Det är söndag och jag har haft en väldigt lugn helg. Imorgon börjar en ny kurs och jag ser Såå framemot detta, kursen som jag haft i 5 veckor har varit väldigt psykiskt påfrestande på mig och jag har varit väldigt stressad då det varit väldigt svårt och intensivt... Men nu är det nya tag igen och förhoppningsvis kommer det bli roligare i skolan de kommande veckorna och jag kommer att må mycket bättre. Inte nog med att det var inlämning av tenta i fredags så var det min födelsedag, trots en tråkig förmiddag blev det ett bra avslut med god mat på kvällen. Det har varit besök hemifrån i helgen och det är så mysigt att träffas och bara umgås och prata med varandra.

Nu kan jag med gott samvete börja uppdatera här igen, har verkligen saknat det. Finns det något speciellt som du skulle vilja läsa? ge mig inspiration vettja!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jösses nu har det ekat tomt här i över en vecka, det gick sådär med att jag skulle skriva här mer ofta.. hehe.. Men i ärlighetens namn har jag faktiskt haft fullt upp. I måndags hade jag en stor redovisning och under en veckas tid har jag jobbat på den här redosvisningen och nu är det äntligen klart, wihoooo!!

I tisdags var jag på besök hos frisören och färgade mitt hår lite ljusare. Jag är ju blond i botten och nu kände jag att det kunde vara kul att börja gå tillbaka mot min vanliga hårfärg. Just för tillfället har jag några blonda slingor och om några månader ska jag dit igen för att ljusa upp ännu mer.


Men nu till en annan rolig nyhet... Det är nämligen så att jag har blivit med katt och har helt plötsligt fått en sambo! Det ska bli kul och spännande med lite sällskap här hemma, jag trodde nog aldrig att jag skulle skaffa mig en egen katt men nu har jag honom här bredvid mig i soffan, myys. Dock har den lille inte fått något namn än så om du sitter inne på ett bra killnamn till en liten katt, tveka inte att säga till.. Jag har sådan beslutsångest angående namn på Lilleman...

Likes

Comments

- Måla och skapa mer

- Skriva mer här på bloggen för att utöka och utmana mitt skrivande

- Lägga undan pengar varje månad till mitt sparkonto

- Jobba mer för att få in mer pengar

- Titta på fler dokumentärer och lyssna på poddar

- Få in nyhetsmorgon som en vana på morgonen

- Sluta snooza

- Min lägenhet ska endast bestå av tavlor som jag själv eller någon i min krets har målat

- Lära mig att spela gitarr

Likes

Comments

Sista dagen av 2017 har kommit och jag kunde ärligt talat inte varit lyckligare för att det här året äntligen ska ta slut. Jag gick in i 2017 ledsen och med ett krossat hjärta, men någonstans där inne hos mig visste jag att det bara var en tidsfråga tills jag skulle må bättre igen. Med tiden blev jag bättre och jag kom på fötter igen med hjälp av min familj och vänner. Jag blev lyckligare och lyckligare och jag släppte allt det dåliga som hade hänt, det blev en vändning för mig. Sommaren kom snabbare än snabbast och jag fick uppleva ett otroligt efterlängtat bröllop. Där och då fick jag insikten på vad äkta kärlek är och jag fick längtan till att själv få uppleva den!

Stor del av sommaren spenderade jag på jobbet, vädret ska vi inte prata om, jag besökte inte stranden en endaste gång under hela juli och augusti... Men jag fick spendera en vecka i strålande sol och magiskt hav, som gav energi till den nya terminen. Hösten kom plötsligt och den blev mörk, inte bara utomhus, jag blev mörk. Jag blev sårad och började tvivla på mig själv och min personlighet men ännu en gång har min familj och vänner funnits där och stöttat mig. Även om det blev en väldigt dyster tid för mig så vann jag mer än vad jag förlorade. Jag vet mer vem jag är nu och vad jag behöver i mitt liv. Jag har tagit lärdomen av att människor förändras, jag själv inkluderad. Men viktigast av allt är att hålla hårt i dem som bryr sig om en, och som accepterar en för den man är.

Under 2017 har det kommit många tårar, både negativa och positiva. Men trots allt så har jag skrattat otroligt mycket och haft ett stort leende på läpparna. Jag har funnit nya vänner men också förlorat gamla.

Nu blickar jag framåt i framrutan och vinkar hejdå till 2017 i backspegeln. 2017, du gav mig mycket lärdomar men jag kommer faktiskt inte sakna dig ett endaste dugg...

