Arbetet börja närma sig sitt slut och på Måndag den 18 September är det dags för vernissage på Fyren. Där kommer vi presentera vårt arbete genom filmer, Keynote presentationer, texter, diagram med mera. Vi berättar även mer om arbetet och hur vi gått till väga.

Välkommen klockan 14.00

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi tänkte uppdatera er lite om hur det går för grupperna & hur de arbetar!

Grupp
1 ska:

(Ta reda på Kungsbacka stads historia genom att söka i arkiv, på bibliotek, läsa böcker mm. Äldre foton är viktiga att ha med, jag har en del som jag kan bidra med också (det kostar pengar att få bilder från hembygdsmuseet). Foton med jämförelse mellan förr och nu säger mycket om hur staden utvecklats och hur levnadsvillkoren var förr. Berättelsen om gamla Kungsbacka får illustreras med foton och kanske egna tolkningar i skisser/teckningar? Det finns en bra modell över hur Kungsbacka såg ut innan branden på Hembygdsmuseet.)

Just nu:

De har skrivit ut bilder från hur Kungsbacka såg ut förr & skriver även texter till bilderna som beskriver.

Grupp 2 ska:

(Få göra en värdering av den befintliga bebyggelsen kring torget idag. Jag hjälper till hur man kan tänka. Vad karaktäriserar torget idag? Hur ser arkitekturen ut, vad är unikt med platsen och Kungsbacka? De får också till uppgift att fundera på vad som är lämpligt att bygga på brända tomten, de får skissa och göra modeller på förslag. Vilka material ska man använda på huset? Vad blir snyggt och vad passar in på platsen?)

Just nu:

Denna gruppen har delat upp arbetet. Några håller på med skisser för hur den brända tomten kan bebyggas med eventuella hus eller caféer. Resten håller på att skriva om arkitekturen i Kungsbacka stad.


Grupp 3 ska:

(De får göra undersökande filmer om hur kungsbackaborna upplever sin stad och miljön kring torget. Vad är Kungsbackas själ? Vad är värt att bevara för framtiden? Hur vill man utveckla staden och vad önskar man bygga på brända tomten? Det är intressant att även höra vad fastighetsägarna vill och önskar och hur tjänstepersoner på kommunen arbetar med frågan. Intervjuer med invånare i Kungsbacka kommun.)

Just nu:

De har skrivit frågor inför intervjuerna & har även intervjuat folk men däremot inte filmat än. De har även förberett en presentation inför vårt vernissage den 18/9!

Projektet går framåt !!

Likes

Comments

I torsdags var vi på stadsvandring & Vivian vägledde oss runt i Kungsbacka stad. Hon stannade ibland till vid olika ställen & berättade litegrann! 

Likes

CommentsTorsdagen den 24/8 så besökte en av grupperna Hembygdsmuseumet i Kungsbacka. Där fick dem en genomgång i form av bilspel om hur Kungsbacka förändrats genom åren. Per-Olof arbetar på Hembygdsmuseumet och han visade bilder från 1957-2005, samt berättade mycket intressant information om Kungsbacka stad. Därefter gav Kjell-Åke en liten rundtur i museumet (bild nedan). Han visade bland annat gamla tidningar, tipsade om böcker & visade en äldre modell av Kungsbacka i form av en uppbyggd ministad. Bildspelet fick vi med oss på skiva och även utskrivet, bilderna var väldigt bra och det finns en historia bakom varje. Vi tycker att detta var ett lärorikt och bra besök för projektet, detta kan nog hjälpa oss mycket.

Likes

Comments

Kommunantikvarien Sofia Larsson ifrån kommunen har besökt oss nu vid skolstarten för att presentera ett projekt hon behöver hjälp med. I cirka 5 veckor ska vi arbeta med Kungsbackas innerstad, specifikt hur man ska bevara den gamla aspekten av staden samtidigt som nya hus ska byggas. Våran grupps uppdrag är att dokumentera och spela in forskningen resten utav klassen gör för att sedan visa hur man har arbetat med detta som sedan ska bli en utställning vid fyren.

Likes

Comments