När vi började med bild i vintras fick jag reda på att viskulle börja med ett arbete med tema identitet. Då tänkte jag först göra ett ”colage”i photoshop där jag klippte ihop olika intressen som jag har, men det blev inteså bra som jag ville, så jag bestämmde mig istället för att göra om det till engrafitti. Det tycker jag i efterhand var bra, då jag blev väldigt nöjd med arbetet.I de två andra arbeterna höll jag mig till min planering och blev ändå nöjd medmin prestation.

I de första och det andra arbetet kom jag igång ganska fort,medan i det tredje arbetet behövde jag sitta och fundera ganska länge på hurjag skulle göra, och jag hade bara 2 lektioner på mig, så jag behövde göranågot arbete som gick snabbt, vilket det som jag valde tillslut gjorde.

Jag valde att basera alla mina arbeten frpn en dator, då jagkänner att jag inte hade kunnat prestera lika bra om jag använde pennor ellerpenslar, då jag inte är så duktig på att ”arbeta med händerna”, men med datorerkänner jag mig ganska säker.

Jag kände aldrig att jag fastnade eller gjorde något stortfel under terminen, så jag har inget direkt att skriva på denna punkten.

Om jag hade gjort om allt idag hade jag bara gjort om mittsista arbete, då jag känner att jag hade kunnat göra ett annat arbete, menbättre, fast jag blev ändå väldigt nöjd med det. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

hej hej

Idag blev jag färdig med det sista arbetet med tema känslor. Det är text i bakgrunden med en massa känslor, och sedan skrev jag med röd text "jag mår bra" framför. Arbetet var inte särskilt svårt, men jag hade bara förra och dagens lektion på mig att bli färdig, så ett ängeln arbete som ändå har en djup mening. När man ser denna bild vill jag att man ska tänka efter om hur bra man mår, om det verkligen är så bra som man påstår.

Arbetet var som sagt ganska lätt, men det visar känslor och det ser väll ändå ganska bra ut, så jag är nöjd med det.

Men as always bois

IM OUT

Likes

Comments

Tjo tjim fisk stimm.

Idag påbörjade jag det tredje arbetet med tema känslor. När lektionen började visste jag inte vad jag skulle göra, men efter ett ha surfat runt i ett tag fick jag idén att skriva upp en massa känslor och skriva jag mår bra framför. Idag skrev jag därför upp alla känslor jag kunde komma på och skrev ut det, vilket gick jag bra.

Nästa lektion ska jag bara skriva jag mår bra framför med röd text och sen är jag färdig med alla bildprojekt.

Men as always bois

IM OUT!

Likes

Comments

Johannes Vermeer


Johannes Vermeer var en nederländsk konstnär som föddes år 1632 i staden Delft. Han dog år 1675, bara 43 år gammal.


Johannes far Reyner Jansz var sidenvävare, som på sin fritid handlade konst. Det kan vara därför Johannes blivit konstnär. Hans fader kan jag tänka mig ofta pratade om konst med honom och att det då kom naturligt för Johannes att bli konstnär.


Johannes studerade sedan konst, med en okänd mästare. Man vet än idag inte vem som lärde upp Johannes, men man tror att det Abraham Bloemhaert, en mäster konstnär från staden Utrecht. Med denne mästare tränade han sig i några år, och blev sedan mäster,åkare. Han blev godkänd av Sankt Lukasgillet i Delft, där han far var medlem.


År 1653 gifte han sig med en kvinna vid namn Catharina Bolnes. Tillsammans fick de 14 barn, varav elva överlevde småbarns åren. Man tror att Johannes blivit tvingad att konvertera till den katolska tron, då Catharinas mor var starkt troende och skulle inte låta sin dotter gifta sig med en icke katolik.


Johannes blev dock aldrig rik på sin konst. Han kunde inte arbeta med att sälja sin konst, utan fick ha målandet som en hobby. Han var inte riktigt känd för sin konst utanför Delft, staden han bodde i.


Vermeer målade mest realistiska bilder, ofta med motiv av kvinnor. Han målade kvinnor i staden han bodde i, när de skötte sina vardagssysslor eller bara hur dem såg ut. Detta märker man även om man tittar på namnet av målningarna; "flickan med vinglaset" eller "kökspigan som häller upp mjölk". Men det konstverk som jag valt heter "flickan med pärlörhängena."


