Jag testade att sy knopparna för första gången nu förra helgen när Liza och Frikkie tävlade.

Det gick faktiskt lika fort som att knoppa med gummiband och det blev riktigt snyggt eller vad säger ni? Godkänt för att vara första gången?

/Sofia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det blir långa dagar för oss nu när GHS är igång. Igår var vi på plats på parkeringen 05.30-18.30 och sen hann vi se lite på Sverigeponnyn innan vi åkte hem.

Väl hemma så var det lite stallgöra att fixa. Vi hade ju visserligen varit i stallet vid morgonfodring (04.30) för att göra höpåsar, mocka och promenera den nya innan vi åkte till GHS.

Vi hade som tur var mockningshjälp till våra andra hästar så det var bara ridning av Flora och Gunsan som gick ett joggingpass i manegen. Sist men inte minst longerade vi den nya i manegen som tog det hela med ro.

/Sofia

Likes

Comments

Välkommen hem till oss ”Fia”. Hon dansade igenom besiktningen igår med väldigt bra beröm från veterinären både temperament och exteriörmässigt, kul!

Som sagt ett 8 årigt sto på ca 173 cm (får mäta henne någon dag) efter Oscar - Jazz. Har även Wolfgang i blodet. En väldigt snäll tjej med bra grundgångarter. Riden men väldigt grön. Ska bli spännande att jobba med denna fina tjejen!

​/Liza

Likes

Comments

Just nu i skrivandets stund så är Andrea iväg och besiktigar en häst åt oss. Ett sto på 8 år 173 cm väldigt snäll. Kan inte säga så mycket förrän vi vet om den går igenom. Lägger upp en liten sneak peak bild så länge.

/Liza

Likes

Comments

Morgonkaffet dracks i stallet i morse. Vi har hunnit rida alla fyra hästar som skulle ridas innan vi åkte in till GHS. Det var Gunsan, Flora, Lilla Grå och Spirit som blev ridna.

Vi har även hunnit göra alla sakerna som tar sin lilla stund för 6 hästar.

Gunsan levererade ett bra joggingpass där jag ändå kände på lite av varje från det vi tränar på. Hade ett bra dragläge genom hela passet. Fick väldigt bra fram- och avskrittnings hjälp av bästa Nelia.

Nu är vi på plats på parkeringen för Göteborgs Horseshow. Idag står vi från 16.00 till i natt någon gång.
/Liza

Likes

Comments

Det var mycket vi skulle hinna göra innan vi åkte in till GHS vid 15-tiden men vi hann med allt som skulle göras.

Frikkie vilade idag efter gårdagens prestationer på tävlingen. Flora och Gunsan longerades med longersystemet som mjukstart på veckan. Utöver våra egna hästar har vi även ridit två hästar i stallet, Camaro och Lilla Grå.

Liza, Nelia och Theo har även varit iväg hos Hälsa och Helhet där Theo behandlas för sin ihållande hälta.

/Sofia

Likes

Comments

Nu har Göteborg Horseshow 2018 kickat igång. Vi kommer stå på parkeringen några dagar. Alla hästarna är motionerade imorse och alla saker är gjorda.

/Liza

Likes

Comments

Dagen kunde ju inte gått bättre. En vinst i åresdebuten och debuten för Frikkie i LB:2.

Vi är så stolta över denna tjej som endast varit på två tävlingar tidigare och hon går in på banan som om hon inte gjort annat. 💖

Vi har ju bästa groomen med oss så det kan ju inte gå annat än bra.

/Sofia

Likes

Comments

Nu sitter vi i bilen och är strax framme vid tävlingsplatsen. Har longerat Frikkie en snabbis innan vi åkte eftersom vi klippte henne igår. Annars hade jag haft en väldigt överladdad häst på framridningen.

Startar 10.36 i LB:2, inte vårt starkaste program men kan vara bra att utmana sig lite.

Är man stor i mun så är man..
/Liza

Likes

Comments

Frikkie nyrakad och redo för tävling imorgon.

Som vanligt tänkte vi att vi skulle vara ute i god tid och raka men på något konstigt vis så blev det i sista stund dagen innan tävling. 😅

Snygg blev hon iallafall och hon är ju en dröm att klippa!

/Sofia

Likes

Comments