Vaknade upp efter den fina dagen på Magic Kingdom och provade frukosten rakt över gatan, Ponderosa steakhouse. Stor buffé men som vanligt inte så där som man vill ha den, som en riktigt bra hotellfrukost här hemma, det är ju drömmen att vakna upp till! Det funkade men inte stående ovationer från oss alltså! Melker 3 år var gratis och för oss andra 3 betalade vi 245 kr, då läggs kaffe och juicen barnen valde på buffépriset.

Sedan spenderade vi dagen vid poolen, Melker fick tag i Lowes rör med Pringles 🙄 oj chips var gott! 😁 Hemma undviker vi gärna snacks och godis till honom, men lite salt är ju gott i värmen 😜

Jag fick ont i halsen (tror regnet och att jag blev kall på Magic Kingdom var boven. Har funkat så sedan jag var liten!) och fick tips att köpa dessa på Apoteket (eller ja de går att hitta i matbutikerna också!) röda på dagen och blåa till natten 😳

Melker älskade poolen och att hoppa från kanten, varje dag samma sak, hoppa, hoppa, hoppa...😂 Han pratade och lekte med alla runt poolen, vinkade till ett par engelska damer, kastade boll med engelska flickor i Lowes ålder, lekte med sina leksaker med en flicka från USA i 5-årsåldern och pratade svenska med hennes pappa! 👏🏼 det gick fint och han klagade inte!

En liten puss kunde man sno till sig emellanåt 💕

Ibland blev det en kort stunds paddpaus 🐸 ja man ska ju inte vara direkt i solen mitt på dagen 😇 och de är ju kreativa i sin jakt på mörker 👏🏼🤣

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Först ut, skönheten och odjuret

Paraden! Åh så fin. Vi stod i Frontierland när vi insåg att paraden snart skulle komma så vi ställde oss vid ett rep och fick en bra plats, behövde bara vänta på att det skulle dra igång ca 10 minuter!

Anna, Elsa och Olof från Frost var såklart med!

Ariel, den lilla sjöjungfrun

Peter pan och kapten krok

Med Tingeling där bak

Visste inte att draken skulle spruta eld men fick ett foto i exakt rätt sekund!

Benjamin Syrsa

Till sist kom så Musse & Mimmi

..och Kalle, Kajsa, Pluto, Långben och hela gänget!

Jättefin parad och tur att regnet höll uppe helt under hela paraden!

Buzz-karusellen var också rolig! Den hade vi fastpass till och åkte ett par gånger! Där ska man skjuta sitt lasergevär mot symboler som finns längs vägen. Vi var rätt koncentrerade som ni kan se 😁

När vi kom ut från attraktionen kunde man fotas med Buzz! Klart vi ställde oss i den kön!

Melker var fascinerad av Buzz och gjorde high five med honom! Men han hade ju så stora fötter, så M kunde inte stå så nära för han snubblade på Buzz 😁

Mamman fick också en bild, jag hade ju också stått i kön haha

Trots en del regn så hade vi en toppendag! Man får göra det bästa av situationen och som Rickard sa när vi stod under taket vid toaletterna och regnet bara öste ner, vi får vara glada att vi är torra tänk om vi hade varit ute i det där regnet nu!
Och så är det ju! Man får se det positiva i det man gör! Vi hade en rolig dag ihop hela familjen! ❤️

Nästan 20,000 steg den här dagen! Hade blivit ännu mer om det inte hade regnat då och då så vi fick söka skydd!

Likes

Comments

Vi åkte Under the Sea där man fick se Ariels värld. Jättefin tur 👌🏼

Grabbarna försöker dra upp svärdet ur stenen 😁 Melker tyckte det var "för tungt!" 😂👍🏼

Lowe framför det berömda slottet. Vi prioriterade karusellerna och gick förbi det flera gånger, sedan på kvällen när vi tänkte att vi måste ju gå in och titta så hade de stängt! Höll öppet för de som bokat middag med Askungen eller hur det var. Så vi skulle såklart gått in under dagen 🏰

Sedan åkte vi "It's a small world" som också var jättefin! Man åker igenom olika delar av världen och det är jättefina dockor och djur!

