Altered Carbon

Dags för den första serien att få sig ett betyg här på sidan, och det är ingen mindre än vår svenska export Joel Kinnaman som står för huvudrollen i den här Sci-Fi Cyberpunk, Blade Runner-klingande serien.

Vi får lära känna Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman) när han vaknar upp på jorden 250 år efter sin död, på grund av en disk som opererades in hos varje människa vid födseln som gör att man kan laddas ner i en ny kropp när den förra tar stryk. Det vill säga om du har pengar. Laurens Bancroft (James Purefoy) är en man som har obegränsade sådana, och väcker därför liv i Takeshi för att få hjälp att lösa hans eget mord. Vi får träffa Kristin Ortega (Martha Higareda), som är polis på "marknivån", och det ska visa sig att allt inte kretsar kring mordet Takeshi väcktes för att lösa, när konspirationer och gamla minnen sammanvävs i något större.

Serien bör inte dömas på de första avsnitten, även om de är bra och snyggt gjorda. Serien är definitivt väldigt långsam i början, även om allt får sin förklaring så småningom. De första 5 avsnitten tog mig flera dagar innan jag tog mig igenom, och allt kändes ganska rörigt och oklart fram tills dess. Jag stannade kvar i serien dock och gav inte upp på grund av att jag verkligen gillade dess Blade Runner inspirerande stil och att man behöver ha svar på alla frågor som uppstår under dessa 5 första avsnitt. Däremot efter det, så tar det vid ordentligt och det är här det börjar bli ordentligt intressant.

Om du har möjlighet och tålamod att ge dig på en 10 avsnitt lång serie med ganska seg (om än snygg) start så rekommenderar jag definitivt den här. En oerhört välgjord Sci-Fi serie baserad på en novell med samma namn, och det var definitivt tur att de gjorde en serie och inte en film av den då jag kan se hur rörig en 2 timmar lång rulle skulle vara jämfört med seriens 10 timmar. Joel Kinnaman är väldigt bra i sin roll, men inte den bästa rollprestationen jag sett han göra. Gillar du stilen som finns i Blade Runner, Matrix och dyl. så är chansen stor att du också är intresserad av den här serien.

Altered Carbon (2018)

Skapare: Laeta Kalogridis
Skådespelare: Joel Kinnaman, James Purefoy, Martha Higareda m.fl.
Finns att se på: Netflix
Trivia från IMDb: Every season 1 episode is named after a classic film noir from the 1940's or 1950's.
Betyg på IMDb: 8,4/10
Mitt betyg: 7/10

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sjukdomar och sofftittande

Veckan som gått slutade inte riktigt som jag tänkte mig. Förra veckan var planen att jag skulle se massvis med filmer, men sen kom febern och förkylningen som ett brev på posten och jag fick bokstavligen köra netflix 'n chill (inte på det viset, jag bor med en katt, right?) hela veckan. Men jag fick lite gjort ändå, jag har nämligen sammanställt ett inlägg inför oscarsgalan, med mina gissningar och förhoppningar som kommer komma ut den 4e mars, men det är skönt att vara färdig och bara finslipa det! Jag passade också på att kolla på dem oscarsnominerade dokumentärer som finns på Netflix, Icarus och Strong Island. Finns att läsa vad jag tyckte om dem!

Veckans pepp: Med 6 stycken Oscarsnomineringar är Phantom Thread den film jag är mest förväntansfull inför den här veckan, med premiär på fredag. Jag hoppas också på Black Panther, då jag ännu inte hunnit se den.

Veckans tvek: Den of Thieves, Actionpackat och Hollywood, same old same old?

Jag hade också helt och hållet missat att BAFTA's (British Academy for Film and Television Award) ägde rum igår söndag, och upptäckte det när galan precis var över. Måste bli bättre på att hålla koll på sånt här innan Oscarsgalan. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (som var ett av mina första inlägg här på bloggen!) Tog hem fem stycken priser och resterande satte väl ribban för Oscarsgalan. Timothée Chalamet förlorade återigen till Gary Oldman (är ganska uppenbart vem som kommer vinna Bästa manliga huvudroll nu, right?) men man kan ju hoppas att den amerikanska akademin tänker lite annorlunda. Inga jätteskrällar vad jag kan se och DESSUTOM vann The Handmaiden bästa utländska film, vilket gjorde mig superglad då det är en av de bästa filmer jag sett.

