Hej på dig underbara medmänniska!

De va längesedan jag skrev något. Tappade helt fokus och fäste när jag väl startade igång. Det har såklart hänt en hel del sedan sist.

Egentligen vill jag ta upp tråden från förra inlägget men jag ska vänta lite med det.

Nätverket har ju lanserat ny hemsida äntligen :D http://wearesverige.se/
Vi har även startat igång med ClownTeve ! Nya inslag kommer upp inom kort ! Och såklart är jag en av ''programledarna'' eller vad man ska kalla de ;)

1 maj är det Ludvika som nazisterna tänker stövla runt i. Clowncellerna har vaknat och det kommer bli grymt som alltid !

Det var en hektisk jul och nyår ska ni veta. Hem till familj och släkt, tillbaka hem, till älsklingens släkt, tillbaka och sen åter igen en vända för dop. Tre helger, eller rättare sagt veckor, vart lite kaos. Ledigheten blev inte så mycket ledighet.

Men nu tar jag igen mig lite. Väntar på kurslitteratur som är försenad och slappar med att kolla på Younger.

Nu ska jag försöka återta bloggen och hålla igång den. Vi får se om jag lyckas denna gången


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej du underbara medmänniska <3


Otroligt länge sedan nu jag fortsatte skriva, men jag är inte förvånad. Haft fullt upp med plugg och annat. Jag är nog inte fullt ut klar på hur jag vill fortsätta med det här eller om jag ska skriva allt eller inte. Det finns såklart en negativ aspekt i det hela som med allt här i livet. Men det kommer jag berätta om när det blir aktuellt i sådant fall. Nu ska jag börja med att berätta om hur allt började.

Hösten 2015 började jag min aktivism på riktigt. Tidigare hade jag inte engagerat mig i något speciellt mer än att jag kände ett starkt behov av att hjälpa andra. Tror det också är därför jag trivs i min roll som undersköterska väldigt bra.

Jag gick med i tillsammansskapet. Men efter en tid kände jag ändå att det faktiskt inte va denna plattform jag ville jobba utefter, jag ville göra annat som kanske inte passade sig under det här konceptet. Min kära och en av våra , idag närmsta vänner, kände detsamma . De hade varit med mycket längre än mig själv men hade väl gått i tankarna ett tag.

Vi bestämmde oss därför för att starta något nytt, något som passade vårat arbetssätt och den civila olydnad vi använde oss själva av. Så vi va fyra stycken som vid årsskiftet 2016 satte oss på en pizzeria i lokala Borlänge och började spåna ideer för namn och koncept. Det var svårare än vad vi trodde tror jag men tillslut kom en av mina vänner på det. WE ARE. Då blev det We Are Dalarna eftersom det var där vi bodde, vårat hem var och framförallt där nazisterna har sitt starka näste.

Vi alla var överrens om att vi behövde ha tre principer att arbeta under. Partipolitiskt och religiöst obundet- såklart är vi högst politiska men tar inget parti och heller ingen religion får styra vårt arbete eller nätverket som sådant. Ledarlöshet- att ingen kan styra ditt engagemang. Du engagerar dig på dina egna villkor och får göra de du tycker är viktigt. Ickevåldsprincipen- vi arbetar under en strickt icke vålds metod. Vi tror att våld föder våld och ser det som kontraproduktivt förutsatt att det inte är i nödvärn.

Vi är ingen organisation utan vi är endast ett nätverk som samlas under samma namn, mål och strävan efter ett bättre samhälle.
Eftersom nazismen hade och har ett starkt fäste i Dalarna blev det såklart detta som blev vårt fokus i början. Vi tog bort hatpropagandan var den än satt och i vilken form. Vi började uppmärksamma allmänheten om det och påbörjade någonting som kallas light brigade i utlandet. Ljusskyltar med budskap.

Vårat första blev såklart We Are Dalarna som går att läsa om i artiklen. Hela infon stämmer inte men det är för att vi utvecklades senare och det kommer jag till längre fram
: http://www.dt.se/dalarna/borlange/nystartat-aktivistnatverk-genomfor-ljusaktioner-i-borlange-uppmarksammar-kvinnodagen
Sedan har vi gjort Womens day någon vecka efter första.

Likes

Comments

Hej på dig underbara människa !