Här är vi i Afrika

Till dessa "barnkaruseller" var det okej kötid, som en dag på ett välbesökt Liseberg kanske. Men de har bra gångar för köerna, till denna finns det lite att titta på så man kan peka på olika saker till småbarn och hålla dem glada en stund iaf! 😁 Vår minsting fick russin i den här kön 😉 och det slutade i katastrof när vi sedan klev av och asken öppnades under så russinen ramlade ur! 😱😭

De här bilarna åkte vi flera gånger! 🏎💨 Båda pojkarna (eller alla tre!) tyckte de var jätteroliga!
De låter ganska mycket, puttrar och så känns det mer som att man kör den själv, de går på en skena som tex Farfarsbilarna men man styr själv (även om man såklart hålls efter skenan) så det kan bli en vinglig färd 😜

Det gäller att hålla tungan rätt i mun 😋 annars kör man in i den framför när man köar för avstigning!

Ibland fick vi söka skydd för regnet! Här i en stor butik med massa Disneysaker! Melker gillade Stich-mössan 😂👏🏼
Från den här butiken tog vi oss småspringades till intilliggande hus med toaletter...där blev vi fast! 😩

Det började ösregna och till slut var vi ett litet gäng som stod där ihopklämda och väntade på att det skulle avta!
Allt vatten hann inte rinna undan så vi stod tryckta mot väggen för att undvika att bli blöta om fötterna.
Det tog säkert en halvtimme innan det ljusnade och regnet avtog!

Då passade vi på att åka Dumbo som låg bredvid! Se på himlen, ganska grått!
Av alla dagar valde vi just denna att köpa biljetter på! (Gjordes hemifrån!)

Vi åt på Columbia Harbour House, långa köer men bra organiserat! Man beställde och betalade i ett bås innan man kom fram till disken så när man väl kom fram plockade de bara fram ens beställning! 👍🏼
Jag och Rickard åt lobster-roll 👌🏼 den var jättegod! Barnen delade på en rätt.

Splash mountain var rolig! Flumeride bleknade rejält i jämförelse! Här åker man runt lite lugnt och ser en liten värld på vägen med figurer och sång!

Vissa stup var väl lite värre än andra 😱🙈😂

Nalle Puh-karusellen var också jättefin 👌🏼 gången där kön gick innehöll en massa saker på vägen, här kunde man trumma på honungsburkar 🍯 smart för tiden i kön blir roligare och det känns inte som att man köar!

Likes

Comments

Vi startade dagen med att jag sjöng "gomorron gomorron hör fåglar sjunga glatt..." så pojkarna vaknade 😁

Sedan laddade de upp med Musses klubbhus på TV. Fick såklart ha sina nya tröjor dagen till ära! 👌🏼

På väg in! Området är väldigt stort! Först åker man förbi en betalstation där man betalar 20 $ för parkeringen

Sedan parkerar man bilen på den gigantiska parkeringen och håller ordning på vilken stolpe och rad man har! Simba 110 som vi tex!
Sedan hoppar man på ett litet tåg som kör en till båt och monorail som tar en in till själva parken!

Monorailen (tåg) åker tex igenom ett av Disneys hotell! 😁 så vi hann se Musse och Pluto som gick runt där nere vid deras frukost! Lite lyxigare än vi har det 😉

Mulen dag 😕 och mycket folk vid ingången när vi rullade in! Vi kom när de öppnade och tyvärr var tåget som karaktärerna kom in med på morgonen trasigt så det fick vi inte se! Det skulle inte åka igen förrän i mars trodde de!
Sedan går de igenom alla väskor man har med sig och därefter visar man sin köpta biljett, vi hade inget särskilt Disney-armband så vi fick kort man håller mot en stolpe när man använder sitt fastpass.

Vi åkte några attraktioner och sedan fikade vi lite! Köpte munkar och muffins kvällen innan som vi delade på! Hade läst tips om att ta med snacks, lite att äta och vatten det var en bra idé tyckte vi för det är som i alla slags parker dyrt med mat, dricka och snacks, så man kan spara in lite om man tar med sig lite eget!

