Nusa Penida - Så Vackert!!

Hej bästa Du!
Hoppas att du har haft en ljuvlig helg och fått njuta av det underbara vädret.

Jag lovade att jag skulle berätta lite om Nusa Pendia i föregående inlägg som handlade om våra dagar på Gili Air. Av någon märklig anledning har mina bilder på datorn hamnat i olika mappar så jag har ett detektivarbete med att leta fram och sortera dessa på datorn till veckan som kommer..


Innan vi åkte till Nusa Penida så skulle båten avgå från hamnen tidigt på morgonen. Ni kan ju gissa om vi var trötta när vi skulle kliva upp och göra oss redo innan vår chaufför skulle hämta upp oss på hotellet. Det bästa med Indonesien är att man verkligen inte behöver tänka på hur man ser ut, eller vad man har på sig. Man anpassar sig lätt till den enkla stilen och svider snabbt om i en sarong när det man ska göra en heldag. I Sverige tänker man hela tiden, eller ofta på, vad har jag på mig, hur ser jag ut, men inte här.

Här bara är man, och det älskar jag!
Jag kan inflika med att man dömer människor efter hur man är, och inte hur man ser ut, vilket är ett stort + då vi människor alltid ska anpassa oss till vad andra tycker och tänker. Heja till det balinesiska tänket där människan är det viktigaste!

Hur som helst så valde vi att boka en chaufför för en heldag på Nusa Penida vilket jag verkligen rekommenderar om du ska åka dit. Det är inte bara att kliva av båten och tro att man är framme utan det krävs långa bilfärder för att man ska ta sig mellan olika platser på ön. Så Nusa Penida kräver en guide för att man ska få ut så mycket man hinner under en heldag där.

Vi hittade en av de bästa guiderna och han visade oss allt och var dessutom en glad filur vilket man uppskattar.Vi började med att besöka "dinosaurieklipporna" som man absolut INTE får missa om man åker till Nusa! Det ett ett oerhört vackert ställe som är alla fotografers dröm. Uppe på klipporna ser man ner på det otroligt vackra havet och vyn när man tittar rakt ut är en outtröttlig horisont som aldrig tar slut. Det är en obeskrivlig känsla att stå så högt upp, och när man sedan traskar vidare mellan klippor och stigar på Nusa Penida får man en sån respekt för vad naturen har att erbjuda.Visst ser det vackert ut? Det är det också!

Jag är absolut inte en mästerfotograf, men trots okunskap med kameran lyckas man ändå fånga bilder för att naturen är så ofantligt vacker. Både jag, Tina och Mia var glada över denna dag. Jag och Tina som har ett litet problem med höjder fick verkligen arbeta med vår rädsla då vi tillbringade stor del på Nusa högt över marken och fick utmana oss att titta ner från höjder som är tagna ur en film. Min höjdrädsla är så pass att jag knappt kan klättra upp två meter ovanför marken utan att det börjar bli svindel, och Tina har exakt samma problem. Tydligen inte Mia som studsade mellan klippor som om det vore en trottoarkant.

Så stort heja till oss som klarade av dessa höjder!När vi flyttade oss från "dinosaurieklipporna" tog guiden oss till en annan del av ön. Om möjligt så ännu högre upp än det ni ser ovanför på bilderna, och där var det verkligen högt upp! Det var ett ställe som en av hans bekanta hade och där fanns det en båt som var byggd ut från klippan där man kunde sätta sig för att fånga utsikten från "luften"

Min och Tinas mardrömmar var besannade och det var nära att varken jag eller Tina ens gick fram till båten. På bilden ovan ser ni hur högt upp vi var, träbåten gick rakt upp i luften.

Mia, hon studsade direkt ut på båten och stod upp och bad mig ta en bild. På riktigt så fick jag sån panik att jag trodde att hon hade blivit tokig. Enligt min åsikt så var hon tokig just där och då. Att ens sitta i denna båt var tillräckligt för att jag skulle backa och hon ställer sig upp på räcket till båten. My lord.. Men hon lever än idag så det gick ju bra iallafall..Hua, jag får svindel av att ens kika på bilden, så jag blundade nu när jag la upp den..

Jag satt "lugn" i min båt och hade hjärtat i halsgropen och ville bara att Tina skulle ta klart bilden så att jag kunde stå stadigt på klippan istället..Samma gällde även för Tina som man med blotta ögat kunde se skräcken i ögonen på..Elitgänget x 3När detta vansinne var klart så ställde jag mig vid stugan och njöt av utsikten av blommor istället. Det där med höjder är verkligen inte något för mig. Jag vill så gärna kunna hoppa rakt ut och våga men när man vanligtvis är rädd när man hamnar 2 meter över marken är det fasiken en pärs att helt plötsligt sitta på en eka från en klippa som garanterat var många (!!!) meter över vattnet. Puh..Som ni ser på bilderna så hamnade vi på en strand istället som kändes mer bekvämt för min del. Med båda fötterna på marken, och en utsikt i höjd med mina 178 cm är mer passande för mina nerver. Denna strand minns jag inte vad den heter men den låg också på Nusa Island en bilfärd på en timme från klipporna där vi satt på båten och kikade ut över dinosaurieklipporna. En superhärlig strand som var som balsam för själen.

Dock. En sak som man ska ta med sig om man åker till Bali, är att man inte reser dit för strändernas skulle. Visst, det finns vackra stränder, men det är inte som i Karibien utan man får nöja sig med ständer som är okej och lite mer därtill. Men det lämnas där, då det inte är som man förställer sig.

För mig så gjorde det ingenting, då jag inte reste till Bali för stränderna utan för att upptäcka, uppleva och koppla av.


Ni ser ju själva vilken natur Bali bjuder på! Man blir nästan bländad av det oerhört vackra natur som denna del av världen bjuder på. Det är oslagbart så att stränderna inte är 100% spelar inte någon som helst roll.Här sitter vackra Tina och tittar ut över horisonten på en av klipporna. Visst är bilden vacker och den ger verkligen ett lugn. Precis som allt på hela Bali gör. Nedan bjuder jag på några random bilder från vår dagstrip till Nusa Pendia.Tack för att du orkade traggla dig igenom alla bilder, men det finns så mycket att visa från denna fantastiska ö på Nusa. Jag hade 121 bilder som vi fotograferade där men valde ut guldkornen till just Dig.

Jag avslutar med en bild som vi fångade på den aktiva vulkanen Agung som syns i bakgrunden.

Vilken resa vi har gjort under dessa två veckor. Verkligen ett paradis med så oerhört mycket att göra för den som vill ut på upptäcksfärd eller är nyfiken. Men min resa till Bali är inte slut här på bloggen, inom kort kommer ett inlägg om Ubud som vi också besökte. Kaffeodlingar, Risfält, Vattenfall och mycket mer.

Stay Tuned!

  • Resor

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229