Header

Här bjuder jag på en liten trailer jag och min vän gjorde häromdagen. (OBS, att i brist på något att göra och våran underbara fantasi vi har när vi är med varandra tog över, haha!)​ Trailern är gjord i Imovie. Enjoy!

Ni kan även följa oss på våran Youtube-kanal HÄR!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Foto: Jag

Kamera : Canon Eos 500d

Detta foto som jag tog för drygt 2 veckor sen älskar jag. Jag älskar hur blåsippan verkligen ''kommer fram'' i bilden. Älskar att ta bilder där man gör att bara ett föremål sticker ut, att man gör bakgrunden suddig så att det blir fokus på en sak.

Då tänkte jag tipsa er med Photoshop på eran dator: Hur du gör suddig bakgrund på en bild som du kanske inte lyckades få den suddiga bakgrunden du önskat med kameran!


1. Välj bild

Först och främst ska du välja en bild du tycker passar, tex på något som är snyggt att göra detta på är porträttbilder och naturbilder!


2. Skapa lagermask

Efter att du fått in bilden så ska du duplicera bakgrunden och skapa en lagermask till den duplicerade lagret.


3. Välj oskärpa

När du nu har ditt duplicerade lager och en lagermask så ska du ställa dig på det duplicerade lagret och gå in på ''filter'' -> ''Oskärpa'' -> ''Linsoskärpa'' och där kan du välja mängden och vilken radie du vill ha på din oskärpa. Jag brukar iallafall välja ''linsoskärpa'' eftersom den stämmer bra överens om hur det hade sett ut om du tog det med en kamera.


4. Börja måla!

Nu kan du ställa dig på lagermasken, välja svart pensel och börja måla fram det du vill ska vara skärpa på i bilden! Zooma sedan in bara så du har koll om du målat utanför och justera då dessa småsaker så blir det super snyggt!


Så enkelt var det, och det blir så snygga resultat! LYCKA TILL! ✨

Likes

Comments

Fortfarande helt förälskad i att plocka fram färgstarka detaljer i bilder och göra resten svartvitt. Som jag tjatat en massa om tidigare, lagermaskar. Man tar en bild man vill ha (gärna färgstark), duplicerar lagret, gör en lagermask på den duplicerade lagret och väljer sedan at justera den svartvitt. Sedan målar du fram färgerna med en svart pensel. 

Blir så snygga resultat!

(se bild ovan)

Likes

Comments

Här är då en säljfilm som vi skulle göra för en valfri produkt. (Observera att det inte är en seriös och att SmartBand inte är orginalmärket utan ett påhittat märke)

Jag använde mig utav min kamera, en Canon eos 500d. Och redigering utav filmen är gjort i Imovie. Musiken i början och slutet har jag gjort med hjälp av GarageBand. 

Kanske att jag länkar hemsidan jag även gjorde, vi får väl se!

Likes

Comments

Satt och lekte lite i Photoshop lite snabbt förut. Något jag tycker är kul är att ha svartvita bilder och sedan pimpla upp det med att ta fram färgen på saker som är färgstarkt. Det blir helt plötsligt så mycket mer fokus på objektet man vill få fram och visa i bilden!

Hur jag gör:

1. Jag väljer bilden jag vill ha och öppnar den i PS

2. Jag duplicerar ''bakgrundsbilden'' så att det finns en kopia

3. Jag justerar kopian till ''SvartVitt''

4. Jag skapar en lagermask på kopian

5. Sedan tar jag en svart pensel och målar fram de färger jag vill ha tillbaka i bilden!

KLART!

Superenkelt, roligt och riktigt snyggt blir det, så det tycker jag att du bör testa!


Likes

Comments

​Här är två ''behind the sceen'' bilder jag tog häromdagen när vi spelade in till våran sälj/reklam film. Det är ju sååå svårt och jobbigt att stå bakom kameran oc försöka vara någon annan, haha! Jaja, filmen inspelad och klar och nu håller jag på med ''grovarbetet'' dvs redigeringen, den delen passar mig lite bättre! ;)

Likes

Comments


Några bilder vi tog häromkvällen påväg till bion, kom på att jag kunde ta lite coola bilder med hjälp utav gatulysena. Jag drog ner på hastigheten på kameran så den tog korten saktare, samtidigt som den tog kort så flyttade jag på kameran åt sidan, så ljusen ''följde efter''

Sedan har jag justerat färger och ljushet i PhotoShop för ett litet finare resultat!

Likes

Comments

Igår på programhanteringen så gick vi igenom och arbetade med bildspel i Iphoto. Ett väldigt enkelt och bra sätt om man tex vill ha med ett bildspel på mässar, arbetsplatser, skolan eller olika events. Och det går fort och smidigt att importera bilder! Sedan exporterade vi upp det på Youtube.

Här nedan har jag lagt in ett litet bildspel jag gjorde igår!


Likes

Comments


Såhär fint var det på min bakgård när jag kom hem, vilka färger va?

Bilderna är oredigerade och tagna med min Canon Eos 500d!​

Likes

Comments

Hej!

Just nu på programhanteringen håller vi på att arbeta med olika molntjänster. Idag har vi hållit på i padlet!

Jag började lite på en idag och tänkte dela med mig den till er så att ni kan kolla in där när jag lägger ut mer tips och idéer!Likes

Comments