​​​​

22. desember reiste jeg tilbake til Norge for å tilbringe julen der. Det var kjekt å se venner og familie igjen, men samtidig veldig rart å plutselig hoppe inn i en så annerledes hverdag. Her i Wales er jeg vant til at alt går i ett. Det skjer ting hele tiden og det er alltid noe som må ordnes og fikses. Når jeg nå var hjemme i litt over to uker, var dette ikke tilfellet. Det var en ganske rolig hverdag og jeg kjente fort at jeg ble ganske rastløs og ville tilbake til Wales.​ Jeg savnet også de Walisiske vennene mine her ettersom jeg er mye med de og man blir veldig knyttet og da blir det rart å plutselig ikke møte de hver dag slik som man er vant til. Her er uansett noen bilder fra julen hjemme og et gruppebilde av oss norske på Barry comp på christmas jumper day i desember.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Mye har skjedd siden sist. Jeg skrev opprinnelig et langt innlegg om alle disse bildene, men det ble sletter, dessverre. Jeg har ikke planer om å skrive alt det på nytt, MEN en liten oppsumering er aldri en dårlig ide. Bildene under er fra J Cole konsert på Motorpint arena i Cardiff. Det er ærlig talt den beste konserten jeg har vært på. Det var bare så utrolig god stemning og alle sang med og koste seg. Det er veldig greit å bo nermt en storby slik at konserter og diverse arrangeres her også.. J Cole er en rapper fra USA, og jeg har hørt på musikken hans veldig lenge og det var egentlig bare kjekt å få se han live. Alt var veldig gjennomført, var nesten sånn at eg hadde lyst å gå igjen.

Jeg har også hatt bursdag, 26 oktober. Det var virkelig noe for seg selv. Dagen begynte med at verts moren min hadde lagt frem en happy birthday banner, på kjøkkenet, som var hyggelig. Jeg gikk så på skolen, og hadde en relativt grei dag med bare to skoletimer. Det skal sies at den første timen var i begynnelsen av dagen og den andre i slutten av dagen så jeg hadde et fire timers gap mellom det, men det gjør virkelig ingenting når jeg har så gode venner som jeg har. Min gode venn Andrine sørget virkelig for at dagen ble veldig bra. Hun kjøpte en kake som vi spiste på skolen og kort til meg og jeg fikk bursdagssangen på både norsk og engelsk, noe waliserene syntes var veldig rart. Senere på dagen gikk meg og Andrine hjem til meg og jeg fikk et øyenskygge palett av henne, også fikk jeg en svær pakke i posten av mamma og pappa, som inneholdt en morgenkåpe og pysj, noe som blir satt stor pris på i dette landet ettersom det er ganske kaldt spesielt nå om vinteren. Senere gikk vi ut og møtte vennene våre fra skolen og vi gikk sammen på Subway og spiste. Jeg var egentlig ganske syk og lå hjemme med 40 i feber dagen før, men bestemte meg for at eg ikke orket å være syk på bursdagen min. Det var uansett en veldig bra dag, alle er så snille og omsorgsfulle her, og virkelig en stor shoutout til Andrine for den dagen!!

Fredagen dagen etter reiste vi til Cardiff og spilte mini golf inni St. Davids kjøpesenter i toppetasjen. Hva kan man ikke gjøre her? Gøy ting å ha gjort, men kjente det var nokk med en runde. Det var ærlig talt gøyere å se hvor elendige alle var enn det var å spille. Det har ikke så mye å si hva man gjør, så lenge man gjør det med de rette folkene.

Lørdagen reiste vi til Cardiff igjen for å ha norsk undervisning i 7 timer. Litt kjip måte å bruke første dagen i høstferien på, men igjen vi har det kjekt ilag så det var helt greit. Jeg var forsatt syk,, men hadde ikke tid til å være syk så jeg bare gunnet på med norsk. Senere på dagen gikk vi ut med vennene våre og bare gikk omkring og spiste snop som vi hadde kjøpt tidligere på dagen.

