”Gränserna för mitt språk sätter gränserna för min värld” — Ludwig Wittgenstein, 1889–1951

Det finns många posters på min skolans fönstren på grund av Europeiska Språk Dagen, och på en är den här citat. Jag var grymt överraskad att se en svensk citat och jag tänker att denna citat är speciellt viktig. I en värld med många kulturer och språk, engelska har orättfärdigt blivit ’internationellt språket’, och andra kulturers språk har blivit ’oviktiga’. Men för att leva tillsammans måste vi respektera ALLA kulturer, och lära oss som många språk som möjligt. Det finns massa saker som man kan inte säga i ett språk, men kan i ett annat – ’ju’ är ett ord som finns inte i mest andra språk, men är jätte viktigt för svenska. ’Fika’, ’mångata’, dessa är också ord som är unik i svenska. Att lära sig att nytt språk hjälpa man att förstå andra, få vänner och bli gladare. Som någon har sagt, ”speak to a man in his second language and you speak to his head. Speak to a man in his first language and you speak to his heart.” (”Prata med någon i sitt tvåa språk och du pratar med sitt huvud. Prata med någon i sitt eget språk och du prata med sitt hjärta.”)

Jag måste gå på skolan nu, men jag kommer uppdatera mycket imorgon för att jag ska flyga till JERSEY! Vi ses!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tjena till alla som läser det här inlägg.  Nyligen har jag lämnat min blogg... jag har varit så stressad på grund av skolan, och kunde inte hitta på något att skriva om.  Livet har blivit jätte tråkigt sedan jag återvändande till skolan.  Men nu, nu kommer jag skriva min blogg igen.  Jag har bestämt mig att skriva vardag.  Jag är ju inte intressant, men iallafall, jag måste blogga mer.

Just nu är jag hos farmor, så jag kan inte skriva mycket, men imorgon kommer jag skriva igen, okej?

Här finns en "halloween" bild på mig.

Jag älskar er alla.  Pusshej!

Likes

Comments

Tjena alla mina underbara läsare. Förlåt för att ha inte skrivit nyligen, men jag har haft inget att skriva om! Mitt liv är ganska tråkigt, jag är alltid i skolan. Fredag var en helt bra dag, jag var ute i London med min pojkvän och vi såg Mirandasings! Och vi sätt en meter ifrån Alfie Deyes (oh. my. god.).

Just nu sitter jag i skolan och jag gör mina läxor. Men jag tycker om franska, så de är inte så dåliga.

Jag kommer skriva igen senare. Hejdå!

Likes

Comments

Skolan började den sista måndagen och nu har jag massa läxor och sånt. Jag spenderar nästan den hela tiden allena i mitt rum, gör läxorna. Iallafall, jag har lite rast nu, innan skolan måste fota på mig (no. fucking. way.) då jag har två timmer tyska då biologi. Iallafall, hejdå!

Biologiläxor.

Likes

Comments

Min vardag är så jävla tråkig. Vakna kl. 5, gå ut kl. 7, gå in i skolan kl. 8.30, studera, gå utifrån skolan kl. 15, kommer in i huset runt kl. 17... denna tråkar mig ut! Men minst är det nästan weekenden. Kunna inte klara utan den! Iallafall, ha det underbart idag mina fina läsare. Puss och kram!Bussen.

Likes

Comments

Förlåt till alla för de gymnasium-relaterad inläggen, men det finns inget andra att skriva om! Iallafall, idag var en typisk dag, jag gissar. Jag hade fritid imorse så jag gjorde mest av mina läxor. I'm so organised.

Senare i morgonen hade jag två lektioner franska, en latin, och en biologi. Franska är jätte kul, jag tycker om den så mycket och de andra eleverna är alla så snälla till mig och lärarna med! Idag pratade jag lite med en tjej i klassen som heter Georgie, och hon är snäll; en tjej som heter Jo sitter med mig och vi pratar lite med varandra, så klasserna är bra.

Latinska och biologi var både helt normala. Jag gillar latinska, men historia tråkar mig ut!

Väl just nu sitter jag i bussen och jag lyssnar på musik, så jag kommer sluta skriva nu. Pusshej!

Likes

Comments

Just nu väntar jag på bussen och lyssnar på musik. Jag är själv, ingen andra står här, så jag har riktigt tråkigt. Iallafall, idag är inte som tråkig som igår, eftersom jag har bara tre lektioner - tyska, franska och franska igen - och två timmer fritid. Så jag kommer förmodligen göra mina läxor så att jag har fritid ikväll. Så vi ses senare!Var i helvete är bussen?

