Postad i: Vardag

Midsommar 

Midsommarafton firades hos min mamma. Det blev en väldigt mysig kväll med bara familjen. Mamma och hennes sambo hade förberett väldigt mycket mat och det blev en stor buffé. De hade både köpt sill och gjort egen, ägg, kött, potatis, olika såser, prinskorv och köttbullar. Det fanns verkligen allt! Det var roligt att få fira en typisk midsommar med svensk mat. Jag minns faktiskt inte vad vi brukade ha åren innan, men jag tror inte att vi var så noga med att ha något typiskt svenskt.


Att ha blommor i håret känns som ett måste när det är midsommar. Jag funderade på var jag skulle få tag i blommor såhär mitt i stan, utan att kanske behöva köpa en dyr bukett där blommorna ändå kommer dö inom en dag. Så jag letade runt på nätet och hittade att Panduro Hobby sålde plastkransar med pappersblommor. Så jag gick och köpte det och satte ihop kransarna själv - och det blev jättefint!
Eftersom det fanns tre stycken i ett paket och vi är tre tjejer i familjen så fick vi alla vars en. Det var så fint att se mamma och syster med gulliga kransar i håret. Positivt med detta är att man kan använda de fler gånger 👍

Och självklart tillhör jordgubbar till midsommar. Mamma hade fixat världens största skål och fyllt den så det nästan trillade ut. Mums! Hon hade även förberett en rabarber- och jordgubbsblandning med vitchoklad som man åt varmt med grädde eller glass. Oh mums! Jag gick och fyllde på min skål tre gånger med jordgubbar och glass.. Ni kan tänka er hur mätt jag var när vi gick därifrån.

Under kvällen spelade vi "När & Fjärran" där vi spelade i par. Det var jätteroligt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: Recept, Vardag

Hej Hej!
Nu är sommarjobbet i full gång och jag måste säga att jag trivs väldigt bra! Det är trevliga kollegor och mycket folk i min egen ålder så vi har roligt ihop på rasterna och även under dagarna när vi ses. Jag jobbar nu på sjukhuset i Malmö med att lämna/hämta/sortera post. Först lärde jag mig en runda, mellan avdelningar, med postens bil. Det tog mig ca 3 dagar att lära mig alla ställen, vilken post som skulle vart och hur och till vem man skannar och lämnar stora paket. Nu har jag fått lära mig en ny runda nere i kulverten där jag kör truck och/eller sparkcykel. Även i kulverten åker jag till olika avdelningar och hämtar och lämnar post och paket. Kulverten är svår att lära sig, men det börjar sätta sig nu faktiskt, haha :D
Jag har aldrig på något jobb känt att jag hade kunnat stanna och jobba extra en fredag eftermiddag, och även att jag hade kunnat jobba hela helgen! Jag tycker det är så roligt att lära mig nya ställen, snacka med nytt folk och bara hänga där. Det är en härlig stämning!


Såå... denna fredagkväll har jag spenderat på gymmet och sen gjort mina egna croissanter med nutellafyllning.. De är faktiskt i ugnen och gräddas, as I write! Det ska bli spännande att smaka. Det kan ju inte bli äckligt när man har nutella, right! :D

Taadaa... Ha nu en bra kväll.. för det ska jag ha! :D

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Nu har jag missat att skriva på ett tag igen och det har väl varit lite medvetet.. Jag har haft väldigt mycket att göra senaste tiden, vilket har gjort att jag inte har hunnit sitta ner och skriva i bloggen. Därför tror jag att det är bäst att jag avslutar min Blog Challenge och gör det en annan gång helt enkelt...


Trots all plugg och stress i skolan, hade jag en riktigt bra helg som jag verkligen kunde njuta av! Det har ju varit så fint väder och jag spenderade mycket tid utomhus. I söndags var jag, min kille och våra vänner ute i Dalby Stenbrott. Jag badade inte då jag för några dagar sedan gjorde om min tatuering, men de andra badade och hoppade från klipporna och jag kunde sitta och njuta av utsikten och av det fina vädret!
Vi började hemma hos en av vännerna där vi hade brunch, solade och myste med hennes hundar. Därefter åkte vi då ut till Dalby Stenbrott och jag tror faktiskt att det var allas första gång, så det var extra spännande.
Efter Dalby åkte vi tillbaka hem till en av vännerna och grillade goda köttbitar och drack gott vin. Jag hade dagen innan gått och köpt Fredrik Eklunds "High Kick Rosé" och det smakade väldigt bra till grillningen! Senare på kvällen spelade vi frågespel och skrattade så att tårarna rann.

Hela dagen var så perfekt och ingen av oss ville till skola/jobb dagen efter. Men vi ska nog köra samma visa till helgen igen! 😃

Likes

Comments

Postad i: Blog Challenge

Den bästa tårtan är.. 

Hur ska jag kunna skriva det här utan att få en massa smaskiga bilder i huvudet?

Jo, den bästa tårtan, enligt mig, är en tårta med grädde och en massa jordgubbar! Gärna vaniljkräm och jordgubbssylt i två av lagren också! Det ska vara en sån typisk och smaskig midsommartårta - det hade jag kunnat äta när som helst på året!
Jag har lovat mig själv att baka en egen sådan här tårta till midsommar och tro mig - jag längtar! Och ännu mer längtar jag efter att få äta den!

Likes

Comments

Postad i: Blog Challenge

Den perfekta dejten 

Att gå på dejt är lite speciellt, tycker jag. Det är då jag får chansen att faktiskt klä upp mig lite extra och känna mig vacker. För mig är det viktigt att båda klär upp sig så att hela stämningen blir lite extra speciell.
Den perfekta dejten för mig skulle se ut såhär: Jag blir hämtad vid dörren hemma hos mig, kanske får jag en liten blombukett.. Själva dejten ska vara vid havet, på en filt. Där ska det finnas en lite picknick-korg med god plockmat och en flaska vin. Havet bidrar med romantik och ett lugn som får mig att glömma all stress och måsten från vardagen. Att få sitta tillsammans och kolla solnedgången gör dejten ännu mysigare.


Likes

Comments