Mycket mer har jag inte för denna vecka, förutom alla filmer från förra veckan jag måste ta ikapp, så här kommer listan jag ska försöka mig på denna vecka:

Filmer som ska ses denna vecka:

Black Panther
Phantom Thread
Hjärtat
The Death of Stalin
The Disaster Artist
Every Day
Wonder
Heroin(e)
Edith + Eddie
Heaven is a Traffic Jam on the 405
Mudbound

Filmer som kanske ska ses:
Winchester
Euphoria
Den of Thieves

Stay tuned!

Likes

Comments

The real enemies aren't the ones on the outside, they're on the inside.

Med ett av de jobbigaste filmnamnen på länge satte jag mig med mediokra förväntningar inför den här filmen, just för att jag inte hört särskilt mycket om den. Det enda jag visste var att Denzel Washington är oscarsnominerad för sin rollprestation, och det räcker för mig för att jag ska slå mig ner i soffan.

Filmen handlar om försvarsadvokaten Roman J. Israel Esq. (Denzel Washington) som jobbat sida vid sida med en advokat bakom kulisserna i flera år, men som plötsligt måste ändra om sättet han jobbar på när hans partner avlider av en hjärtattack. Vi får följa Roman när han blir anställd hos George Pierce (Colin Farrell) och hans framgångar och snedsteg han gör i sin nya position.

Filmen känns väldigt lång, trots att den är 2 timmar lång som alla andra filmer. Den är snyggt filmad och Denzel gör en enastående prestation som den självsäkra försvarsadvokaten som trots detta gör ett ordentligt feltramp. Man förstår verkligen positionen han befinner sig i, och det kan vara lite småjobbigt ibland. Det är utan tvekan en bra film, men lite saknas för att jag ska tycka den var överdrivet intressant.

Roman J. Israel Esq. (2017)

Regissör: Dan Gilroy
Skådespelare: Denzel Washington, Colin Farrell, Carmen Ejogo
Nominerad till 1 Oscarsstatyett: Bästa Manliga Huvudroll (Denzel Washington)
Trivia från IMDb: Denzel Washington's Best Actor Oscar nominated performance was the only one in the category not in a Best Picture nominee that year.
Betyg på IMDb: 6,4/10
Mitt betyg: 5/10

Likes

Comments

Checklista för oscarsfilmer 2018

Här följer min checklista över filmer jag behöver se inför oscarsgalan. Mitt mål är såklart att kolla på varenda film som är nominerad (för vem gillar inte en utmaning?) Men det kommer bli omöjligt tyvärr då flera av filmerna ej kommer att släppas i Sverige innan Oscarsgalan varit. But here goes! Ett litet ✓ kommer sättas vid alla filmer som jag bockat av och de fetmarkerade behöver jag fortfarande se. Jag tror på mig själv! Kortfilmerna kommer jag att se på samma dag som oscarsgalan är, då jag ska gå till en visning för att se dem. Dokumentärkortfilmerna kommer dock ses tidigare.

Jag har också förberett ett inlägg (följt av många svordomar när allt försvann) för oscarsgalan och mina förhoppningar/gissningar på vem som tar hem vilket pris. Kommer komma upp på kvällen innan oscarsgalan går av stapeln, då jag väntar in att alla filmer ska ses!


The Shape of Water ✓
Dunkirk ✓
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri ✓
Darkest Hour ✓
Phantom Thread
Blade Runner 2049 ✓
Lady Bird
Call Me By Your Name ✓
Get Out ✓
Mudbound
Star Wars The Last Jedi ✓
Baby Driver ✓
I, Tonya
Coco ✓
The Post ✓
Skönheten & Odjuret ✓
Victoria & Abdul ✓
Roman J. Israel Esq. ✓
The Florida Project ✓
All The Money In The World ✓
The Big Sick
The Disaster Artist