SØndagen reiste vi på tur, alle vi norske, til West Wales der vi skulle være i 2 dager. Turen begynte med at vi besøkte Tenby, som er en av de fineste stedene jeg har vært. Det er utrolig at dette stedet er i Storbritannia. Det minner veldig om en fransk promenade eller et type sydenland. Fine strender, og koslige gater. Helsen var forsatt ikke på plass, men det gjorde ikke så mye når jeg fikk lov til å reise til et sånt sted som dette. Hvis du noen gang er i Wales, så anbefaler eg å ta turen hit, det er ca en time med bil fra Cardiff, så ikke så ille.

Neste stedet vi besøket var St. Davids som er verdens minste storby. Det har seg nemlig sånn at kravet for at det skal være en storby er at det har en katedral. Vi så på katedralen men det var egentlig det der var å se der, så det hadde holdt å være der en time. Vi reiste videre og bodde i et slags herskapshus, der vi ble servert tre retters middag.

Siste dagen av turen var vi på besøk i en gruve der vi ble fraktet ned 90 meter under bakken for å se hvordan arbeiderne der hadde det. Denne gruven er ikke forsatt i bruk, men bare til omvisninger. Alt i alt var dette en vellykket tur.

Her er en film om turen, bare fordi jeg syns det var så mye fint å se.

Jeg har fått oppleve min første ordentlige haloween her. Haloween er nemlig en mye større greie her borte, så meg og Andrine bestemte oss for å gå all in med både sminke og kostyme. Vet ikke helt hva vi kledde oss ut som, men vi hadde på oss noe svart og hadde kutt i ansiktet så det er innenfor.

Likes

Comments

Det har nå gått nesten seks uker her, og jeg trives forsatt veldig bra! Jo lengre jeg er her jo mer faller ting på plass, og jeg føler meg mer og mer hjemme. Jeg har ikke fått skrevet noe særlig innpå her i det siste fordi pc`en min har ikke funket som den skal. Planen er å skrive litt mer fremover, og litt mer regelmessig. Siden sist har det skjedd litt av hvert, har hatt besøk av mamma forje helg, som var veldig koselig. Vi bodde på et hotell i Cardiff sammen, men jeg tok henne med Barry en dag så hun kunne få se hvordan det var her også.. Helgen som var ble brukt til skolearbeid og museumsbesøk i Cardiff. Vi gikk på et av universitetsmuseene og så på gammel kunst, moderne kunst og dinosaur utstilling. Ellers går dagene til skole fra 9-3, hjemme 4, spise, skifte også ut igjen for å være med venner til 9 ish. Innholdsrike, men slitsomme dager, men alt i alt er det verdt det. Jeg har laget en video som oppsummerer den første måneden her i Wales, så blir det mer bilder og slikt fremover.

Likes

Comments

Det har nå gått litt over en uke her og ting begynner å roe seg veldig og det føles ,mer som en hverdag. Skolen er i full gang med både lekser og innleveringer. Jeg liker meg veldig godt her, selv om det som sagt er slitsomt. På lørdag var vi en tur i Cardiff for å gå på kino og se IT. Den var kjempeskummel, og angret på at jeg så den i etterkant men nå som det har gått ett par dager er det bedre. Vi var også på litt shopping og var blant annet innom en koselig vintage butikk der jeg kjøpte et par solbriller, et skjørt, en tskjorte og dongerijakken min (men det var forje gang jeg var her i Cardiff.) Vi spiste og sushi på Yo! sushi, som var helt greit, men litt dyrt. Etter filmen ro vi hjem til Simen i Barry og var der en stund før vi avsluttet kvelden.. Søndag ble tilbragt i Barry, og vi var på besøk hos Trine. Ellers har jeg møtt vertshunden min, en svart labrador, som egentlig bor hos faren til vertsmoren min, men den tilhører vertsmoren min. Den er uansett mye på besøk. Annet som er nytt er at vi norske i Barry har meldt oss på et treningsenter med svømmebasseng, første time i morgen som jeg dessverre ikke kan være med på ettersom jeg skal til Cardiff for å ha fransk. Uansett så blir det kjekt å komme seg litt i aktivitet igjen. Vi prøver også å melde oss på rugby på skolen, men det virker som om det bare er ett guttelag som visst nok skal være ganske brutalt.

