Header

Idag tog jag en kompdag från jobbet och passade på att fixa lite vid entrén hemma 😀🍁🍂

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 29 Readers

Likes

Comments

Övrigt

Det är så skönt när man får några extra dagar ledigt som nu Kristi himmelsfärd och även den helgen som kommer nu (Nationaldagen). När man har några extra lediga dagar såhär så hinner man verkligen med att jobba undan lite. Och som oftast när man har hus så har man en del projekt! Mitt projekt för denna helg var att fixa min odling som verkligen är i sista minuten!!

Det vi gjorde var helt enkelt att rensa upp ogräs där jag valt ut min plätt. Jag har också valt att använda mig av pallkragar eftersom att jag inte vill stå och rensa ogräs hela tiden och dessutom komma upp i bättre arbetshöjd!


Efter att vi rensat upp täckte vi hela med markduk för att slippa och ogräs nerifrån på våran odlingsplätt. Markduk kan du köpa billigt lite överallt.

Efter markduken målade vi pallkragarna (7 st.) 4 vita och tre mörkgråa. (Bilder kommer senare).

Sen kom jag på att det vore smidigare om vi målade den sidan av garaget innan vi lägger på täckbarken som ska täcka markduken, sp vi tog och målade första väggen direkt efter det. Vilket var mitt på dagen i nästan 30 graders värme :P Men det blev fantastiskt fint och är numer grått :)


Efter att första sidan var klar så påbörjade Peter målning av framsidan samtidigt som jag la ut täckbarken på odlingsplätten :) Täckbarken gav det ett mjukare intryck och känsla av att gå i skogen nästan :)

För er som bor i närheten av Ödeshög kan jag tipsa om att åka till Skattegårdens handelshus där de har tre stora säckar (tror 50 liter) för 129kr.

Så nu är det bara att börja odla :)

Likes

Comments

Övrigt

http://alltommat.se/recept/muffins-rabarber-med-vitchoklad/I min trädgård har jag en del rabarber som jag ville använda!

Det blev saft och rabarbermuffins, så gott :)

Receptet på saften för cirka 3 liter:

1,5 kg rabarber (använde dock mer)

1 liter vatten

4,5 dl socker. (Jag tog dock 5,5 dl då jag använde mig av mer rabarber

Saft från en citron

Gör såhär:

Koka rabarbern och vattnet i 15 min.

Sila av

Häl saften i en kastrull och tillsätt sockret och citronen, låt koka upp igen.

Låt sedan svalna innan du häller upp på flaskor.

Jag gjorde också muffins på rabarberna där jag utgick från ett recept jag hittade på alltommat.se, men eftersom jag tycker att det blir ganska surt med rabarber la jag till lite vaniljsocker.


Grundreceptet för 12 stycken muffins hittar du här.

Ett bra recept men jag tyckte att det var ganska svårt då jag aldrig bakat utan att smälta smör tidigare. Jag använde faktiskt min assistent istället för att bara röra. Det hjälpte till mot det gryniga tyckte jag och det blev väldigt goda och saftiga muffins ändå :) Så ett litet tips för att slippa slita på dina armar kanske :)

Vi hade det för att foto våra nya formar vi tillverkar i vår produktion på jobbet och som du ser på bilderna nedan blir bilderna väldigt trevliga, om jag får säga det själv :)


PS. Milda på mitt jobb är ju en helt utomordentligt duktig fotograf och har ett öga för att sätta ihop det som jag ger henne :)


Likes

Comments

Övrigt

Sådär jag då tänkte jag pröva på livet med blogg!

Min tanke är att lägga upp före och efterbilder från mina projekt med huset. Det kommer säkerligen även sneaka med några inlägg från mitt vardagliga liv!

Min tanke är att börja med att uppdatera varje dag med de projekt jag hittills hunnit med sedan jag flyttade in i månadsskiftet november/ december.

Min lista av projekt och renoveringar av det här huset är lång och fortsätter att växa hela tiden. Som jag tror att alla husprojekt blir. Ett hus blir aldrig riktigt färdigt :)

Så välkommen att följa med på mitt projekt och vägen till drömhuset :)

Under våren och sommaren nu så kommer jag ägna min tid åt att göra iordning altanen och så har jag några projekt även i trädgården som jag vill påbörja/ färdigställa.

Jag skickar med en liten förebild på mitt hus, det här var innan jag flyttade in

Likes

Comments