Logan ✓
Baby Bossen
The Breadwinner ​(Har premiär i maj i Sverige)
Loving Vincent ✓
Ferdinand
En fantastisk Kvinna
The Insult ​(Ingen möjlighet till visning)
Saknaden
​ (Ingen möjlighet till visning)
The Square ✓
On Body and Soul
Abacus: Small Enough to Jail (Ingen möjlighet till visning
Icarus ✓
Last Men In Aleppo (Ingen möjlighet till visning)
Strong Island ✓
Faces Places (Ingen möjlighet till visning)
Marshall (Ingen möjlighet till visning)

The Greatest Showman ✓
Wonder
War of the Planet of the Apes ✓
Guardians of the Galaxy vol. 2 ✓
Kong Skull Island ✓

Kortfilmer:

Edith + Eddie
Heaven is a Traffic Jam on the 405
Heroin(e)
Knife Skills (Ingen möjlighet till visning)
Traffic Stop (Ingen möjlighet till visning)

Dekalb Elementary
The Eleven O'Clock
My Nephew Emmet
The Silent Child
Watu Wote/All of Us
Dear Basketball
Garden Party
Lou
Negative Space
Revolting Rhymes


Likes

Comments

How do you measure the distance of reasonable fear?

Jag fortsätter på de oscarsnominerade dokumentärerna och hamnade hos den andra filmen som finns hos Netflix, Strong Island.

Strong Island är en dokumentär om ett mord som utspelar sig på Long island, New York. Filmmakaren själv, Yance Ford, är mordoffrets syster och berättar historien om hur hennes bror blev mördad. Varför blev inte den ansvariga mördaren åtalad? Hur kunde han gå fri? Detta är frågor hon ställer både sig själv, men också andra delar av sin familj och närstående vänner. Kommer hon få något svar?

Det är verkligen en jobbig dokumentär att se på, över hur någon som så uppenbart är skyldig till mord på någon inte behöver stå till svars för det han gjort. En ögonöppnande dokumentär som verkligen behöver ses, särskilt av oss vita människor då det annars är omöjligt för oss att sätta oss in i den rasismen som fortfarande lever kvar ibland oss. Yance Ford är en riktigt duktig berättare, och pratar direkt med mig när jag tittar på dokumentären. Hon ifrågasätter och är noga med vilka ord hon använder för att hennes budskap ska nå ut med största möjliga kraft.

Min enda önskan vore att den vore lite kortare, då det kändes lite utdraget ibland. Annars är det en fantastisk dokumentär alla borde se.

Strong Island (2017)

Regissör: Yance Ford
Medverkande: Yance Ford, Harvey Walker, Kevin Myers
Nominerad till 1 Oscarsstatyett: Bästa Dokumentärfilm
Betyg på IMDb: 6,4/10
Mitt betyg: 7/10

Likes

Comments

Why would I watch an event that is fixed?

Undrar du också varför Ryssland tävlar under neutralt flagg i OS? Jag var lite smått intresserad av det måste jag ändå säga. Tror jag blivit frågad hundra gånger om jag kollat något på OS under tiden det har hållit på i Pyeongchang i Sydkorea, och svaret är nej. Är ju för upptagen med att vara sjuk och kolla på film. Något som däremot fångade mitt intresse var den oskarsnominerade dokumentären Icarus (Ikaros på svenska) och jäklar vad intressant den var.

Dokumentären börjar med att följa regissören Bryan Fogel och hans försök att göra ett experiment med att köra en cykeltävling och dopa sig för att se om hans resultat förbättrar sig. Han kommer i kontakt med en människa från Ryssland, Grigory Rodchenkov, som jobbar för anti-dopingcentrumet där och får instruktioner om hur han ska gå till väga. Historian utvecklas sedan under dokumentärens gång till något helt annat när det blir klart att Ryssland eventuellt har sponsrat med statsfinansierad doping under flera år. Tänker inte berätta mer än så, men dokumentären finns på Netflix just nu, så vad väntar ni på!