Likes

Comments

Tjena alla mina fina läsare! Förlåt för att inte ha skrivit nyligen men jag var jätte stressad och kunde inte skriva något bra, alls. Idag började jag gymnasiet, eller Sixth Form, som den kallas för i England, och dagen var helt okej. Jag valde studera franska, tyska, latinska och biologi, och lärarna som jag har träffats är alla snälla, och mest elever är snälla också. Mest har växt upp sedan högskolan - de är inte som hemska som de var innan, och de accepterar mig lite mer nu. Jag vet inte om deras känslor kommer ändra senare i året, men jag hoppas inte.

Jag träffade ingen vänner idag, men jag pratade lite med nån elever som jag kunna förmodligen prata med, minst när vi är i lektioner. Så jag kommer inte vara som ensam som innan.

Iallafall, jag är i bussen just nu, och mitt mobilinternet är dåligt, så jag kommer kanske skriva mer senare. Hejdå!

Likes

Comments

Dagens lunch var pasta med grillad kyckling och ost. För någon som är laktosintolerant, äter jag mycket ost. Oops.Hemgjord mat är basta.

Likes

Comments

Tjena alla, jag såg denna musik-tag och ville göra den också. Om du vill också göra den då du kan, jag nominerar alla! Okej då kör vi.

1. Which bands/artist do you own the most albums by?

All Time Low? Jag ät inte säker... men förmodligen All Time Low. De är en av mina favorita banden.

2. What was the last song you listened to?

"End Of Me" av A Day To Remember, som är en av världens bästa låtar okej.

3. What’s in your CD player right now?

"Paramore", av Paramore. Jag lyssnade på den imorse,.

4. What was the last show you attended?

Ghost Town med min pojkvän, sedan runt fyra månader sedan. Men jag tycker inte om dem, alls; jag följde med eftersom jag ville tillbringa dagen med honom. 

5. What was the greatest show you’ve ever been to?

All Time Low med Tonight Alive och Only Rivals. Den bästa natt i mitt hela liv. Den var också natten när de gjorde den "The Irony Of Choking On A Lifesaver" musikvideo, så jag är i den!... okej, man kan inte se mig. Men jag är därinne.

6. What’s the worst show you’ve ever been to?

Ghost Town. Aaron och jag väntade i fyra timmer för konserten, och den var färdig i mindre än en timme.

7. What’s the most musically involved you have ever been?

Jag förstår inte...

8. What show are you most looking forward to?

Jag kommer se Miranda Sings på 17 september, men jag kunna se Asking Alexandria, Tonight Alive, Bring Me The Horizon, Iggy Azelea och mer med Aaron, om jag vill.

10. What is your favorite band shirt?

Jag är i kär i min A Day To Remember "Have Faith In Me" tröja. Jag älskar den! Jag kan inte hitta den just nu så här finns en bild från internet.

Perfekt.

11. What musician would you like to hang out with for a day?

Förmodligen Michael Clifford, Luke Hemmings och Alex Gaskarth. Och många andra.

12. Who is one musician or group you wish would make a comeback?

MY. CHEMICAL. FUCKING. ROMANCE. :(

13. Which bands/artists have you never seen live but always wanted to?

A Day To Remember, My Chemical Romance och Green Day.

14. Name four or more flawless albums:

"Homesick" av A Day To Remember, "American Idiot" av Green Day, "21st Century Breakdown" av Green Day, "The Black Parade" av My Chem, "Danger Days" av My Chem och "Common Courtesy" av A Day To Remember.

15. How many music related videos/DVDs do you own?

Ingen, alls.

16. How many concerts/shows have you been to, total?

Tre. I hela livet har jag varit i bara tre konserter.

17. Who have you seen the most live?

Jag har inte sett en band mer än en gång.

18. What is your favorite movie soundtrack?

Disneys Frost.

19. What was your last musical “phase” before you wisened up?

Oh no. Ehm, jag hade en "emo" phase... och jag tyckte om Black Veil Brides. Ew. Jag vill slå mig själv på huvudet vid en tegel när jag tänker på dem nu.

20. What’s your “guilty pleasure” that you hate to admit to liking?

Iggy Azalea oops.

Likes

Comments