva åka tillbaka många gånger! Haha, synd om oss 😉 Dubai är otroligt ståtligt, välskött och rent. Inget skräp på gatorna what so ever. Konstigt nog är Dubai ganska tomt på araber, enbart 1/4 av invånarna faktiskt! Resten är gästarbetare, främst från olika asiatiska länder, men även folk från Europa. Ridläraren, t ex, hon var från Tyskland. Alla är glada och trevliga och jag såg faktiskt bara en burka på hela veckan. Man behövde inte alls känna sig konstig när man vandrar runt på gatorna utan slöja eftersom majoriteten inte har det. Dock har många män riktiga shejkoutfits, vilket var skojsigt att se! Haha. (Turist, javisst!) Allt är dock väldigt dyrt i Dubai! Väääldigt dyrt. Vi dissade t ex att åka upp i världens högsta byggnad då det kostade cirka 1000 kr...

Flygtur med Seawings: Vi hängde med på en liten sightseeingtur med ett cessnaplan som rymde 8 personer inklusive piloten. Vi flög fram och tillbaka över Dubai, vilket tog ungefär 15 minuter per håll, sammanlagt flög vi runt i ungefär 45 minuter. (Så nu förstår ni hur stort det är!) Även om denna tripp var dyr kan jag verkligen rekommendera den om man vill se allt som går att se. T ex öarna The World kan man ju inte alls se om man inte kommer upp i lyften. Det är ett byggprojekt där alla länder i världen ska representeras av varsin ö, men enbart en ö är inflyttad och klar än så länge. Ingen verkade riktigt veta vem som skulle bo på dessa öar, men kanske de rikaste vill ha dem som sommarställe? Hur som! Maffigt var det i alla fall. Allting.

Ridtur: Vårt hotell hade ett eget stall med ridskola och jag hängde med på en timmes tur, desert hack! Jag fick rida på gammeltanten Rosie-Pop och hon var lugn och fin och hade en jättehärlig galopp! Det var några år sedan jag satt på en häst senast, så det var jättekul att inse att man kom ihåg det mesta.

Skytteklubb: Vårt hotell drev även en finfin skytteklubb som besöktes av folk från hela Dubai. Mycket bra lärare och trevliga banor både inomhus och utomhus. Jag testade att skjuta med en 22:a och det gick jättebra! Har aldrig skjutit förut, men blev lite frälst! Min lärare trodde inte på mig när jag sade att det var första gången, han bedömde mig som excellent! 💪 För min gubbe gick det sämre, haha, han sköt åt alla håll och kanter 😂 Efter skytteklubben åt vi den godaste, möraste oxfilén någonsin på klubbens restaurang. OMG x 75. Så sjukt fint kött att vi åkte tillbaka dit kvällen efter!

Flams och trams: Ja, självklart har vi flamsat och tramsat en hel del! Klätt ut oss till araber, bland annat. Även om man inte trodde att det var möjligt så har vi kommit närmare varandra på denna resa. (inte bara pga flamset, förstås)

Dubai Marina: Dubai har världens längsta och största allt och därför har de också satsat på att ha ett extremt långt promenadstråk kring marinan. 7 km sträcker den sig genom en del av staden och är kantad av höga glashus, butiker och restauranger. Mycket trevligt att ta en promenad här! Det blev faktiskt vår enda stadsrundtur... För det tog så lång tid! Haha. Vi resonerar som så att vi får se de andra stadsdelarna en annan gång.

Sol och bad: Vi doppade tårna i Persiska viken, men ansåg att det var för kallt. Vi doppade hela våra kroppar i en av poolerna, som var uppvärmda till 29 grader. Solen sken för det mesta och klimatet var behagligt, ungefär som en fin svensk sommar. Dock blåser det ganska kraftigt kring kusten, om man ligger på stranden kan det kännas kallare än vad det är...

Mat och dryck: Maten är sjukt bra i Dubai! Jättefina råvaror och mycket bra rätter. (men det är dyrt att äta ute!) Vi har ätit massor och druckit en hel del öl, haha. Vi körde all inclusive på hotellet och det kostade skjortan, men vi blev glada att vi valt till det när vi såg priserna... På skytteklubben t ex kostade middag för två med fyra öl nästan 1800 kr!

Klädsel: På hotellområdet kan man klä sig lite hur man vill, ingen bryr sig. Man fick dock inte sola topless. Inne i stan räcker det med att inte ha kortkort kjol och helst inte minimala linnen, om man vill respektera araberna har man långkjol och minst t-shirt så att man inte visar axlarna. Skönt! Jag trodde att det skulle vara striktare!

Summarum: I love Dubai! Haha. Jag bara måste tillbaka dit! Vill gärna ta med mig barnen också, det fanns mängder med roliga saker för barn där. Nackdelen är att det kostar så jäkla mycket. Än så länge betalar ju min mamma, men så kommer det inte vara för evigt.

Likes

Comments

Is it me you’re looking for? Nä, men allvarligt. Vad dålig jag är på att bloggelilogga nu igen. Jag blev trött, sedan åkte jag till Dubai och när jag kom hem orkade jag heller inte skriva nåt. Nu orkar jag inte mer än igår, men ger iaf ifrån mig ett livstecken och bjuder på tre pics från världens finaste, största och bästa stad! (Enligt invånarna själva 😉) Återkommer med mer info om resan när jag har lust, kanske redan i morgon.

Adieu!

Likes

Comments

Ont om fredagsfeeling här bah! Sjukt stressig dag på jobbet och sedan hämta barnen och shoppa grejer och gå på bibblan och käka kaninmat och... 😱

...men nu hemma och legat i sängen en stund och bara varit 😍 Äntligen inföll lugnet! (Före stormen)

Ska kolla lite Broadchurch och somna tidigt, i morgon blir det fullt ös, medvetslös! Har massor att fixa innan söndag kväll.

Hoppas att ni fått kyckling (eller quorn) och mår gott 🙌🏻

Likes

Comments

Stressig vecka nu, känner jag! Multitaskar just nu och är aktiv både på möte och pysslar med privata saker samtidigt 😉 Extrem huvudvärk idag igen, tröttsamt. Gick ju så bra när jag slutade bära runt på en tung bok, men den här veckan har smärtorna kommit tillbaka igen. Riktigt känner hur min lever börjar ge upp nu, haha. Nä, verkligen dags för lite kiropraktor nu! Eller vibrationsmassage.. 😂

Otur med aktierna denna vecka också, lite som att allt kommer på en och samma gång! Hah! Sedan en privat grej också, som jag inte vill skriva ut här, men nu har jag sagt A fast jag inte tänker säga B och det irriterar mer än vad det gör gott! 😜

NU står en gubbe och pratar om ekonomi inom KI... HIMLANS intressant! ...när man inte jobbar inom KI liksom. Bah.

Funderar på om det snart är dags att gå på lite diet. Eller om jag bara stramar upp min kost lite, utan att dieta. Eller bara öser på lite. Hmm, jag har dillat om detta förr va? Haha. Seg i starten eller nåt.

Nu är jag kissnödig också!

Gör som indianerna 😉

När jobbet är slut idag ska jag hem och mata djuren och packa om väskan, sedan hem till min älskling! Vi har inte setts sedan i söndags, vilket är på tok för länge sedan 💗Och jag fick betalt för ett marsvin idag (i efterskott) så jag har råd att bjuda ut honom på middag, hehe. Vardagslyx är det bästa!

Sedan är det snart dags att packa RESväskan! ☀🌴✈

Likes

Comments