Mycket mer än så är en bok skriven av Sarah Dessen. Den handlar om Auden, som är den perfekta dottern och den duktiga eleven. Hon bor i vanliga fall tillsammans med sin mamma, men en sommar tackar hon ja till att tillbringa sommaren tillsammans med sin pappa och hans nya familj. Auden har inte sovit en enda natt sedan hennes skiljde sig och har inte haft något socialt liv alls. Men den sommaren får hon jobb i en liten klädbutik, får nya vänner och träffar Eli, som även han är vaken om nätterna. Är den sommaren början på ett helt nytt liv?

Jag tycker att Sarah Dessen skriver så bra! Hon beskriver alla karaktärer väldigt bra och de känns så verkliga. Jag har läst andra böcker av Sarah Dessen och alla håller samma höga klass. Sarah Dessen är nog en av mina favoritförfattare. Mycket mer än så är en feel-good-roman och är väldigt svår att lägga ifrån sig. Den passar perfekt för dig som vill ha en verklighetstrogen bok att njuta av och bara kunna leva dig in i.

Betyg:
5/5 stjärnor
★★★★★

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har jag tänkt att skriva om en av mina absoluta favoritfilmer: Dear John.

Filmen handlar om en collegestudent, Savannah, och en ung soldat, John. De träffas en sommar och faller direkt för varandra. Men två veckor senare ska John fortsätta jobba som soldat och Savannah ska tillbaka till skolan. De bestämmer sig för att fortsätta förhållandet och vänta på varandra. För att hålla kontakten skriver de brev till varandra. Men kommer verkligen deras förhållande hålla när de är ifrån varandra så länge? Filmen handlar om dödsfall, sjukdomar och om kärleken kan övervinna allt.

Filmen är väldigt fin och den berör verkligen. Dear John kan ses flera gånger utan att man tröttnar på den. För dig som vill se en romantisk, lite sorglig film tycker jag verkligen att du ska ge Dear John en chans. Du kommer inte ångra dig!

Har du sett filmen Safe Haven som jag skrev om i mitt förra blogginlägg? Då kommer du förmodligen gilla Dear John. Filmen går att se på Netflix.

Betyg:
Kan den ens få ett annat betyg än 5/5 stjärnor? Älskar den!
★★★★★

Likes

Comments

Idag tänkte jag skriva min åsikt om filmen Safe Haven.

Filmen handlar om en tjej, Katie, som flyr för att starta ett nytt liv. Hon har nämligen gjort något i sitt förflutna som hon helst vill glömma. Men det blir inte så lätt som hon har tänkt. Hon blir nämligen jagad av en polis som är fast besluten att ta fast henne, oavsett vad som behövs för att göra det. I den nya staden hon flyttar till träffar hon Alex och hans två barn. Hon faller direkt för dem alla tre och de faller för henne också. Men ska hennes förflutna avslöjas? Eller kommer hon kunna leva med sin nya identitet för resten av livet?

Filmen har några få återblickar av vad som har hänt innan Katie skapade ett nytt liv och en ny identitet. Detta gör hela filmen mycket mer spännande och man vill bara veta mer! Filmen var filmad väldigt fint och jag tycker inte att det var något oviktigt med i filmen, utan det fanns en tanke bakom allt. I slutet av filmen får man veta vad det är Katie har lämnat bakom sig och varför. Man får också reda på varför denna polisen var så fast besluten att ta fast henne. Och man får även reda på något som man aldrig hade kunnat gissa.

Filmen var romantisk, spännande och väääldigt bra! Detta är en film som passar för alla som gillar romantiska filmer. Även för dem som inte är ett jättestort fan av romantiska filmer (t.ex jag). Filmen passar de flesta alltså!

Filmen finns att se på Netflix.

Betyg:
5/5 stjärnor
★★★★★

Likes

Comments

Idag hade jag tänkt skriva mina åsikter om boken Katherine-teorin. Boken är skriven av John Green.

Boken handlar om en kille som har blivit dumpad 19 gånger, av tjejer som alla heter Katherine. Han ger sig ut på en road trip med sin kompis efter att ha blivit dumpad ännu en gång. Under tiden försöker han komma på en formel som kan förutse när ett förhållande ska ta slut. Tänk om han kan vara den som gör slut nästa gång istället för att vara den som blir dumpad?

Jag ÄLSKAR John Greens andra böcker, men jag måste säga att detta var inte riktigt en bok i min smak. Jag tyckte att den var väldigt förvirrande och förstod inte alls hur den där formeln skulle fungera. Eftersom att hela boken i princip handlade om den där formeln var det inget riktigt nöje med att läsa boken. Handlingen i sig var väl bra men jag tyckte att den förstördes lite av allt detta snack om formeln.

Har du läst John Greens andra böcker och gillade dem? Då tycker jag att du kan ge boken en chans, men var beredd på att kanske bli besviken.

Betyg:
3/5 stjärnor.
★★★☆☆

Likes

Comments

Min absoluta favoritserie är Pretty Little Liars! Det är helt klart den bästa serien jag någonsin sett.

Serien är baserad på böckerna som är skrivna av Sara Shepard. Jag har bara läst den första boken men planerar att läsa de andra också.

Pretty Little Liars handlar om fyra tonårstjejer, vars gruppledare Alison, försvunnit. De fyra tjejerna glider isär efter Alison försvinnande men svetsas ihop när de alla får meddelande från "A". Denna "A" vet allting om dessa tjejerna, saker som bara Alison visste. "A" vet allt som tjejerna gör och håller koll på varenda steg de tar. Tjejerna råkar ut för många obehagliga, spännande saker medan "A" skickar meddelande efter meddelande.

Pretty Little Liars är så sjukt spännande och det är nästan omöjligt att sluta titta. Den blir aldrig långtråkig för att det ständigt händer nya saker. Ibland kan den vara lite läskig, så jag rekommenderar att inte se den på kvällen. Vill du ha en serie att sträcktitta på? Då är detta serien för dig!

Det finns 7 säsonger av Pretty Little Liars. 6 av säsongerna finns på Netflix. Den 7:e säsongen kommer säkert ganska snart på Netflix, men den är såpass ny att den inte går att se där än.

Betyg:
5/5 stjärnor utan tvekan!!!
★★★★★

Likes

Comments

Just nu ser jag på Svenska Hollywoodfruar . Innan har jag bara sett de senaste säsongerna men för några veckor sedan bestämde jag mig för att se alla 11 säsonger. Vilken tur att jag gjorde det!

Maria Montazami är den enda Hollywoodfrun som har varit med ända från säsong 1. Sedan har det varit många andra fruar som har kommit och gått, och därför blir det aldrig långtråkigt. Alla säsonger är väldigt olika eftersom att det är så många olika personligheter i varje säsong. Tur är väl det, annars hade det nog blivit lite tråkigt.

Letar du efter en serie som är rolig och innehåller mycket drama? En lugn och avslappnande serie som passar perfekt för en innedag när det regnar ute? Då är Svenska Hollywoodfruar perfekt för dig!

Missa inte den 11:e säsongen som sänds nu på tv! Varje tisdag på TV3 klockan 21:00.

Alla 11 säsonger av Svenska Hollywoodfruar finns att se på Viafree och 9 av säsongerna finns på Viaplay.

Betyg:
Helt klart 5/5 stjärnor!
★★★★★

Likes

Comments