Jag heter Stina Nyström och kommer att driva den här bloggen, kanske mest för att i framtiden se om jag utvecklats, men även för att någon som kanske läser eller följer den här bloggen ska veta att du inte är ensam då alla lider av sina komplex. Kanske kan du också utvecklas i ditt självförtroende av mina tankar och åsikter.

Jag är bara 16 år, snart 17 och jag har lidit av en massa kroppskomplex och idag lider jag av fler komplex än vad jag någonsin gjort förr. Dessa komplex har försvårat min vardag då jag blivit mer osäker på mig själv och nästan inte har något självförtroende kvar. Detta är på grund av mig själv, min omgivning och samhället, och jag vet att det kan anses som elakt av mig att skylla på någon annan för min ångest, men förhoppningsvis kommer du senare att förstå varför jag gör detta.


För mig är det nästan omöjligt att undvika speglar, det finns speglar hemma, i skolan, på gymmet, på dansen, etc. Varje gång jag speglar mig är jag aldrig nöjd över det jag ser. Jag drar alltid in magen lite extra och försöker visa den "bästa" sidan av mig själv, vilket är helt sjukt för vad är det bästa egentligen? Tårarna rinner ner för mina kinder vare sig om jag får en positiv eller negativ kommentar om mitt utseende, om min kropp. Min egna kropp. Alltid ska människor runt omkring mig kommentera. Alla förstår inte hur mycket ord betyder, hur mycket ord kan skada din jämlike. Ord kan göra ONT, det syns inte alltid på kroppen men själen får mer och mer smällar och den är täckt av blåmärken.

Jag är ingen expert på ämnet kroppskomplex men jag har tankar, åsikter och en del fakta om ämnet i backfickan. Jag själv skulle se kroppskomplex som en sjukdom som jag inte vet om det är möjligt att fly ifrån. Du blir begränsad, förlamad.

Jag är bara 16 år, snart 17. Jag känner mig alltid utstirrad och som att jag är i vägen. En skulle kunna beskriva det som att jag känner mig som en "klump", eller som min kompis kallar det: "Som potatismos", du är bara där och allt i din väg känns begränsat. Ska det verkligen vara så här? Ska jag och alla andra där ute bli begränsade på grund av vårt utseende? Ska min omgivning och samhället bry sig om mitt utseende och min kropp? Är det verkligen så här samhället ska se ut år 2018?

Likes

Comments