Likes

Comments

Att inse att man har ett problem och faktiskt utvecklat ett beroende kan vara svårt, jag tror egentligen fortfarande att jag inte har problem, åtminstone inte ett så allvarligt problem. Men när ens sjuka beteende uppstår i ens drömmar på nätterna och man vaknar upp helt kallsvettig och med magont så är det ett ganska tydligt tecken på att man har ett problem. Det är precis lika farligt som för en person som är beroende av alkohol och droger, men ändå nonchaleras man om man försöker förklara att man har ett sockerberoende. "En bit kan du ta" eller "man måste få unna sig". Att unna sig för mig är inte att äta socker, det triggar igång min hjärna och det slutar med att jag enbart äter socker, det räcker inte med en eller två bitar, skålen ska bli tom, det finns inget annat alternativ. Att avstå från socker är mer att unna sig för mig, jag mår så mycket bättre av det och min hjärna kan fokusera på andra viktiga saker. Man kan nästan säga att sockret är mer en plåga än belöning. Om jag har inställningen att jag får äta för att unna mig hittar jag på de mest irrelevant förslagen till att få äta då.
Till exempel:
- Jag gick upp tidigt idag
- Jag tränade idag
- Jag tränade inte idag
- Jag mår bra
- Jag mår dåligt
- Det kändes bra på redovisningen
- Det kändes inte bra på redovisningen
- Bra betyg på tentan
- Dåligt betyg på tentan
- Jag har ätit bra mat under dagen
- Jag har ätit dålig mat under dagen

Som ni förstår, listan kan göras lång, rättare sagt oändlig.

Jag önskar ingen att leva med ett sockerberoende, det kommer sitta i en för livet. Många gånger önskar jag att jag kunde vrida tillbaka tiden till mitt 16-åriga jag och säga stopp, gör inte såhär och ät inte såhär för det kommer inte göra gott för dig. Du kommer fastna i ett beroende som du gång på gång kommer försöka ta dig ur men du trillar dit, du trillar dit så många gånger att det är omöjligt att ens hålla räkningen längre. Sockret som du tror kommer trösta dig och göra ditt liv bättre gör det bara värre och du kommer få ett helvete att bryta beroendet.

Likes

Comments

Att lägga energi på rätt saker och använda sin energi på bra och rätta saker är svårt, och man kan nog aldrig riktigt veta om det är rätt eller inte, framtiden får säga. När jag mår dåligt brukar jag gå ned mig väldigt mycket, blir liggandes i soffan under en längre tid och ärligt talat mår ännu sämre för att jag just inte har gjort något vettigt utan bara legat i soffan. Då tycker jag att träningen är ett bra sätt att få komma iväg hemifrån och faktiskt tänka, mina bästa och mest kloka beslut brukar komma under mina träningspass, speciellt på löprundorna. Jag låtsas som att det som gör mig nere är som ballonger på vägen framför mig, för varje löpsteg jag tar spräcker jag hål på ballongerna och visuellt försvinner de och stannar kvar där på marken bakom mig. Det är något som fungerar för mig, sedan ha på en riktigt bra låtlista i hörlurarna som ger dig ännu mer energi till att orka springa.

Idag var en löprunda precis vad jag behövde, jag hade många ballonger att spräcka, och efter passet kändes mina axlar lättare och många av hjärnspökena hade försvunnit för tillfället. Så istället för att sitta hemma och grotta ned sig kan man ge sig iväg på träning, oavsett vad det är för något. Du kommer bli gladare, framförallt stolt över din insats också. Dagens löpning gick inte speciellt fort i jämförelse med vad det brukar men jag behövde det lugna passet. Jag struntade fullkomligt i klockan och uppgiften var att ta mig fram och hem. Många tankar kom upp men de var hanterbara, pricken över i:et var att man fick sin träning gjord också!

Att löpning och träning överlag är billigare än terapi stämmer ganska bra!

Likes

Comments

Några måltider för veckan är preppade och det är dags att börja om för en ny vecka! Den här gången fick det bli köttfärssås med sjögräsnudlar istället för spagetti, tycker det är minst lika gott.

Likes

Comments

Sedan vi hördes sist har det hänt lite grann, besöket som jag skulle få nu under helgen blev tyvärr inställt men jag har försökt sysselsätta mig med saker ändå! Under både onsdagen och torsdagen har jag spenderat mycket tid med min älskade mamma, skönt med lite mor och dotter tid, hon är min klippa. På torsdagen hann jag även med att köra en löpträff men min kompis Olivia, jösses vad ansträngande det är att springa och prata samtidigt! Men det blir otroligt bra träning för flåset, och det är alltid kul att träna ihop med någon och dela sina intressen med varandra.

Man får inte glömma att tillsammans är vi starka och att ta del av varandras kunskaper och erfarenheter kan göra en till sitt bättre jag. 

Härlig fredag på er alla!

Likes

Comments

Ny vecka och jag har en rolig vecka framför mig, jag kommer nämligen få besök hemifrån under veckan och det ska bli så himla roligt! Annars är det först 3 dagar i skolan innan det blir långhelg, segt men det är samtidigt skönt att ha saker på dagarna och att ha rutinen att gå upp. Jag har precis ätit frukost och ska endast göra mig klar för att sedan gå till skolan, idag är det fläskpannkaka i matlådan, mums!

Likes

Comments

Fredag och det är återigen dags för en morgonpass! Jag måste säga att det var otroligt segt att komma upp idag, men jag tog mig upp. Wihoooo! Sitter just nu i omklädningsrummet och mest väntar in tiden. Sedan är det hem till frukost och göra klart för en redovisning jag ska ha i skolan idag.

Likes

Comments