Det har nå gått litt over en uke her og ting begynner å roe seg veldig og det føles ,mer som en hverdag. Skolen er i full gang med både lekser og innleveringer. Jeg liker meg veldig godt her, selv om det som sagt er slitsomt. På lørdag var vi en tur i Cardiff for å gå på kino og se IT. Den var kjempeskummel, og angret på at jeg så den i etterkant men nå som det har gått ett par dager er det bedre. Vi var også på litt shopping og var blant annet innom en koselig vintage butikk der jeg kjøpte et par solbriller, et skjørt, en tskjorte og dongerijakken min (men det var forje gang jeg var her i Cardiff.) Vi spiste og sushi på Yo! sushi, som var helt greit, men litt dyrt. Etter filmen ro vi hjem til Simen i Barry og var der en stund før vi avsluttet kvelden.. Søndag ble tilbragt i Barry, og vi var på besøk hos Trine. Ellers har jeg møtt vertshunden min, en svart labrador, som egentlig bor hos faren til vertsmoren min, men den tilhører vertsmoren min. Den er uansett mye på besøk. Annet som er nytt er at vi norske i Barry har meldt oss på et treningsenter med svømmebasseng, første time i morgen som jeg dessverre ikke kan være med på ettersom jeg skal til Cardiff for å ha fransk. Uansett så blir det kjekt å komme seg litt i aktivitet igjen. Vi prøver også å melde oss på rugby på skolen, men det virker som om det bare er ett guttelag som visst nok skal være ganske brutalt.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Sitter for øyeblikket på toget på vei til Cardiff for å ha min første fransktime på Cardiff and Vale College. Det har blitt mye frem og tilbake til Cardiff siden jeg kom hit, har vell vært der nesten hver dag mer eller mindre. Mandag var vi på et møte der for å få vite lott mer om de kommende månedene i Wales og i går, tirsdag, var vi der for å prøve å få tak i noen svarte joggesko til uniformen på skolen min. Jeg fikk ikke tak i dette fordi størrelsene var enten en for små eller en for stor, så kom hjem med svarte strømpebukser, svarte sokker og annet uniformsutstyr. Det å gå med skoleuniform er foreløpig helt greit fordi du slipper å tenke så veldig på hva du skal ha på deg, men jeg bruker fortsatt en del tid om morgenen på å få på uniformen siden eg ikke enda har blitt vant til slips og skjorte... ellers har vi spist mye god mat i Cardiff, det er der pengene går for der meste. De første dagene/ukene nå regner jeg egentlig med det men tviler på at det blir sånn hele veien når vi får mer skolearbeid og mindre tid. Det er alt i alt veldig kjekt her, men også veldig slitsomt: lange dager, det skjer ting hele tiden, opp 6.30 (fordi eg ikke helt har funnet ut av bussen der eg bor og må gå til ett busstopp et stykke unna) og lange kvelder. Jeg merker at selv om har et relativt godt ordforråd i engelsk, så er det fortsatt veldig krevende å måtte formulere seg på engelsk hele tiden. Det går helt fint der og da men man merker at man har fått brukt hjernen på slutten av dagen. Skolen har jo også startet for fult nå, men til nå har jeg bare hatt 3/5 fag jeg har valgt. Fagene jeg har valgt er fysikk, kjemi, matte, welshbac, og teater(??). Til nå har jeg hatt matte, fysikk og teater. Fysikk var veldig forvirrende fordi så og si de eneste ordene eg forsto var Volt og Amper. Matte var ganske enkelt foreløpig men de forventer at du jobber veldig raskt. Teater er ett fag jeg har valgt fordi jeg ble fortalt av de norske elevene som gikk på Barry i fjor at det var et veldig gøy fag der man ble kjent med mange. De sa også at det ikke var så vanskelig og vi fikk beskjed om at hvis det ble for mye, kunne vi droppe det. Jeg angrer ikke en plass på at jeg tok det faget, har aldri ledd så mye i en time før. Vi har en kjempekul lærer og en veldig entusiastisk klasse som tar det fullt ut! Det blir litt som et avbrekksfag som er like greit å ha uansett fordi vi må være på skolen så og så mange timer uansett om vi har time eller ikke, så det er greit å fylle hullene i timeplanen med noe produktivt og gøy. I morgen er det kjemi som står på programmet + teater! Gleder meg