                                                                  Flickan med pärlörhängena

Målningen föreställer en flicka med pärlörhängen, som med en tom blick tittar mot den som betraktar målningens "tysta" skönhet. Målningen är målad med olja på en vanlig tyg-duk runt år 1665. Målningen är 44,5 cm × 39 cm.


När jag ser denna bilden känner jag mig lugn. Flickans tomma blick får mig liksom att gå ner i varv. Men den väcker även en del tankar, vad tittar hon på? Varför har hon munnen öppen? Dessa frågor gör att man kan sitta och stirra på denna bilden hur länge som helst, och bara tänka. Man kan väl säga att den är Vermeers version utav Mona Lisa.


Bilden är målad med ganska mörka färger, men även lite ljusare blå och gul, som bildar en fin kontrast mot den svarta bakgrunden. Detta ger bilden lite mer djup, vilket är bra, annars skulle det se "platt" ut och bilden skulle inte kunna "tala" på samma sätt som den gör nu.


Likes

Comments

TJENARE!

Idag blev jag färdig med mitt andra arbete, med tema motsatser. Jag valde att göra detta projektet i spelet Minecraft. Jag gjorde detta för att när vi bestämde att vi skulle göra ett arbete med tema motsats, fick jag som en bild utav himmelen och helvettet i Minecraft och visste direkt att det var så här jag ville redovisa detta.

Jag är väldigt nöjd med min insats, och jag tycker att det ser väldigt bra ut och tydligt visar motsatser. Om jag skulle göra något annorlunda skulle jag nog försöka ta alla screenshots i spelet under samma tid, för att undvika den blåa och svarta bakgrunden. Det hade nog blivit bättre om det var samma färg på bakgrunden på alla bilder.

För att göra detta arbete behövde jag bara bygga i minecraft, det fins inte så mycket mer att säga antar jag...

Men nu ska jag börja med nästa arbete, som är tema känslor. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra, men jag kommer nog att komma på något...

Men as always bois

IM OUT!

Likes

Comments

Idag har jag fortsatt med arbetet med tema motsatser. Jag tycker att det har gått bra idag, och jag har gjort stora framsteg. Jag är nöjd med dagens insats, och i den här takten tror jag att jag blir färdig nästa lektion.

Efter detta ska jag påbörja ett nytt projekt med tema känslor. Jag har ingen riktig idé på hur jag ska göra det, men jag ska börja fundera på tekniker.

Men as always bois

IM OUT!

Likes

Comments

Idag har vi börjat med ett nytt arbete, en bildanalys. Vi ska vara färdiga 1:à maj, men jag tror att jag kommer bli färdig före det. 

Har inte så mycket mer att säga så as always bois

IM OUT

Likes

Comments

Detta är bloginlägget från torsdagen innan påsklovet. Jag reste bort och höll på, så jag han inte göra ett inlägg, men nu kommer det!

Jag fortsatte mitt arbete med minecraft och motsatser och byggde mer på mitt konstverk. Jag tycker att det går bra framåt och jag tror att jag bara behöver 1-2 lektioner till, sen är jag färdig. 

Har inte så mycket mer att skriva, men as always bois.....

IM OUT

Likes

Comments

​idag har jag påbörjat mitt arbete med tema motsatser. Jag fick en idé om att bygga en värld i minecraft med himmel och helvette. Därför började jag idag bygga i den världen och jag har kommit ganska långt. Jag tror faktiskt att det bara kommer ta 1-2 lektioner till tills jag är färdig med det arbetet. Tyvärr kommer det ingen bild på detta idag, då det blev lite bråttom i slutet och jag hann inte ta någon bild i världen.

Men as always BoIS

IM OUT

Likes

Comments

Tjabba tjena mittbena!

Idag har jag slutfört mitt arbete med grafitti. Jag började med att sätta upp den på väggen och sedan var det bara att spraya. Jag sprayade och tog sedan av pappret. Jag blev väldigt nöjd med resultatet, och jag tycker att det tydligt visar mina intressen. För att förbättra mitt arbete skulle jag kunna ha varit lite mer noggran när jag satte fast den på väggen. Då hade jag fått jämnare kanter och ett lite snyggare resultat.

Nästa vecka ska jag börja med ett nytt arbete med temat motsatser (tror) jag. Jag vet inte ännu vilken teknik jag kommer att använda, men jag kommer att fundera på det till nästa lektion.


Men as always bois...

IM OUT!

Likes

Comments