Bvc kontroll , stressnivåer och nya kläder


En lugn morgon fast något som vanligt små jobbig för vår äldsta, innan medicinen hunnit kicka i.
Utan medicinering skulle vår äldsta inte få ro i kroppen att slutföra något eller kunna fokusera på det han vill. Det skulle bli mer nervsammanbrott och utagerande ilska än vad det är i dagsläget. Just nu är han en vanlig tonåring som har sina morgon lite extra jobbigt utan medicin. Efter ca en timme ser vi att den börja verka och han blir en mer fokuserad tonåring som har många projekt att göra.

Det blev en bvc kontroll av mini som blev godkänd. Jag hade med mig min bästa vän Y som kom precis när jag höll på att ge mat till barnen. Hon är bland de få jag kan räkna som om det vore en syster.

Mitt ätstörda jag tyckte förstås inte om det. Åt det jag kunde ändå. Gör mitt bästa att visa min äldsta att jag äter trots hinder. Han tar efter mitt matmönster väldigt gärna annars. Det autistiska i han har förut varit ett selektivt ätande. Nu är vi så glada att han kan äta nästan vad som vi än lagar.

Idag har mellansonen varit mammig vilket jag tagit upp med bvc som. Mini plockade upp på min stressnivå vilket bvc förklarade att båda små absolut tar upp det och därför blir mer mammiga och kräver mer. För att inte jag ska köra slut på mig så ska tillmatning ske först, sedan erbjuda mini bröstet.

Detta är en metod som jag ska prova för att få ner stressnivån. Det är just mat och sov situationerna som blir stressiga när båda kräver mig samtidigt oavsett om jag tar mini redan 40 min innan mellansonen vill ha mat. De små är annars väldigt glada barn övrig tid.

Medan jag och bästa Y var i väg med dem små så fick den äldsta möjlighet att träna på att vara själv hemma med dem nya ” Ensam hemma -reglerna”. Det gick utmärkt tills att han ville ringa mig men inte kunde. Jag hade glömt att ladda hans telefon för månaden.
Han skötte sig perfekt och han växte enormt mycket, det märktes ! Det gjorde mig så otroligt glad och så stolt över vår äldsta.

Bästa syster vännen Y hade med sig en hel kasse full med kläder hon rensat ut från sin garderob. Hon vill köpa nytt men för att hon skulle kunna göra det var hon tvungen att rensa ut först en massa. Hon har en garderob kvar att rensa.

Jag fick möjlighet att prova varje plagg innan de gick vidare till second hand butiken i stan.
Fick en helt ny garderob själv!

Visade stolt upp hur jag organiserat mina kläder i garderoben. Allt är efter färg , då jag har koll på Vilka som är långt eller kort.
Ser fram enormt efter när vi får tag i en fyra så allas kläder verkligen får plats.
Just nu är vinterkläderna i förrådet och samtligas skor är i en överskåp.

Imorgon får det bli en hemma dag med bak med mellansonen och måla.

Min ätstörning har gillat min minimala middag med skärbönor , kokt ägg och majskolv. Fick ta till en näringsdryck kände jag då orken sinar för mig.
Krävs kanske en veckas slarv innan jag märker av att orken och energin minskar.
Nu invänta datum för att Diggelo turnén ska komna. Ser så fram emot det
😍🥰

Tills imorgon kväll tills nästs inlägg publiceras

#konmarimethod #blogg #Arvingarna #ätstörningar #autism #bvc #småbarnsliv #trebarnsmamma #npfförälder #sommar #chilena #kaffe

Gillar