Likes

Comments

Vi har nå vært her i tre dager og vi begynner å bli kjent med byen. Jeg var med vertsmoren min på et kjøpesenter i Barry i morges for å kjøpe skolebøker og slikt som jeg trenger til skolen. Etter det var jeg hjemme en stund før jeg reiste inn til Cardiff i 14 tiden for å gå på kino. Før vi (oss norske) gikk på kino, var vi å spiste på en italiensk resturant i hovedgaten i Cardiff som het ASK italian. Det var veldig god mat, og hyggelig lokale. Etter det gikk vi inn på kjøpesenteret for å se etter litt ting, men vi fant ikke noe av det vi så etter. Vi møtte så de andre norske som vi skulle på kino med og gikk sammen bort til kinoen. Det er tre kinoer i Cardiff og det er veldig billig på alle. I dag betalte jeg 4 pund for en film, som ikke er dyrt i det hele tatt i forhold til Norge. Vi kjøpte også popcorn og brus som kom i kjempe store størrelser, men med god hjelp fra gjengen klarte vi mot alle ods å spise opp. Vi så filmen "A hitmans bodyguard" eller noe i den duren. Den var helt ok, men en litt tynn historie og litt mange skytescener. Vi tok så toget hjem til Barry og jeg ble hentet av Vertsmoren min.

Likes

Comments

Vi har nå vært i Wales i 48 timer og har allerede sett og opplevd mye.. Reisen gikk greit, vi fløy til Gatwick og tok en buss derfra som egentlig skulle ta 3-4 timer men tok nærmere 6 timer. Vi ble hentet av vertsfamiliene våre på en av skolene som noen av oss norske skal gå på.. Møtte moren min Viv som er veldig hyggelig og har ett veldig fint hus ca 20 min med bil utenfor Cardiff. Resten av dagen ble brukt til utpakking og diverse. I dag har vi vært i Cardiff for å se oss rundt med læreren vår. Etter vi var ferdig med dette gikk vi på et stort kjøpesenter som heter St. Davids. Der gjorde vi ett par ærend som å kjøpe sokker, sminkeservietter og andre småting. Vi spiste også der på en burger restaurant. Planen etter dette var egentlig å prøve å få billetter til Wales-Østerrike fotballkampen som skulle spilles i dag, men vi var litt for sent ute, så det var utsolgt. Vi kjøpte røde capser (fargen til Wales sitt flagg,)for å støtte laget.. Siden dette ikke gikk helt som planlagt bestemte vi oss for å reise til Barry igjen, så meg og Andrine tok toget dit fra Cardiff Center. Vi gikk sammen hjem (hun bor ikke så langt fra meg) og slappet av hjemme i en time ca. Deretter viste det seg at de andre også hadde reist til Barry, både elevene som bor her og de som ikke gjør det. Vi tenkte å gå å spise sammen., men vi skulle først møte hos en annen som bor her. Meg og Andrine gikk i 40 min ish for å så finne ut at de vi skulle møte hadde gått til sentrum, så vi gikk 40 min til ish for å møte noen andre, men vi gikk om hverandre. Etter ca 2 timer, 25 000 skritt og 1 GB 4G senere, fant vi frem til en Indisk restaurant der vi spiste ett godt måltid. Etter dette gikk vi hjem og jeg har nå sittet og sett på James Bond med vertsmoren min. Selv om det er veldig slitsomt og mye som skjer hele tiden, så er det veldig kjekt, og jeg angrer ikke på at jeg søkte!


Likes

Comments