De första 30 minuterna var ganska sega. Det var lite småintressant att följa regissören i ett försök att dopa sig själv, ungefär lite som dokumentären Supersize me! som handlar om att en snubbe käkar asmycket mcdonalds under en period. Men det som verkligen blir intressant är när dokumentären helt byter spår under inspelningens gång, på grund av nya uppgifter och problem som uppstår, och i slutet är man helt inne i alla möjliga konspirationer. Det är en helt sjuk historia och helt sjukt hur något sånt här kan lyckas pågå under så många år utan att någon märker något. Vill verkligen ge alla ett riktigt bra dokumentärtips, särskilt om du är intresserad av OS just nu och idrott i allmänhet (dopa er inte, just dont). Men också för er som gillar att se dokumentären om gigantiska avslöjanden och konsekvenserna som kommer av dem.

Icarus (2017)

Regissör: Bryan Fogel
Medverkande: Bryan Fogel, Nikita Kamaev, Grigory Rodchenkov
Nominerad till 1 Oscarsstatyett: Bästa Dokumentärfilm
Trivia från IMDb: A hit at the Sundance Film Festival, there was some speculation that the reason the festival was hacked was because of this film's presence in the line-up and the Russian authorities' need to suppress the revelations contained in the film.
Betyg på IMDb: 8/10
Mitt betyg: 8/10

Likes

Comments

An uncharted island? Let me list all they ways you gonna die.

Jag fortsätter på min resa att se alla oscarsnominerade filmer, och det inkluderar dem som blivit nominerade för visuella effekter. Jag missade den här när den gick på bio, men igår när jag satt och bläddrade (finns inte så mycket att göra när man är sjuk) så såg jag att den fanns på Netflix, so here we go.

Kong: Skull Island är ingen uppföljare till originalet från 1933, men den ger oss många fina hintar och det märks ganska tydligt att detta utspelar sig i samma universum som filmen Godzilla från 2014. Vi får följa Bill Randa (John Goodman) när han försöker samla ihop ett team, bland annat bestående av fotografen Mason Weaver (Brie Larson), spåraren James Conrad (Tom Hiddleston) och soldaten Preston Packard (Samuel L. Jackson). Såklart har inte all information gått fram till dem som följer med, och väl när de reser till den okända ön så blir dem attackerade av Kong, en gigantisk gorilla. Är Kong den verkliga fienden?

Filmen har utan tvekan slående visuella effekter, den förtjänar verkligen att finnas med i kategorin för bästa visuella effekter. Det är också kul att den hade ett någorlunda nytt koncept med Kong, och inte samma upprepade historia vi har sett på filmduken ett antal gånger. Med det sagt är det väldigt mycket klyshiga karaktärer, vilket kan vara kul ibland. Men man vet redan innan vilken typ av karaktär Samuel L. Jackson kommer spela när man möter honom, och att det kommer finnas en kvinnlig skådespelare (som den här gången inte behöver räddas, iallafall inte på klassiskt vis, vilket är skönt) samt en manlig snygg skådespelare som ska rädda dagen.

Underhållande film, och kul hur de binder ihop Godzilla och Kong inför nästa film där de möts. Vet dock inte hur pepp jag är inför det, men det återstår att se!

Kong: Skull Island (2017)

Regissör: Jordan Vogt-Roberts
Skådespelare: Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson
Nominerad till 1 Oscarsstatyett: Bästa Visuella Effekter
Trivia från IMDb: The reason Kong is larger than any of his other incarnations is due to the fact that with the upcoming green lit King of the Monsters (aka Kong vs Godzilla), Kong would've been too small to fight Godzilla at his more traditional size. This is also why they included the line in the movie that "he's still growing".
Betyg på IMDb: 6,7/10
Mitt betyg: 5/10

Likes

Comments

Love is a many splendored thing, love lifts us up where we belong. All you need is love!

The day of love is here, or for some people, sadness. However if there is something i enjoy most with movies is a really good romantic story. Some of them have all the clichés and some of them are new and a fresh breeze in this huge genre. I wanted to take this day and opportunity to tell you about some of my favourite romantic movies, or favourite heartbreak movies. Feel free to let me know if you agree or disagree with my choices. I will give you 10 of my favourite movies in this genre which will be both heartbreak and romantic, and they will be presented without preference.

This post will also be in english, just for me to practise and so that everyone can read about my favourite romantic movies. Let me know if you want more posts to be in english!

Titanic (1997)

A valentine's day list would be incomplete without this movie. It's a rollercoaster of emotions and i can't help falling head over heels for young Leonardo di Caprio every time I see it. I tend to watch this movie several times every year and valentines day is not an exception. A glass of wine and crying to this movie hysterically sounds like the perfect Valentines day, am I right?

