how to : strikke skappelgenser

Jeg har nå strikket seks skappelgensere, snart sju. Og siden dere har spurt litt om tips og triks, tenkte jeg at jeg skulle dele med dere!

Her er de fire gensrene som jeg har selv. Jeg har strikket en lik den mørkebrune, og en lik den grå, bare i lysegrått som jeg har gitt bort. De til høyre er i det orginale garnet som står i oppskriften, mens de til venstre er strikket med et litt tynnere og billigere garn. Det blir ganske stor forskjell på de forskjellige typene garn, bare se på bildet under.

På den orginale genseren bruker man mini alpakka + iris alpakka og strikker de sammen. Du trenger 7-8 nøster iris, og 6-7 nøster mini alpakka. Kommer litt an på hvor lang du vil ha den. På den kamelfargede har jeg fulgt oppskriften helt og lagt opp 80 masker, på den mørkegrå la jeg opp bare 74 masker for å få den litt smalere. Hvis man gjør det må man huske å bare felle av 14 masker i starten på halsen, istedetfor 16. En genser strikket med disse garnene koster ca 650-800 kr.

På de andre genserene har jeg brukt drops vivaldi og drops alpaca. Her trenger du bare 3 nøster vivaldi, og 7 nøster alpaca. I disse garntypene finnes det mange flere farger å velge mellom, så hvis man vil ha en fargerik genser som den rosalilla min, eller en som den mørkebrune: ta turen på en strikkebutikk og kikk på alle de fine fargene. Masse å velge mellom! En genser med disse garnene havner på ca 350-400 kr, billigere, men ikke fullt så myke og varme som orginalen.

Noen små tips til deg som skal strikke skappelgenser:

-You can do it! Jeg trodde ikke jeg klarte å lage en hel genser etter å bare ha strikket en lue på ungdomsskolen som så ut som en brannmanet. Men etter litt googling og youtube-ing gikk det helt fint!

-Bruk strikkepinner i bambus, det er så mye bedre å strikke på enn de i metall.

-Gjør armene litt smalere. Legg opp 32 masker i stedet for 40. Men øk likevel til 52.

-Hvis du ikke vet om du kommer til å klare å strikke en hel genser er det kanskje greit å begynne med en genser i billig garn, og heller begynne på orginalen hvis du vil ha en til?

-Prøv deg litt frem med kule farger og kombinasjoner. Jeg drømmer om å lage en burgunderrød med svarte armer. Hadde ikke det vært kult?

-Hvis du ikke har garnbutikker i nærheten kan man kjøpe på nett! "To damer" har jeg bestilt fra når jeg ikke får tak i de fargene jeg vil. De har garntypene til begge genserene.

-For å få litt liv i genseren: Ikke kjøp helt like farger i begge garnene. I den rosalilla ser dere godt at den ene tråden jeg har brukt er lilla, mens den andre er lyserosa. På armene har jeg brukt lyserosa og hvit. På den mørkegrå er garnene mer like i fargen. Veldig forskjellig effekt!

Lykke til!
Noe mer dere lurer på? Fargekoder og annet? Bare spør, så skal jeg prøve å svare!

Liker

Kommentarer

Alina
,
Hvilket varenr er det på mini alpakkaen som benyttes i kamelfargen ? Finner ikke ut hvem jeg må bestille..
This paragraph is in fact a nice one it assists new the web people, who are wishing in favor of blogging.
forextradersinc.com/
Kine
,
Hei. Fine gensere! Vil strikke meg en i brun, som ikke er helt ensfarget og din var så fin. Hvilke garn og farge har du brukt på den?
Kristin,
Den mørkebrune? Står i innlegget - drops vivaldi og drops alpaca - men har ikke fargene lenger 😊
krist.in/
Kine
,
ok, det var synd. Da får jeg finne meg et annet garn, for den må være brun 😊 takk for svar!
May Lise,
har alltid hatt lyst å prøve denne, men kan kun strikke rett fram jeg 😋 De er såå fine!
www.nouw.com/maylisee
Benedichte
,
Hei, Når begynner man å legge til masker på ermene - er det etter at man har strikket 15 riller, eller når man starter med det? Jeg er også usikker på hva som menes med at det er finest å legge til maske innover andre maske? Håper du kan svare for stpr fast her:-/
Camilla
,
Hei! Veldig fine farger på genserne dine! Vet ikke om du er på denne bloggen her lenger, men prøver allikevel.... Holder på å strikke en genser i smalere modell etter ditt tips. Når du bare legger opp 32 masker på ermene, men allikevel øker til 52, begynner du økningen på samme sted? Blir ermene veldig lange da? Jeg ser at du bretter opp ermene, det vil ikke jeg... men det blir jo ganske mange ekstra omganger med 8 ekstra økte masker. Eller strikker man uansett så langt etter man er ferdig med å felle at man ikke vil merke noe til det? (Skjønner du hva jeg mener? 😊 ) Håper på svar. 😊 Camilla
Kristin,
Heisann! Jeg husker ikke lenger i det hele tatt - hehe. Men armene på mine er ganske lange, så jeg måå brette de opp for å kunne gå med de - så det gjør sikkert ingenting å gjøre de kortere og bare øke litt fortere ?
krist.in/
lena smestad,
Tror jeg skal prøve meg på en skappel genser, holdte på med en men det ble bare rot, haha. Er det noe du kan anbefale til en som så si aldri har stikket før?
www.nouw.com/lenasmestad

Subscribe

Instagram @kristinwallem