Header

Postad i: Barnen & Vardag

Ser ni det hemska i att H sitter och håller i Mattias telefon? ;)
Skämt åsido, när man har två superkinkiga barn som varken vet ut eller in eftersom de är så trötta (vi hade en rätt seg kväll igår, mer om det i ett annat inlägg). Då tar man som desperat mamma till slut fram telefonen med youtube eller något annat spel som barnen tycker om för att få en lugn stund.

Mattias den galningen skulle ju absolut springa även årets upplaga av SLA loppet. 2015 sprang han på 33,01 och årets resultat är ännu okänt men jag skulle tippa på någonstans runt 30 minuter. För att inte ha sprungit på över en månads tid eftersom vi haft förkylning efter förkylning hängandes över oss är det riktigt bra gjort. Nu ska vi ladda upp med ännu mer fika inför ett födelsedagskalas imorgon (det är det enda vi gör juli-augusti-september)! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: Barnen & Vardag

​När man fastnar totalt i ett spel och allting annat liksom saknar betydelse. Ja ni som spelat mycket vet precis vad jag pratar om! Jag försöker balansera livet, barnen, spelet, hemmet, hälsan och allt annat som hör till i småbarnslivet. Man ska veta att det inte är lätt. Men ack så roligt det är att få spela någon timme mitt på dagen när barnen sover, eller som nu när kroppen säger nej till allting annat. 

Likes

Comments

Postad i: Barnen & Kläder

Även om vädret just nu är varmt och stillastående vindmässigt så kommer hösten och vintern allt närmare. Med båda barnen på förskolan är det dessutom en stor fördel att ha dubbelt upp av det mesta, allt för att slippa att ta med kläder fram och tillbaka flera gånger i veckan.

V får ha mössorna som H hade förra håsten/vintern, så kittar vi upp H med nya matchande mössor. Utöver det behöver vi (eller behöver vi verkligen?) regnhattar eller sydvästar. Ni andra som har barn på förskolan kör ni på regnhatt eller vanlig mössa och eventuell luva på jackan?

Mössorna är storfavoriter hos mig, kanske inte lika mycket hos grabbarna eftersom det mesta som sitter på huvudet åker av rätt fort. Så rent praktiskt sett är dom här inte supersmidiga, det hade varit bättre med mössor som knäpps fast under hakan. Men jag tänkte att om vi har dom här hemma och så kan dom ha sådana som knäpps fast på förskolan. 

Likes

Comments

​Sicka fullproppade dagar det har varit!


Förra veckan var både så sjukt långsam och samtidigt gick den försvinnande fort. Vi blev förkylda i början av veckan, onsdag vaknade jag med feber och dom ringde från Hjalles förskola vid lunchtid (första gången dom ringer för att han är sjuk btw). Sen har vi varit hemma alla fyra sedan dess. 
Fyra snoriga, hostiga personer i samma sovrum som väckt varandra titt som tätt. Nu börjar det lätta, vi har klarat oss igenom tre födelsedagar på vägen (födelsedagsfika på bild). Både min pappa, Ville och Amanda har ju hunnit fylla år. 

Kalas väntas på lördag och sen får vi se vad som händer, vi har fastnat i att spela Mattias och jag. Vilket i sig gör att vi sitter uppe alldeles för sent varenda kväll/natt. Så nu ska jag hoppa i säng, Mattias har inte varit hemma ikväll så det har inte blivit något spelat. Kliar i fingrarna lite! 

Likes

Comments

Postad i: Barnen & Vardag

Det händer rätt ofta att vi lyckas samla hela släkten på mammas sida, men inte alls lika ofta på pappas. Så nu när det äntligen blev av efter ett halvår av planerande (?), blev det Gokart för hela slanten ute på Kusåsen och sen avslutade vi det hela med en grillmiddag hos min farmor och farfar.

Supermysigt! Däremot är ju både jag och Mattias så fruktansvärt tävlingsinriktade att det är otroligt. Vi kan ju inte låta bli att tävla emot varandra, fast att jag aldrig har en chans på gokartbanan.... Däremort under finalen så hade jag snabbare bästa tid än min egen far och det må jag säga. Är inte illa pinkat för h*lvete vad han körde! 

Likes

Comments

Postad i: Barnen & Vardag

​Det där med att ibland bara sitta och dingla med benen (om man nu har så korta ben att man kan dingla med dom) över kanten på altanen ute i mormor och morfars sommarstuga. 

Att verkligen njuta av livet, här och nu! Det är något jag är riktigt dålig på, det är så mycket lättare att glömma bort sig och tänka på vad man ska göra om fem minuter, eller när barnen blir kinkiga igen nästa gång, när det är dags att äta igen och vad vi ska göra nästa vecka. 

Ett av mina mål under sommaren nu när vi är lediga alla fyra i nästan fem veckor, eller ja, Mattias och barnen är lediga. Jag ska försöka klämma in lite jobb eftersom jag för en gångs skull har en ständig "barnvakt"! Utöver detta har jag också planerat in dagar då det enbart är fokus på familjen, på oss, att vara och existera just här och just nu. 
Förhoppningsvis blir detta också med bra väder.

Likes

Comments

Postad i: Barnen & Vardag

Vi håller på och byter leverantör av bredband så just nu är vi utan (alla regler hit och dit som man inte har koll på)...

Men jag återkommer så fort det hoppat igång ordentligt, imorgon ska vi dessutom till neonatal och sjukgymnasten med H för 18 månaders kontrollen. Där får man ju räkna på den korrigerade åldern, så den är "bara" två månader senare. Snarare en 20 månaders kontroll alltså.

​Bilderna är från en av de bättre lördagarna den senaste tiden, vädret var inte det varmaste men vi fikade utomhus och njöt av kakglada barn! 

Likes

Comments

Postad i: Barnen & Mat & Amning

​Lyckan när man lagar egen mat och båda barnen bara total älskar det! 

Ville fick bananpannkakor till lunch igår, enkelt för honom att plocka med själv och framför allt himla gott. Lite kladdigt som ni ser på bodyn men det finns ju tvättmaskin 😉
Hjalle åt lunch på förskolan igår och fick hamburgertallrik plus att det var förskolans dag så det hade varit popcorn på förmiddagen. Vi fick också en inbjudan om att komma tillbaka på tårtkalas under eftermiddagen vilket vi såklart inte tackade nej till! 

Vi teamade upp med Maria och hennes son och åkte vidare till en lekplats där barnen fick åka rutchskana, gunga och vi fick prata lite om allt och ingenting. 


Tiden går fort när man har roligt så det var middagsdags rätt snart, Ville fick gröt eftersom han alltid blir hungrig på stört och absolut inte kan vänta medans Hjalle fick äta med oss och fick pasta Carbonara (Min pasta carbonara med gräddsås)... 

Likes

Comments

Postad i: Barnen & Vardag

En varm vår/sommarkväll ute i mamma & pappas sommarstuga.


Just nu är inte vädret alls lika skönt som på bilden (hej småregn och blåst). Men det är kvällar som den där som man sparar längst in i hjärtat för att de är just så härliga. Men blir liksom glad ända in i själen när man får ha familjen runt sig. Att dessutom toppa det med god mat och världens skönaste väder är ju inte fel heller 😉

H sprang omkring i blöja och t-shirt under större delar av kvällen och V också (eller ja blev buren) eftersom jag glömt packa ner extra shorts....

Likes

Comments