Äntligen är ridutbildningen igång nu också. Så nu har vi alltså åtta veckors intensiv ridutbildning framför oss. Känner mig så hemma! Det känns så skönt att äntligen va den som har lite koll och får lära de andra.

Vi har nu blivit indelade i stridspar där en är kunnig och en är nybörjare. På så sätt kan vi enkelt lära de nya. Jag jobbar med Eklund och tror det kommer bli jättebra. Hon är framåt och tar verkligen åt sig av informationen så jag är supernöjd!

Idag har vi fått öva sadling och bettsling samt övat på att sitta upp och sitta av på trähästar haha.. Känns ju lite löjligt att göra de efter att ha ridit i 12 år men vissa saker ser faktiskt lite annorlunda ut här jämfört med på ridskolor. Det är till exempel massa kommandon som man lyssnar till för att utföra avsittning och uppsittning.

Nu på eftermiddagen ska vi ha clinic med Löjtnad Johansen (få se honom rida) och så ska vi börja leda hästarna.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 23 Readers

Likes

Comments

Nu börjar vi äntligen med strid i bebyggelse och jag slipper härja runt i skogen. Detta kommer bli en spännande utbildning då vi ska framrycka på Östermalms gator samt ta och genomsöka en hel del byggnader och kasta handgranater inomhus. Ser sjukt roligt ut av vad vi har sett på några förevisningsfilmer!

  • 29 Readers

Likes

Comments

Igår kom jag hem och började kvällen med en middag ute med pappa. Därefter mötte jag Bella i stan och vi såg Fifty shades freed. Kan jag varmt rekommendera, lätt den bästa filmen av de tre som finns! Sen fortsatte vi kvällen med Lisa och Stina på ett kafé. Kunde inte fått en bättre start på helgen!

  • 55 Readers

Likes

Comments

Idag efter att vi hade slutat tog jag tillsammans med Rüttgroth och Örndal en promenad in till stan för en fika på Sturekatten. Alltså hur lyxigt har jag de inte, ungefär 20 min till Stureplan! Inte nog med de så har jag insett att det tar ungefär lika lång tid till lägenheten på Östermalm. Här kan jag nog trivas!

  • 94 Readers

Likes

Comments

  • 122 Readers

Likes

Comments

Idag fick jag äntligen chansen att träffa Andrea. Riktigt mysigt och gud vad jag har saknat henne, alltid lika kul att se henne och det känns som om vi känner varandra in och utantill efter vårt år tillsammans i Kenya.

En blid från igårkväll med ett riktigt härligt gäng! På bilden har vi Arnell och Wendelhag i min stora päls. Vi drog till en bar på Sveavägen för att avsluta på Vida!

  • 144 Readers

Likes

Comments

Idag har jag legat hemma hela dagen och det börjar bli fruktansvärt segt. Som tur är var pappa i Stockholm idag, så jag mötte upp honom nyss och blev bjuden på lite god mat.

Nu är ja tillbaka på soffan och hoppas på att känna mig helt återställd till imorgon då planen är att gå ut!

  • 171 Readers

Likes

Comments

Just nu går inte livet riktigt den väg jag vill. Känner att jag har haft tillräckligt otur nu den senaste månaden. Inte nog med att jag har varit väldigt omotiverad denna månad så har min stressfraktur är ännu inte läkt (får inte springa på ytterligare två veckor), har en överansträngning i båda mina underarmar och nu är jag även sjuk. Just nu känner jag verkligen att jag ligger på botten. Hoppas jag får en vändning snart!

Nu ligger jag i alla fall hemma i lägenheten och vilar och hoppas att jag hinner bli helt frisk till helgen för att slippa ligga här och ruttna!

  • 186 Readers

Likes

Comments

Förra helgen stannade jag i Stockholm och det blev väldigt lyckat. Det var en relativt lugn helg men mysig. På fredagen drog jag tillsammans med folk från min pluton ut. Vi hängde hemma hos en av killarna först och sedan drog vi till colluseum.

Resten av helgen tog jag de lugnt, var mycket hemma i lägenheten och avslutade helgen med att käka och fika i Djurgården.

Nu är det endast en vecka kvar till flytt! Sån lättnad och måste ändå säga att jag är ganska stolt över att jag kommit hit. Så dåligt som jag mått de senaste veckorna och så mycket som jag ville avrusta. Men nu är jag här, jag har kommit dit jag hela tiden har velat komma. Kavkass, ridutbildning, strid i bebyggelse och bo på Östermalm! Förhoppningsvis slipper jag denna ångest framöver.

  • 234 Readers

Likes

Comments

Jag har haft en riktigt bra helg. Spenderade fredagen i Stockholm och åkte sedan hem till Norrköping på lördagen. Hemma blev jag väl omhändertagen av familjen och spenderade hela kvällen och söndagen med mys.

Resan tillbaka var seg och jobbig med tanke på vad jag har framför mig de kommande veckorna. Vapenskolorna fortsätter och jag ska fortsätta konka runt med stridspack, AK5 och GRG. Inte nog med det så är min stridsparskamrat anställd soldat och kan otroligt mycket vilket gör att jag känner mig rätt utsagt värdelös. Inte bara de att jag kan mindre utan även för att jag haltar efter med min marschfraktur..

Men nu blickar jag framåt. En dag i taget. Måste säga att denna dag var förvånansvärt bra också. Vi började med bataljonsfys då jag fick gå till gymmet pga min skada, därefter har vi varit på skjutbanan samt tränar servis.. Servis är otroligt jobbigt när man springer fram och tillbaka från färdigställning till förflyttning och speciellt när man ska åla, men idag gick det mycket bättre och jag och min stridsparskamrat var en av de snabbaste!

Kom precis tillbaka från gymmet, körde ytterligare ett pass. Så nu är jag helt slut i kroppen och ska lägga mig i sängen och vila ut inför imorgon!

  • 371 Readers

Likes

Comments