Hei!

Nå har jeg vært her i 2 1/2 måned og jeg har det såå bra! Jeg har det faktisk så bra at jeg har glemt å oppdatere hva som skjer, og jeg beklager. Jeg vet at mange slutter å blogge mens de er på utveksling, og jeg planla å være en av de som ikke sluttet, men det er først nå som jeg er her at jeg innser hvor mye som skjer på utveksling. Jeg pleide å lese utrolig mange utvekslingsblogger, og ble skikkelig irritert når jeg så at folk glemte å legge ut innlegg eller sluttet å poste, men nå slutter jeg også med denne bloggen. Jeg har en instagrambruker jeg er mer aktiv på: @kristineioregon, og min hovedbruker @kristinefjor kan dere også følge meg på, i tillegg til snapchatten min med samme navn.

(et av seniorbildene mine, hehe)


Kristine<3

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Skole, Vertsfamilie

Hei!

13. September hadde jeg vært i Eugene i en måned, og jeg trives utrolig godt. Jeg har gjort ting med venner, dratt til kysten med familien og startet på skolen. Jeg har gått på skolen i to uker, og det er veldig greit så langt. Skolen min har som sagt 1600 elever, og består av mange store bygg. Jeg har heldigvis bare gått meg bort én gang :) Fagene jeg har på A-dagene mine er General Psychology, English 11, Lifetime Fitness og Off Campus, som betyr at man får dra hjem. På B-dager har jeg American Studies, Spanish 3, Algebra 2 og Leadership. Leadership er et fag hvor man er med på å arrangere ting gjennom skolen, som for eksempel spirit week, assemblies, homecoming og prom. Dette semesteret er jeg med i homecoming-komiteen, og har sammen med to andre ansvar for opplegget med homecoming king og queen.

På lørdag 16. september hadde ICES en rafting trip og orientation for alle utvekslingsstudentene i nærområdet. Det var så utrolig deilig å møte nordmenn igjen, og føltes veldig rart å snakke norsk. Raftingen derimot, har gitt meg en kraftig forkjølelse med feber som har gjort så jeg har gått glipp av halve skoleuken. Det er ikke såå gøy, men jeg er glad jeg ble med likevel, for jeg møtte og ble kjent med masse nye utvekslingsstudenter!

Om noen har spørsmål er det bare å komme med dem, så tenker jeg å lage et eget innlegg kun for det :)

Likes

Comments

Hei!

Jeg har nå vært hos vertsfamilien i snart tre dager, og min Soft Landing Camp var ferdig søndag 13. august. Jeg synes campen var helt grei, men det var veldig trist å si hade til de jeg hadde blitt ordentlig god venn med:( Det første flyet mitt til Phoenix gikk klokken 10.20 fra Newark, og det tok jeg med to tyskere og en danske. Det tok omtrent 5 1/2 time, og jeg landet ca 12.30 lokal tid. Deretter gikk flyet til Eugene klokken 13.40, og overraskende nok skulle dansken ta samme fly! Vi fikk ordnet slik at vi kunne sitte sammen, som var veldig greit siden begge (jeg) var litt nervøse for å møte familien. Han bor en time unna meg her, og det viste seg at min vertsfamilie kjenner hans vertsfamilie!

Som sagt har jeg vært her i tre dager, og jeg trives så utrolig godt! Jeg er så veldig fornøyd med familien, og vi har allerede blitt gode venner. Dagen jeg landet dro vi for å spise ute, og jeg var dødstrøtt allerede klokken 19 (å først tilpasse seg til tidssonen i New York, for å så tilpasse seg til tidssonen her er ikke lett). Dag 2 begynte med at det plutselig kom to gutter fra skolen for å hilse på meg, men jeg lå i jet lagged i senga og ville ikke gi et dårlig førsteinntrykk. Når de hadde dratt, dro jeg og familien for å feire vfar sin mammas bursdag. Da spilte vi minigolf og spiste goood pizza. Kort tid etter vi kom hjem dro jeg og vmor for å se på tryouts, som jeg ikke kunne være med på fordi jeg ikke har alle dokumentene som trengs. Dette er jeg egentlig ganske lettet over, siden det var omtrent 50-60 jenter der og alle var ekstremt gode, så jeg vet ikke helt hvor stor sjansen min hadde vært for å komme med på laget.

