Blandat, Pasta, Kött, Såser, Dagens Rätt

Jag har tidigare visat en middag jag gjorde förut på Bogbladsstek och nu har jag gjort en pastasås på rester av en sådan. Jag har köpt bogbladsstek hos här i Västerås för 40 kr/kg !

Kan verkligen rekommendera detta då det sköter sig själv i ugnen ca 2,5-3 timmar beroende på storlek.

Här kommer receptet på pastasåsen som är lite höftat som vanligt. Mycket sker ju efter eget tycke och smak och efter hur mycket rester man har.

Pastasås på rester av Bogbladsstek. 3 port

Hackad purjolök ca 10 cm
Pressad vitlök
Hackad tomat färsk 1 st
Köttbuljong ca 1 tärning
Kantarellfond ca 1-2 msk
Grön Chili hackad fryst ca 1 msk
Svartpeppar
Grädde ngn dl
Creme fraiche 1 dl ca
Bogbladsstek i mindre bitar
ev lite tomatpuré

Fräs purjo, vitlök, chili och tillsätt sedan tomaterna och allt annat. Låt koka ihop till en god sås och smaka av. Jag serverade med bandspagetti och det gillade jag.
Hoppas detta är ngt Du också kan gilla. / Marina

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Blandat, Gnäll & Skäll, Mitt förändringsarbete

Ibland funderar jag på hur det är möjligt att det blir allt eller inget i mitt liv jämt och ständigt. När jag är pigg och kry och så har jag så många idéer och upptåg för mig att jag tillslut kraschar och då blir inget gjort på ett tag, men sen är det snart dags igen och då blir det allt på en gång.

Nu har jag precis haft en krasch där kroppen sa i från fullständigt och jag har varit väldigt inaktiv och haft smärtor i kropp och själ. Men efter att vilat upp mig och börjat så smått komma tillbaka till vardagen med tanken att bara göra lite varje dag och inte dra igång 20 olika projekt direkt, så sitter jag nu här på min 4:e någorlunda pigga dag och den 1:a på länge som jag är uppe och skuttar före 7, och har redan nu minst 10 projekt på gång direkt..

Hur är det ens möjligt? Blir ju trött på mig själv och undrar varför jag då inte kan stilla mig? Jag har ju lärt känna min kropp nu med arbetsskador, fibromyalgi och utbrändhet och vet var gränsen går och varför jag kraschar, men ändå kör jag på i 190 direkt..?

Nu kanske någon som läser detta undrar vad jag har för projekt på gång och jag ska räkna upp de här: Bygger en Webbshop som icke datakunnig där jag måste läsa mig till mycket och fota & redigera bilder, säljer ut kläder och dyl på olika ställen som tradera och Facebook grupper, vilket kräver både mycket dataarbeten, packning och leverans, är hundvakt varje vardag med minst 2 promenader/dag, jobbar med en hemsida där jag lagar, skapar & presenterar olika recept (receptlagom.se), har 2 Facebook grupper som jag behöver engagera mig i och då är det i första hand: klädsömnad utan trikå för & med vuxna, sy klart flera påbörjade klädesplagg med allt vad det innebär, utbilda mig själv i att teckna och konstruera kläder (har precis fått hem en bok och väntar en till) för att också plugga mönsterkonstruktion i brevkurs, omvandlingsprojekt av mig själv som innebär att motionera och styla mig för ett snyggare yttre och bara det är ju ett heltidsjobb..

Så med andra ord vet jag att jag kommer krascha eller riskerar att inte få något gjort alls eller flera saker lite halvdant gjorda. Sen har vi ju alla andra saker som jag vill som att städa och röja överallt som i garage, förråd och hemma. Umgås med vänner och sköta mina affärer med bokföring och deklaration som ska in nu snart.. Det sistnämnda är väl det som stressar mig mest och kanske är det därför jag söker mig till andra aktiviteter som är mer skapande för nöjes skull. Vet att jag förra året vid denna årstid också blev väldigt kreativ och skapande på olika sätt och det kanske hänger i hop med att jag är fisk och född i februari. Kanske inte svårare än så.

Nåja, vi tar väl en dag i taget och ser vart det leder. Sen ska jag göra mina listor och mina linjer där jag skriver upp mina mål och hur jag ska nå dessa utan att fokusera på slutet innan jag ens har börjat.. Så mitt första projekt idag blir: En lista. / Marina

Likes

Comments

Blandat, Veckans planering

Hej igen! Efter en period med vila ska jag sakta börja blogga igen. Och laga mat och baka och sy och bygga webbshop och rensa i hemmet och ja en massa saker samtidigt som vanligt. Som ett paraply som någon uttryckte det här om dagen. Men för mig fälls detta paraply väldigt lätt ihop nu för tiden.. Därför skriver jag att jag sakta ska börja blogga igen.