Nu stressar min man mig att vi ska åka mot båten så får se när jag har internet nästa gång och kan fortsätta! 😬 klarar man sig utan internet en hel vecka verkligen!? 😂🤔

Likes

Comments

Började dagen med att åka till Whole foods, en butik som ligger inte långt ifrån oss. De har "bra mat" mycket ekologiskt etc. Kaffebar i butiken, beställning av mackor typ Subway-way men godare! 👌🏼 och när vi betalade frågade de om vi ville ta med eller äta där!
Äta där? Undrade vi...
Ja de har ett eget café och uteplats dit man kan ta med maten man köper och sitta och äta! De har bestick, muggar, servetter etc! Smart idé! 👏🏼 jättebra tyckte vi och satte oss ute!

Vilken är snyggast? 🤔 Vad kostar en resväska modell stor hemma?

När vi ätit åkte vi och köpte en vagn till Melker! Han somnar ju överallt annars 😂
Därefter till ett annat outlet, det är i princip samma som det vi var på igår men vi hann ju inte titta så mycket då eftersom M var så trött!

Vi åt på en foodcourt, jag och R tog jättegoda sallader! 👌🏼 syns inte riktigt för all sallad men super! Även här kombinerar man sin egen skål, man har en massa att välja på och så komponerar man ihop sin egen sallad och dressing! Jag hade tex scampi, jordgubbar, avocado och god limedressing!

Orlando vineyard Premium outlet heter detta outlet.

Melker ville fota oss lite 😄👍🏼
Vissa bilder blev ju lite bättre...

...än andra 😁

Det blev en Michael Kors-påse! (Rätt skylt på bilden men "fel butik" detta var en med herrkläder)

Här är Melkers nya vagn! 👍🏼 Babyjogger city tour! Blir väldigt liten ihopfälld (det har vi inte provat, bilen är ju stor som ett hus så det är bara att skicka in den!

Det blev några kassar! Ralph Lauren-kläder, klocka på Fossil, strumpor på Asics och en väska på Michael Kors! 👌🏼 får visa lite inköp en annan dag!

Åkte in på Walmart på vägen hem gör att fixa lite matsäck till morgondagens besök till Magic Kingdom
Så kul att bara strosa runt och titta på alla saker i butikerna

Som ovanliga yoghurts...

Rickard gillade att de hade rejäla ölburukar! 😁🍻

Då ovanligt med sprithylla i mataffären 😊

Här har vi bra grejor i alla fall!! 😁👍🏼👏🏼

Otäckt med denna tavla som sitter utanför kassorna! Messing kids 😓 hoppas de kommer åter! En del hade försvunnit för väldigt länge sedan!

Likes

Comments

Första frukosten blev på hotellet, man fick grädda egna belgiska våfflor 👌🏼 men annars...nja. Vi har väldigt bra frukostar i Sverige känner jag!

Melker han hoppade och hoppade och hoppade! Han skulle kunna hoppa oavbrutet i flera dagar tror jag om man inte hindrade honom 😁

Vi hittade en restaurang i närheten av hotellet som vi provade till lunch

Mums gott var det! Så Chili's kan vi rekommendera!

Jag åt räk-tacos som var 👌🏼😁 och Rickard tog någon slags sallad som också var bra!
Barnen fick kritor och block att pyssla med tills maten kom.

Jag gillar inte att vara med på bild, tar hellre foton på andra! Men Lowe gillar att fota och man får väl ställa upp lite då 😜

Kidsen delade på en rätt med hamburgare, friterad kyckling (åh mums vad god den var!) och friterad fisk.

Så skönt med lite sol och värme till skillnad mot hemma!

Runt poolen springer det små ödlor, gröna och bruna, ekorrar och larver och alla små djur barnen hittar! 🦎🐞🐛🐜

På kvällen åkte vi till Orlando international premium outlet, Lowe hittade ett ställe där de broderade kepsar. Så han fixade en egen design 👌🏼

Det blev en svart med guldtext!

Melker kroknade ganska snart och somnade i Rickards famn i butiken. Hade inte hunnit köpa en vagn till honom än så fick bära en stund innan vi åkte hemåt.
Vi fick med oss tuffa skor från Vans till Melker, R köpte även flip flops där. Lowe köpte sin keps och så blev det nog inte mer den kvällen.
Det var väldigt många butiker, och alla känner man inte ens till så man får sålla lite.