Love Actually (2003)

Although, most people see this as a christmas movie, this movie set the standard for a lot of romantic comedies to follow like "Valentine's day" and "New Years Eve" where you cast as many celebrities as possible and give them small stories throughout the movie. Love Actually is the best of them all, and I still haven't forgiven Alan Rickman's character (May he rest in piece) for what he did in the movie.

Moulin Rouge (2001)

Sorry, let me just have moment to cry while thinking back at this movie. It took me ages to actually see this movie, maybe because i hadn't discovered my love for musicals yet. But as soon as the end credits started, I was in a rollercoaster of love, heartbreak and sadness, all at the same time. It is a story so well told and the music is fantastic, I cannot recommend this enough if you haven't seen it.

La La Land (2016)

Here's to the fools who dream. A fantastic movie about big dreams but also about the ups and downs in a relationship where everything might not turn out the way it was planned. A close friend of mine still has troubles watching this movie because she hates how it ends. I think it is a magnificent story about things that happend, but also how it could've happend. Emma Stone and Ryan Goslings chemistry in this film is outstanding, and City of Stars is an incredible song describing their love for each other and the city they live in.

Wall-E

Who knew a love story between two robots could affect me the way Wall-E does? It's one of my favourite animated movies, but also one of my favourite love stories on screen. What I love about this movie is that there is almost no dialogue between Eva and Wall-E except them saying each other's name, and that's enough for me. A cute and fantastic movie to watch on valentine's day. Or any other day.

Call Me By Your Name (2017)

If you started to wonder if there would be any gay romantic movies in this list, fear not. Call Me By Your Name is such a fantastic love story and you can feel every emotion that Timothée Chalamet and Armie Hammer have on screen. And trust me, even if you are straight you will be able to feel the love, heartbreak and emotions just fine. That's what the gays have been doing watching straight romances on screen for ages ;).

In a Heartbeat (2017)

More love towards the short films! In A Heartbeat is an amazing short film about a boy who has a crush on another boy in school, and his heart decides to do something about it. Although the movie is only 4 minutes long, I can garantee that you will be touched after watching it, one way or another. It's available on Youtube, so I'll link it right below here, you can thank me later.

Carol (2015)

I went to see this movie with a friend on a snowy night in Stockholm, and oh my. It is a very beautiful love story between two women who form a romantic relationship between each other, but with the society and the different lives they both live in, tough times are to be expected. A truly fantastic movie about falling in love and the difficulties that comes with it.

The Perks of Being a Wallflower (2012)

A movie about being young, living life to its fullest and about love in all its forms. If it's about the love you have for your friends, or the crush you have, you'll find them both in this movie. This is a movie you can relate to even if you've never lived in the US, since we've all been on the way to adulthood, and the mistakes and progress you make as you get there. I cannot recommend this enough.

Heartstone (2016)

A coming of age story in a small fishing town in Iceland, where a boy is in love in his friend, but his friend is in love in another girl in the village. This movie is a perfect example on how difficult it is to grow up on the countryside and be gay, and also show the heartbreak about being in love in someone and not receive the same love back. It is a tough and heartbreaking story, so if you want to cry on valentine's day, you're welcome.

Also...

Don't miss out on this years different love story in "The Shape of Water" on which i wrote a post on previously, The norwegian film "Thelma" and last years winner of best picture at the oscars, "Moonlight". I hope you have a good day, even if you are spending time with your loved ones or like me, alone, sick and with a delicious pizza watching Titanic. Until next time!

Likes

Comments

If we do nothing, neither are we.

13 Oscarsnomineringar, ett sjömonster och en stum städerska. I'm Intrigued. En kärlekshistoria från Guillermo Del Toro? Ja tack.

Filmen handlar om Elisa (Sally Hawkins) och hennes kamp för att rädda en havsvarelse (Doug Jones) från ett hemligt labb där hon jobbar som städerska. Hon tar hjälp av sin granne Giles (Richard Jenkins) och sin kollega Zelda (Octavia Spencer) och en kärlekshistoria utvecklas under resans gång. Elisa kämpar mot att ge omvärlden förståelse för varelsen, som råkar ut för tortyr och stöldförsök från både amerikanerna och ryssarna. Men hur lyckas man stjäla en varelse ut från ett hemligt labb utan att misslyckas?