Nu har det gått två dagar sedan jag startade bloggen och skrev mitt första inlägg. Så nu har jag hunnit fundera lite på hur jag ska fortsätta det här. Jag ser nog bloggen som någon form av hobby men den viktigaste anledningen är att jag ska få ut min story.

Men det går bra för min kära älskling på sitt nya jobb, jag och B börjar vänja oss vid att det bara är vi två om dagarna nu <3
Plugget går sakta men säkert fram. Jag studerar heltid distans denna terminen i organisationssociologi och organisations och ledarskapsutveckling. Väldigt intressant och tror det kan komma till nytta för vad jag gör nu och i framtiden.

Jag började studera på samhällsvetarprogrammet på högskolan Dalarna hösten 2014, där jag går sociologi som inriktning. Då flyttade jag från min hemort i Småland till en liten lägenhet på samma ort där min syster bodde. Mitt ex flyttade med någon månad senare, men flyttade sedan hem terminen därpå. Det tog äntligen slut då och det var en sådan befrielse på något vis. Jag har ju redan berättat om att jag inte tänker skriva om mitt liv med mitt ex och jag går därför inte in på så mycket detaljer. Det kommer komma mer om det men inte nu i alla fall. Kanske som en egen kategori, vem vet.
Under sommaren 2015 kom jag i alla fall att jobba hemma i Småland på ett äldreboende där jag varit sommarvikarie innan flytten till Dalarna. Under denna tiden kom jag även att lära känna min idag fantastiska sambo. Vi gick i samma kurs men hade väl inte snackat så jätte mycket första året. Men i slutet på andra terminen började vi plugga ihop med samma människor.

När jag sedan fick lägenhet i Borlänge inför höstterminen 2015 började jag verkligen leva på riktigt. Jag var fri kändes det som och jag kunde göra allt vad jag ville.

Men vem är egentligen jag ? Jo jag är en tjej som är osäker, men som börjat ta för mig och acceptera mig själv som den jag är.
Jag har haft en jobbig skolgång med mobbning, självskadebeteende och egentligen en vilsen själ. Jag hittade aldrig de jag sökte men nu, hösten 2015, gjorde jag det. Min passion och drivkraft. Aktivism!Bild: Dalaälven, Borlänge

Likes

Comments

Det första inlägget är nog lika viktigt som det första mötet. Men jag vet inte riktigt vart jag ska börja för att få en bra känsla för vad jag kommer att fylla min blogg med.

Jag börjar med en presentation så får vi se hur det utvecklas.
Lina heter jag och är 24 år. Jag är uppväxt i småland och för lite mer än tre år sedan flyttade jag till dalarna. Men nu har jag hamnat på annan ort, det kommer jag prata om i ett senare inlägg.

När jag väl hamnat i Dalarna så äntligen får jag nog säga, lämnade jag ett destruktivt förhållande efter 8 år. Jag behöver egentligen inte gå in på det i detalj men ett sådant förhållande där man blir utnyttjad, kontrollerad och förminskad.
Men nu ska jag släppa det gamla och gå in på det nya.

Jag träffade min älskade Elias genom att vi båda gick samma program på högskolan dalarna, samhällsvetarprogrammet. På köpet fick jag också en fransk bulldog vid namn Buddha.


I November 2015 blev det vi, eller jag fick iallafall sätta ett datum då ;)
Jag hade länge velat göra något mer för samhället och jag har alltid varit den som sätter andra före mig själv. Därför började först att engagera mig i Tillsammansskapet i Borlänge. Dock blev det en ganska kort varsel då jag inte riktigt trivdes och kände inte att det var de jag ville göra. Jag är en person som vill ha lösa tyglar i min aktivism insåg jag ganska tidigt. Därför grundade jag, Elias och två vänner till oss We Are Dalarna. Ett nätverk som följer tre enkla principer,

-Partipolitiskt och religiöstobundet

-Ledarlöst

- Icke-våld

Ledarlösheten kan nog vara svårt för vissa att förstå, ja det har vi ju iallafall märkt. Vad säger du själv in i ordet ledare? Ledarlösheten betyder att ingen kan bestämma hur mycket tid du lägger, vad du gör eller när du gör det. Det bygger helt enkelt på det egna engagemanget. Vi samlas under ett namn.

Så nätverket startade officiellt i Januari 2016. Idag har vi flera systernätverk i vårt avlånga land och vi växer.

Det är också från denna start som mitt liv på riktigt började. Därför väljer jag att skriva om utvecklingen och starten därifrån.

Likes

Comments