At studere på videregående uddannelser er ofte svært, fordi studiet ofte er præget af meget selvstudie som kræver selvdisciplin.
Selvdisciplin er en vigtig ting for en god studerende, men det kan være rigtig svært at holde koncentrationen til en kedelig forelæsning en fredag eftermiddag, når man hellere vil ud i det gode vejr.

Kloge ord siger: "Den der løber med arbejdet, løber med kompetencen", det er derfor vigtigt at du er aktiv i undervisningen!

Man kan være aktiv på flere måder. Èn er at følge med undervisningen, tage noter og reflektere over stoffet, en anden er at stille spørgsmål og deltage i diskussioner.

Det kan være rigtig svært at komme udover den akavede stilhed i undervisningslokalet og sige noget, men du bliver nødt til at prøve at komme ud over din egen frygt og deltage aktivt. Underviseren er der for din skyld - ikke hans egen. Undervisningen er til for at du får afprøvet din viden - og det sker bedst gennem spørgsmål og diskussion. Målet er ikke at rette på andre studerende, eller selv at få ret - det gælder om at alle bliver klogere.

For at være aktiv i undervisningen kræver det at du er forberedt. Det betyder at du skal have gjort dit hjemmearbejde - det kan du med fordel gøre i en studiegruppe.

Husk det er bedre at have skimmet en tekst end slet ikke at have åbnet bogen.


De bedste råd til at være aktiv i undervisningen er derfor:

  • Forbered dig inden undervisningen
  • Deltag i diskussioner og stil spørgsmål
  • Tænk over hvordan du og dine medstuderende kan bidrage til at skabe god undervisning. Både undervisere og studerende er ansvarlige for undervisningens udbytte.


// KURALINE


Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Stort tillykke til dig som er blevet optaget på din drømme videregående uddannelse! Og til dig som er kommet ind på noget, som måske ikke var din første prioritet - så skal det nok gå. Der er mange uddannelser som minder om hinanden, og det er muligt at overføre merit, såfremt du beslutter dig for at skifte.


Men lige nu står du overfor STUDIESTARTEN! Det er en fantastisk tid, og der er så meget at glæde sig til fagligt som socialt.

Hvis du starter på Københavns Universitet, i folkemunde KU, så har jeg lidt huskeinfo til dig her:

Den 17. august afholder Studenterrådet et stort rus-arrangement på Søndre Campus, hvor du kan møde nye studiekammerater og tutorer. Rektor byder de nye studerende velkommen, hvorefter der vil være faglige arrangementer i undervisningslokalerne. Der vil være foodtrucks rundt om bygningerne og musik fra kl. 20.00. Der plejer at deltage så mange som 6.000 studerende!

Den 28. august begynder introugen (for de fleste studier). Der vil være et fantastisk socialt program så du kan lære dine nye studiekammerater at kende og en introduktion til det faglige indhold af studiet. 

Den 1. september kl. 14.00 – 16.30 løber universitetets immatrikulationsfest af stablen. I år foregår immatrikulationen, på Frederiksberg Campus. Rektor holder velkomsttale, og bagefter vil der være mulighed for at give ham hånden.

Den 30. september er sidste chance for at søge SU til september. 


Husk at nyde din studiestart - tiden går alt for hurtigt!


// KURALINE

Likes

Comments

Du har måske studset over navnet på bloggen.

"Hvorfor er det lige at den hedder KURALINE?" "Hedder du selv Kuraline?" "Det er da et skørt navn."

KURALINE er en sammentrækning af flere ord.

Eftersom jeg selv studerer jura ved Københavns Universitet, som i folkemunde kaldes KU, tænkte jeg at "KURA" var et meget passende navn. Dog er "KURA" lige det korteste, og jeg har derfor tilføjet "LINE" eftersom jeg hedder Caroline. Så det giver:

Københavns Universitet + jura + Caroline = KURALINE

// KURALINE

Likes

Comments

Velkommen til KURALINE

Det er på mange måder hårdt at være studerende. Når man går fra folkeskole til ungdomsuddannelse eller fra ungdomsuddannelse til videregående uddannele skal man forholde sig til rigtig mange nye ting sociale og personligt, samtidig med at man bliver udfordret fagligt og skal optimere sin studieteknik og disciplin.

Overgange er altid svære, og særligt at lære at være studerende på en videregående uddannelse er svær, da det er her, at det virkelig går op for en hvor meget disciplin det kræver at være studerende. Studieteknik er desværre ikke noget der kommer ad sig selv, men noget som skal læres og øves - meget.

Med denne blog håber jeg på at kunne give dig inspiration og tips til at optimere dit studieliv, samtidig med at du kan "have et liv" ved siden af studiet.

Jeg er selv bachelorstuderende på Københavns Universitet, og er samtidig gruppevejleder ved det Juridiske Fakultet hvor jeg underviser 1. semesterstuderende i studieteknik og metodelære. Denne erfaring vil jeg ligeledes dele med dig gennem denne side.

Udover mit studieliv arbejder jeg som studentermedhjælper på et advokatkontor og bor sammen med min kæreste i København.

Såfremt du har forespørgslår til emner eller andet modtager jeg dem gerne i kommentarfeltet eller pr. mail.

// KURALINE

Likes

Comments