Likes

Comments

Sitter for øyeblikket på toget på vei til Cardiff for å ha min første fransktime på Cardiff and Vale College. Det har blitt mye frem og tilbake til Cardiff siden jeg kom hit, har vell vært der nesten hver dag mer eller mindre. Mandag var vi på et møte der for å få vite lott mer om de kommende månedene i Wales og i går, tirsdag, var vi der for å prøve å få tak i noen svarte joggesko til uniformen på skolen min. Jeg fikk ikke tak i dette fordi størrelsene var enten en for små eller en for stor, så kom hjem med svarte strømpebukser, svarte sokker og annet uniformsutstyr. Det å gå med skoleuniform er foreløpig helt greit fordi du slipper å tenke så veldig på hva du skal ha på deg, men jeg bruker fortsatt en del tid om morgenen på å få på uniformen siden eg ikke enda har blitt vant til slips og skjorte... ellers har vi spist mye god mat i Cardiff, det er der pengene går for der meste. De første dagene/ukene nå regner jeg egentlig med det men tviler på at det blir sånn hele veien når vi får mer skolearbeid og mindre tid. Det er alt i alt veldig kjekt her, men også veldig slitsomt: lange dager, det skjer ting hele tiden, opp 6.30 (fordi eg ikke helt har funnet ut av bussen der eg bor og må gå til ett busstopp et stykke unna) og lange kvelder. Jeg merker at selv om har et relativt godt ordforråd i engelsk, så er det fortsatt veldig krevende å måtte formulere seg på engelsk hele tiden. Det går helt fint der og da men man merker at man har fått brukt hjernen på slutten av dagen. Skolen har jo også startet for fult nå, men til nå har jeg bare hatt 3/5 fag jeg har valgt. Fagene jeg har valgt er fysikk, kjemi, matte, welshbac, og teater(??). Til nå har jeg hatt matte, fysikk og teater. Fysikk var veldig forvirrende fordi så og si de eneste ordene eg forsto var Volt og Amper. Matte var ganske enkelt foreløpig men de forventer at du jobber veldig raskt. Teater er ett fag jeg har valgt fordi jeg ble fortalt av de norske elevene som gikk på Barry i fjor at det var et veldig gøy fag der man ble kjent med mange. De sa også at det ikke var så vanskelig og vi fikk beskjed om at hvis det ble for mye, kunne vi droppe det. Jeg angrer ikke en plass på at jeg tok det faget, har aldri ledd så mye i en time før. Vi har en kjempekul lærer og en veldig entusiastisk klasse som tar det fullt ut! Det blir litt som et avbrekksfag som er like greit å ha uansett fordi vi må være på skolen så og så mange timer uansett om vi har time eller ikke, så det er greit å fylle hullene i timeplanen med noe produktivt og gøy. I morgen er det kjemi som står på programmet + teater! Gleder meg

Likes

Comments

Vi har nå vært her i tre dager og vi begynner å bli kjent med byen. Jeg var med vertsmoren min på et kjøpesenter i Barry i morges for å kjøpe skolebøker og slikt som jeg trenger til skolen. Etter det var jeg hjemme en stund før jeg reiste inn til Cardiff i 14 tiden for å gå på kino. Før vi (oss norske) gikk på kino, var vi å spiste på en italiensk resturant i hovedgaten i Cardiff som het ASK italian. Det var veldig god mat, og hyggelig lokale. Etter det gikk vi inn på kjøpesenteret for å se etter litt ting, men vi fant ikke noe av det vi så etter. Vi møtte så de andre norske som vi skulle på kino med og gikk sammen bort til kinoen. Det er tre kinoer i Cardiff og det er veldig billig på alle. I dag betalte jeg 4 pund for en film, som ikke er dyrt i det hele tatt i forhold til Norge. Vi kjøpte også popcorn og brus som kom i kjempe store størrelser, men med god hjelp fra gjengen klarte vi mot alle ods å spise opp. Vi så filmen "A hitmans bodyguard" eller noe i den duren. Den var helt ok, men en litt tynn historie og litt mange skytescener. Vi tok så toget hjem til Barry og jeg ble hentet av Vertsmoren min.

