När man är på vippen till kolavippen

Oh my lord!
Det är så varmt ute att jag inte får någonting gjort förutom att sippa på kolsyrad läsk utomhus. Det är nackdelen med värmen som jag annars älskar, då min måste-göra-hög blir så hög då mina krafter att jobba blir som bortflugna.

Igår bestämde jag med Helena och hennes bror att njuta av solen på Fjäderholmarna i sommarvärmen. Som vanligt bokade vi resan med Strömma och till skillnad från att åka till Sandhamn så tar resa dit bara 30 minuter om man vill komma fram fort.

För mig personligen så spelar det inte någon roll, men eftersom att Helenas fina lilla Jack på 1 år följde med så passade resa på en halvtimme utmärkt.Har ni varit på Fjäderholmarna?
*
Om ni har varit där så har ni med säkerhet besökt Rökeriet som serverar lunch i världsklass. Deras fiskmeny är ofantligt uppskattad och varje tugga smälter i munnen. Precis som det ska vara när det kostar en slant att betala sin lunch, för Fjäderholmarna och andra ställen i skärgården är ju inte direkt känt för att vara billigt.

Jag tror att vi betalade strax över 300 kr bara för lunchen vilket jag inte direkt är van att göra. Men, ibland är det viktigt att unna sig lite vardagslyx, och eftersom att jag vanligtvis rynkar på näsan åt dyra caesarsallader i City så snurrade sig nästan näsan ett varv när jag såg deras menypriser.

*
Men! Det var värt det!
Fantastiskt god lunch och för det priset så får man också en magiskt utsikt på deras varandra medan man umgås och äter.


Fina, underbara Helena!
Jag är så glad när jag träffar henne. Hon ger en så fin energi precis som fina vänner ska göra.Efter lunchen strosade vi runt på ön och hamnade tillslut på en "uteservering" där vi slog ihjäl härlig tid i solen. Jag har faktiskt börjat få lite respekt för den svenska solen på senaste tiden. Den tar mer än jag förut tyckte.

Var det verkligen lika start sol i Sverige förut eller är det bara jag som fabulerar om att den blivit mer intensiv sedan några år tillbaka?Men idag är det en annan visa och inte alls lika behagligt som det har varit senaste dagarna när jag varit utomhus. Min lägenhet är en bastu när det är varmt ute, och det finns nästan inte någon fläkt som kan reducera denna kvalmiga luft inomhus. Imorse hämtade jag upp min fläkt från förrådet, inte en dag försent, och den går nu på högvarv.

Medan den arbetar ska jag nu göra samma sak.

En ljuvlig söndag önskar jag DIG

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229