Efter att jag blivit utbränd ordentligt för några månader sedan trodde jag att jag var på G igen, men det rasade ganska snabbt nu i jul och nyår då jag skulle göra ännu mer än jag redan gjorde och som blev på tok för mycket för mig. Man kan tydligen inte tillfriskna från utbrändhet och direkt sen gå på i samma mönster som tidigare.

Så istället för att fälla upp mitt paraply så fäller jag bara ut en solfjäder denna gång. Men det är ju så mycket jag vill göra och dygnet har så få timmar och min skruttiga kropp behöver ju så mycket vila så hälften vore nog..

Därför kommer Veckans Planering bli lite mindre och sträcka sig till det vi lagar hemma till middag och matlådor i veckan och eventuellt om jag har styrka och lust så lagar jag något extra och lägger ut. Men jag vill så gärna komma igång och sy lite kläder också och tyvärr kan man inte göra dessa två saker samtidigt. :-)

Hoppas Ni vill följa mig på vägen mot bättre hälsa och bättre ekonomi som jag hoppas att jag ska få genom min webbshop och att sälja ut saker på Tradera. / Marina


Likes

Comments

Blandat, Veckans planering

Veckan som var flöt på bra så när som ett par saker bara. Lutfisken blev framflyttad till Annandag Jul och kräftsoppan hoppade jag över. Men annars hade vi 50 års firande och Julmiddag och allt däremellan. Tyvärr var jag dålig på att skriva ner det jag lagade..

- 50 års firande!
- Lutfisk med bacon & ärtor på burk
- Julig glace au four
- Kräftsoppa
- Kräftröra
- Julskinka
- Bröd
- Köttbullar
- Med mera, med mera
- JULMIDDAG

Denna vecka kommer jag nog göra lite mindre än vanligt i köket. Ska försöka äta lite hälsosammare och mindre. Så det blir inte så mycket fikabröd och desserter som det varit hittills. Utan mer grönsaker och frukt. Får se hur det går? / Marina

Likes

Comments

Blandat, Dessert

Straxt innan jul fick jag lite mer julinspiration än vanlig och det har jag alla Er bloggare att tacka för. Jag fick lite pyntat och fint här hemma och maten och alla tilltugg blev lyckade. Vi är inte så många som firar jul då vi inte har nga barn, syskon mfl. Men M, jag, hans två föräldrar och min mor fick det enligt mig väldigt trevligt och bra. ❤

Jag hann både göra lite data arbete och förbereda mat och dyl vilket får mig att känna mig lite mer avslappnad även om kroppen värker både här och där jämt och ständigt. Nu har jag suttit hela fm med data jobb igen och det är märkligt hur fort tiden går när jag sitter och jobbar vid datorn.

Sammanbiten, koncentrerad och med glasögon som hela tiden hasar ner på nästippen jobbar jag på med julmiddagens förberedelser. Vi ställde upp två mindre bord för alla rätter och när det var dags att äta var dessa fyllda till bredden. Själv klarade jag av att äta lite av allt och i år gjorde jag stuvad spenat till prinskorven som jag tyckte var väldigt gott. Dessutom gjorde jag en lax i ugn som också blev god så idag ser jag fram emot lite rester vilket jag aldrig brukar.

Tyvärr tog desserten slut, och det var en julig glace au four med pepparkakssockerkaka som botten och den delade jag i två som en tårta och lade, mellan och på, en päronsylt som jag gjort med inlagda päron som jag mixade sönder och lite melonlikör.

Över detta sen lade jag glass i ca 1-1 1/2 cm tjocka skivor av lättglass i paket. Kryddade lite lätt med kanel och sen ett tjockt lager med äggvita som jag också kryddat lite lätt med kanel.

Sen in i ugnen för att gratineras lite snabbt. Så ni förstår varför den tog slut, eller hur? :-)

Nu ska jag ta mig lite rester och sen jobba lite med min uppbyggnad av webbshop Design4us som just har en köp nu knapp som leder till Marinas Bod på Tradera och det är ju lite missvisande.. :-) Men en dag så är det klart, men vilken dag det blir får tiden utvisa. Må så gott och ta hand om varandra. / Marina

Likes

Comments