Filmen är utan tvekan ett cinematiskt mästerverk och är definitivt välförtjänt av sina nomineringar. Sally Hawkins och Octavia Spencer gör enastående prestationer, även om jag tvivlar på att båda kommer vinna sina kategorier i bästa huvudroll och biroll. Filmen innehåller drömsekvenser för att man lättare ska kunna förstå den stumma Elisa i hennes kärlek, men filmen gör också ett väldigt bra jobb när det kommer till manuset, det är en väldigt kreativ och intressant historia.

Den är onekligen en vacker historia, men jag saknade lite på det romantiska hållet och kände inte tillräckligt mycket för bandet, särskilt inte efter att filmen innehåller ett antal ganska grova scener (varning för kattälskare).

Men utöver detta är den definitivt en sevärd film att gå och se, definitivt om du är ute efter en någorlunda udda kärlekshistoria.

The Shape Of Water (2017)

Regissör: Guillermo del Toro
Skådespelare: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon m.fl.
Nominerad till 13 Oscarsstatyetter: Bästa Film, Bästa Regissör (Guillermo del Toro), Bästa Kvinnliga Huvudroll (Sally Hawkins), Bästa Kvinnliga Biroll (Octavia Spencer), Bästa Manliga biroll (Richard Jenkins), Bästa Originalmusik, Bästa Originalmanus, Bästa Foto, Bästa Kostym, Bästa Ljud, Bästa Ljudmix, Bästa Klippning, Bästa Produktionsdesign
Trivia från IMDb: The creature design is heavily inspired by the film The Creature from the Black Lagoon (1954). Michael Shannon's character even says they picked it up in a river in South America, which is the setting of The Creature from the film
Betyg på IMDB: 7,8/10
Mitt betyg: 8/10

Likes

Comments

I can always tell when adults are about to cry

En av dem filmerna jag har sett fram emot sjukt länge, och jag blev verkligen inte besviken. Här har ni en film för att känna känslor i varje liten lilltå ni äger och har men också återuppleva den oskuldsfulla barndomen igen.

Moonee (Brooklynn Prince) är en sexårig tjej som bor i ett motell precis utanför Disney World tillsammans med sin mor Halley (Bria Vinaite) som kämpar veckovis med att betala hyran till motellägaren Bobby (Willem Dafoe). Vi får följa med på Moonee's busstreck med de andra gästerna på motellet, se hur hon går till väga för att få gratis glass och hur hon gör för att hitta nya vänner. Samtidigt får vi i bakgrunden följa Halley och hennes problem som en vuxen människa i fattigdom går igenom.

Den här filmen sätter sig som en smäck rakt i hjärtat, och det går verkligen inte att lämna salongen ens för att springa på toaletten, för man blir så insatt i dessa karaktärer och deras öden att man bara vill fortsätta kolla, även när filmen är slut. Slutscenen är fantastisk och en avstickare från hur resten av filmen är filmad, men det blir så oerhört snyggt. Willem Dafoe är den enda som är oscarsnominerad för den här filmen, och det med rätta, men kan inte för mitt liv förstå hur den inte kunde få nomineringar för bästa film och bästa foto.

Förbered er på oerhörda kontraster när man ser Disney World i bakgrunden från de fattiga barnens perspektiv som inte kommer ha möjlighet att gå in där och njuta som alla turister gör. Rekommenderar den för alla, då det är en tuff men väldigt frigörande historia (som också är baserad på verkliga platser).

The Florida Project (2017)

Regissör: Sean Baker
Skådespelare:
Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Willem Dafoe m.fl.
Nominerad till 1 Oscarsstatyett: Bästa Manliga Biroll (Willem Dafoe)
Trivia från IMDb: In a 2017 BBC radio interview, the director clarified that the film's garish motel settings are genuine motels. They continued operating as working businesses during filming, and some real-life residents and staff are seen in the film.
Betyg på IMDb: 7,7/10
Mitt betyg: 9/10

Likes

Comments