På vägen hem svängde vi in för att handla lite, Melker stackarn var så trött så han satt och sov i kundvagnen hela turen runt butiken! 😂😴

Likes

Comments

Hej då Chicago nu åker vi till Orlando äntligen!
Flygturen denna gång var 2h 15 min och gick jättesnabbt! Började titta på filmen "Bad moms" och skrattade visst högt några gånger 😁 Hann inte ens se klart den, får fortsätta på vägen hem! 👍🏼

Melker somnade i mitt knä och när vi landat väckte jag honom men han ville bara sova vidare, så jag ställde honom vid Rickard i gången för att han skulle vakna till...vad gör ungen 🙈 står och sover istället! 😂😴

Även här gick det smidigt på flygplatsen! Väldigt mycket personal överallt som pekade och visade vägen för att underlätta.

Vi hade hyrt bil hemifrån så vi letade på Avis disk och hämtade ut vår bil...BUSS! För veckan här. Läste att många sa "ta en större än den ni tänkt" så det gjorde vi! Hade nog inte behövts 😂 herregud vad stor den är!

Melker började gråta och sa "det är inte våran bil" och ville inte gå i närheten av den eller lägga in våra väskor i den! Inte så lätt när man är 3 år ☺️ vi fick förklara att vi lånar den här bilen nu och att våran är hemma!

Rickard och Lowe åkte iväg till ett nattöppet Walmart i närheten för att köpa en bilbarnstol till Melker. De man kan hyra hos bilfirmorna är tydligen inte att lita på fick jag veta i en Amerikans bilbarnstolsgrupp på FB 👌🏼 Så ett tips till andra om ni ska åka hit, köp en! Vill man ta hem den får man tydligen ha den i flygstolen också!

Jag och Melker hängde på flygplatsen så länge, svårt att veta hur lång tid det skulle ta och exakt var de skulle komma! Han roade sig med att bl.a ta kort på mig ⬆️ trött och rufsig mamma som rest i en evighet 🙈

Men fick sedan kontakt med dem via viber och kunde sms:a/ringa när båda hade flygplats-wi-fi! Också ett tips, flygplatserna har gratis wi-fi så man behöver inte slå av flygplansläget!

Till slut hittade vi varandra och kunde äntligen åka mot hotellet!

Så kom en vägtull 😳 oups, hade inte tagit ut pengar än och det stod "cash only" eller sunpass (som är en liten låda man sätter på rutan som registrerar när man åker förbi en tull) så vi förberedde oss på att förklara men mannen bara vinkade och sa "sunpass, go!" 👍🏼 hade läst om detta innan men glömde bort att fråga när vi hämtade ut bilen! Antar att vi betalar tullkostnaderna när vi lämnar tillbaka bilen.

Så ett ytterligare tips om ni hyr bil, kolla om den har sunpass eller om ni måste betala kontant, och ha i så fall dollarsedlar (och även några mynt på vissa ställen) redo!

Likes

Comments

Vi gick upp flera timmar innan vi skulle åka, vi packade i ordning, duschade och jag & Lowe gick iväg till terminal 2 för att kolla så allt var okej med våra boardingpass. Råkade fylla i att jag ville ha dem på mail 😫 så det gick inte att få ut dem i automat.
Sedan knallade vi tillbaka hela vägen igen och mötte Rickard & Melker för att äta frukost.
45 min innan avgång behövde vi checka in. Vi plockade på oss frukosten och gick och satte oss...jag tittade till på klockan och såg att den nu var 7:40 vi tog några tuggor och fick sedan lämna all mat och ursäkta oss! Kl 08 stängde incheckningen!
Springa upp till rummet och hämta väskorna, hade redan betalat hotellet som tur var så det var bara att kasta nycklarna i en låda.
Nu var det bara att spurta - nästan 1 km med en 3-åring, två jätteresväskor och allt handbagage! 🏃🏼‍♀️🏃🏼 Vi hann! Med nöd och näppe! Den smått sure killen vid incheckningen sa att vi borde kommit tidigare! Ehh jo det förstod ju vi också 😂🙄 Men med 4 minuter till godo checkade vi in! 👍🏼
Ensamma i säkerhetskontrollen så den gick snabbt. Hann kika lite i några butiker och torka av den värsta svetten i pannan och på ryggen och sedan kunde vi gå ombord.
När vi suttit några minuter undrar Rickard om jag tog hans mobil i säkerhetskontrollen...

