Miljonär innan 30 och pensionär innan 40

Jag har nästan läst ut den här boken som är skriven av en bloggare som vill förbli anonym. Bloggen har namnet Miljonär innan 30.

Innan jag skriver vad jag personligen fick ut av boken så måste jag säga att den kostar över 300 kronor och är ganska tuñn och så här i efterhand så ser jag att man kan hitta mycket av innehållet i författarens blogg helt gratis. Det går säkert också att låna boken.

Det som är så fantastiskt med dagens teknik är att man kan få tips helt gratis och omedelbart på hur man bygger upp ett sparande. Bloggaren har ju testat i flera år och lyckats och presenterar resultatet för oss och så är det upp till oss att välja vilka delar vi vill tillämpa.

Mycket i boken kommer jag inte att göra som t ex. att spara 70% av min lön eller att mina måltider ska kosta högst 10 kronor. Han har ganska extrema spartips också och utmanar vad som är okej eller inte. Jag vill ju ha allt det bästa i livet till ett bra pris och jag vill leva livet nu!

Men jag gillar grundidén. Att ha så mycket pengar när jag är t ex 50 år att jag inte behöver gå till jobbet. Valfriheten. Att kunna välja att jobba med något man brinner för med en lägre lön eftersom man har en sidoinkomst från eget sparande. Och jag gillar att han utmanar allt som vi blir matade med, att vi ska jobba åtta timmar om dagen, få en lön och spendera den och helst bli skuldsatta och så om och om igen i 40 år.

Boken och bloggen är bra för småsparare som vill börja med aktier men inte vet hur riktigt. Han skriver så man förstår och han brinner för sparandet. Då är det roligt att läsa.

Så vad fick jag ut av hans tioåriga experiment?

Jag är en obotlig klädshoppoholic. Jag äger 100 tröjor och kan lätt gå in och köpa en till utan närmare eftertanke.

Han hade H&M som exempel och skrev att när han kände att han ville ha en tröja t ex som kostar mellan 100 - 200 kronor så köpte han en H&M aktie istället för exempelvis 139 kronor som ger en utdelning på 5 kronor per år. Det finns flera aktörer som har courtagefritt upp till 50 000 kronor så man kan handla för småbelopp.

Senast idag stod jag där och så tänkte jag 😂 tröja eller utdelning?


Gillar

Kommentarer

Enitalienareisverige
Kupongverket
Kupongverket,
Ja ❤ jag är lite för gammal för 40 men 50 är ju också ett bra mål 😊!nouw.com/kupongverket
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Jag är också 46 och det känns att 50 är ett bra mål.nouw.com/enitalienareisverige
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229