Likes

Comments

Vi har nå vært i Wales i 48 timer og har allerede sett og opplevd mye.. Reisen gikk greit, vi fløy til Gatwick og tok en buss derfra som egentlig skulle ta 3-4 timer men tok nærmere 6 timer. Vi ble hentet av vertsfamiliene våre på en av skolene som noen av oss norske skal gå på.. Møtte moren min Viv som er veldig hyggelig og har ett veldig fint hus ca 20 min med bil utenfor Cardiff. Resten av dagen ble brukt til utpakking og diverse. I dag har vi vært i Cardiff for å se oss rundt med læreren vår. Etter vi var ferdig med dette gikk vi på et stort kjøpesenter som heter St. Davids. Der gjorde vi ett par ærend som å kjøpe sokker, sminkeservietter og andre småting. Vi spiste også der på en burger restaurant. Planen etter dette var egentlig å prøve å få billetter til Wales-Østerrike fotballkampen som skulle spilles i dag, men vi var litt for sent ute, så det var utsolgt. Vi kjøpte røde capser (fargen til Wales sitt flagg,)for å støtte laget.. Siden dette ikke gikk helt som planlagt bestemte vi oss for å reise til Barry igjen, så meg og Andrine tok toget dit fra Cardiff Center. Vi gikk sammen hjem (hun bor ikke så langt fra meg) og slappet av hjemme i en time ca. Deretter viste det seg at de andre også hadde reist til Barry, både elevene som bor her og de som ikke gjør det. Vi tenkte å gå å spise sammen., men vi skulle først møte hos en annen som bor her. Meg og Andrine gikk i 40 min ish for å så finne ut at de vi skulle møte hadde gått til sentrum, så vi gikk 40 min til ish for å møte noen andre, men vi gikk om hverandre. Etter ca 2 timer, 25 000 skritt og 1 GB 4G senere, fant vi frem til en Indisk restaurant der vi spiste ett godt måltid. Etter dette gikk vi hjem og jeg har nå sittet og sett på James Bond med vertsmoren min. Selv om det er veldig slitsomt og mye som skjer hele tiden, så er det veldig kjekt, og jeg angrer ikke på at jeg søkte!


Likes

Comments

Onsdag 16-18 august dro vi som skal reise til Wales, til Manger folkehøyskole på Radøy, for å ha norsk intens kurs i to dager, og for å få litt info om året som kommer. Vi må ha dette pga at vi ikke skal ha norsk undervisning det neste året (utenom ett par helger der en norsklærer kommer til Wales). VI bodde på folkehøyskolen på rom tre og tre, og ble godt/bedre kjent med hverandre, noe som var veldig kjekt! I tillegg til å bli kjent med hverandre, ble vi også kjent med elevene som hadde vært i Wales i fjor ettersom de kom på besøk den ene kvelden, og fortalte om deres opplevelser og erfaringer. Det var nyttig å høre på hva de hadde å si og ikke minst å se de igjen. Jeg var nemlig i Wales i Januar 2017 med familien for å sjekke ut stedet og fikk da arrangert ett møte med elevene på Cardiff and Vale College, som er en av skolene i Wales. De hadde uansett mye god info å komme med. Ellers var det hyggelig å være der med gjengen, gleder meg til å reise!

Likes

Comments

Teltturen er overstått! Lite eller ingen søvn, pølser til kvelds og frokost, kortspill og god stemning! Lar bildene si resten

Likes

Comments

Fikk en mail for to dager siden der overskriften var "Hello from Wales"!! Det var virkelig en lettelse og jeg kjener at jeg gleder meg veldig nå I mailen presenterte det seg en veldig hyggelig dame med navnet Viv. Hun bor i Barry, sentralt og ved stranden og ca bare 20 min fra skolen, som er supert Hun bor alene men har to sønner i 20-årerne og en svart labrador (!!!), som bor hos faren hennes, men uansett, hund er hund. Det var en stor lettelse å få vertsfamilie nå, er ganske greit å ha det på plass etterhvert ettersom det er under tre uker til jeg reiser!

Andre nyheter er at vi utvekslingselever som skal til Wales sammen i dag (13 august) skal på telttur, i regi av oss. Dette er ikke noe som er arrangert av Hfk, men noe vi fant ut vi skulle gjøre. Blir litt som en oppvarming til turen til Manger 16-18 august der vi skal ha norsk og historie intens kurs, ettersom dette er fag vi ikke kommer til å ha på ett helt år!


Likes

Comments