...nej det hade jag inte! Rickard frågade en flygvärdinna om råd, fanns det något att göra? Hon skulle ringa dem och kolla!
Jag ringde mobilen och jo de i säkerhetskontrollen svarade! Men de hade ingen personal att gå med den till gaten (det var jättenära och när vi nyss gick igenom satt/stod det 6-7 st där tror jag, så det kändes inte helt ärligt. Hade de sagt vi får inte hade jag förstått det mer!) så vi skulle få hämta den på lost & found om två veckor!
Rickard gick och frågade personalen ombord igen och en markpersonal stod i gången utanför planet och hörde deras konversation.
R kom tillbaka och sa att de fick inte komma dit och han fick inte kliva av så inget att göra!

Bild till Malte tagen av Lowe, inflygning London

När vi sitter där och surar lite över att vi missade att ta med den (och att personalen inte såg den när de plockade korgarna) kommer tjejen som hört samtalet och ger R mobilen! 🤗 Hon sa att det var ett stort undantag och jag blev så glad över vad hon gjorde att jag fick en tår i ögonvrån, hon fick en stor kram av oss var!

Vilken början på dagen 😱🙈

Melker kramar Harrodsnallen på Heathrow

Nu fick det räcka med missöden för idag! Men hade hört om mycket krångel och köer på både Heathrow och Chicago flygplats så att ha så korta mellanlandningar kändes inte så bra längre!

Men London gick jättesmidigt det var bara att följa strömmen och kontrollen gick snabbt!
Sedan gick vi till gaten och väntade. Nu skulle vi inte komma för sent så vi satt och väntade vid gaten i god tid!

Inväntar tåget till annan terminal

Planet som tar oss till Chicago

Melker sjunger Drakdansen i fjärrkontrollen

Puh, jobbigt det här med alla flygplan! 😴

Lång resa man hinner med mycket! Pyssla lite tex!

Rätt så tråkigt landskap att flyga över, Grönland och Canada, bara en massa is och snö!
Men vad är det där jätteraka strecket på nedre bilden?

Första måltiden i USA fick bli gyllene bågarna!

Chicago hade jag ont i magen inför, stor flygplats, plocka ut bagaget skulle vi också så jag var ganska inställd på att inte hinna med planet och få boka om sista sträckan!
Men det gick himla smidigt med tåg, säkerhetskontroll och pass! Vi satte oss på McD och åt i lugnan ro. Piloten körde in lite tid så vi fick kanske den extra tiden som behövdes!

Likes

Comments

Vi började med att åka tåg till Arlanda, Melker hann bara sätta sig på tåget innan han frågade "när kommer maten!?"
Blandade nog ihop det vi berättat om flygplanen och att man får mat ombord.

Sedan fick man åka buss sista biten, busschauffören ändrade inte skylten från "ej i trafik" förrän han åkte in på hållplatsen, vi gick med snabba steg från vänthallen till hållplatsen och då smällde han igen dörrarna efter sista passageraren och började åka!
Vi stod precis utanför dörren och undrade om han tyckte han var lustig på något sätt! Men han skojade inte utan öppnade dörrarna när vi pekat åt honom att vi skulle med.
Då började han skälla och gapa om att han hade en tid att passa. Svarade lugnt att vi nog hade missat ett par minuter nu bara för att han skulle hålla på och skrika på oss som en galning.
Skickade ett klagomål till SJ för så där bemöter man inte sina passagerare! 😡

Vi bodde på Clarion Arlanda en natt. Pysslade lite på rummet, spanade på alla flygplan i kikaren och hoppade i sängen 🤗

Gick runt och tittade lite på Arlanda, på fina "fontäner"...

...på flygplan, när de lastade in ALLA väskor på ett plan, åt lite och tittade lite mer på flygplan ✈️

Sedan hann vi med att basta lite! Hade vi inte varit lite förkylda hade vi passat på att träna också, de har fint gym på hotellet!

Jag och Lowe gick och kollade lite på flygplatsen, kollade om vi kunde skriva ut boardingpass (gick inte) och köpte sedan drink och snacks från "mellomenyn" dock hängde vi inte kvar för att titta på mello i Loungen utan gick upp på rummet och valde annat program. Melker hade redan somnat, vände sig om en gång och sedan sov han! Händelserik dag 😁😴

Likes

Comments