Likes

Comments

Forberedelser

Heihei, nå har det gått en stund siden siste innlegg, men det er egentlig fordi det ikke har skjedd noe spesielt siden da. Det første som har skjedd er at jeg har søkt og fått stipend. Jeg trodde hele stipend- og låneprosessen skulle være komplisert og ta lang tid, men det var faktisk veldig lett. Jeg skal da gi kontrollen over pengene til pappa da, siden jeg ikke er såå flink økonomisk sett:)

19. juni fikk jeg flybillettene mine fra New York, og jeg er ganske sikker på at jeg skal fly alene! Jeg har én mellomlanding i Phoenix, og flyplassen jeg skal lande på er en av USAs travleste, i tillegg til at jeg skal lande på den største terminalen der med rundt 80 gates (hjelp). Dette er jeg faktisk litt nervøs for, siden jeg ikke har flydd helt alene før - og jeg er ikke den flinkeste til å takle stress. Men jeg er uansett fornøyd, og lander i Oregon omtrent tre uker før skolestart! Eneste nedturen er at jeg skal fly gjennom fire tidssoner, og jeg har volleyballtryouts dagen etter jeg lander, så det kan bli spennende å se hvordan det går.

I går, 6. juli, var jeg på gruppetime på den amerikanske ambassaden i Oslo for å ordne visum. Jeg kom dit omtrent klokken 0750, og var ferdig rundt klokken 10. Hele besøket tok mye lenger tid enn jeg trodde, men det var helt greit. Siden de tar mobiler i sikkerhetskontrollen ble vi tvunget til å snakke med hverandre, som var veldig hyggelig. Det var mye ventetid, og det var spennende å høre om andres vertsfamilier og plasseringer.

Det eneste jeg mangler nå før avreise er én siste vaksine og et legebesøk, så er det avreise 9. august.

Likes

Comments

Forberedelser


 • Finne en organisasjon
 • Sende interesseskjema
 • Dra på intervju
 • Takke ja til plass
 • Få tildelt underorganisasjon
 • Fylle ut søknaden
 • Pre-departure meeting
 • Ta alle vaksiner (3/4)
 • Ta tuberkulose test
 • Få vertsfamilie og plassering
 • Maile med vertsfamilien
 • Skype/facetime med vertsfamilien
 • Få DS-2019
 • Søke om visum
 • Få visum
 • Få avreisedato
 • Få flybillettene
 • Søke om stipend
 • Få stipend
 • Fikse bankkort og amerikansk simkort
 • Kjøpe gaver til vertsfamilien
 • Pakke kofferten
 • Avskjed med venner
 • Avreise Gardemoen
 • Soft landing camp
 • Avreise NYC - OR
 • Møte vertsfamilien
 • Tryouts
 • Første skoledag

Likes

Comments

Skole

Halloo, nå har jeg snakket en del med vertsfamilien min på Facebook. I Oregon er de er 9 timer bak oss i Norge, og derfor har det fort endt opp med at jeg har sittet oppe til 3 på natten for å snakke med dem :P Som sagt har familien en spansk utvekslingsstudent (vet ikke om jeg skal dele navnet hans ennå) hos dem nå, og han går på skolen jeg skal gå på. Han har fortalt meg litt om skolen og hverdagen sin. Jeg starter på skolen 5. september.

Skolen starter 08, slutter 15.10, og har A- og B-dager, som betyr at man har annenhver dag med samme fag (hvis det gir noe mening). Hver dag har fire fag, og hver time er på 90 minutter. Mellom hver time er det mellom 10 og 45 minutter pause, som jeg synes er veeldig greit. Jeg har vært litt nervøs for å bare ha 3-4 minutter på å komme seg fra en time til en annen, men det blir jo da ikke noe problem.

Wil-hi har en del sporter det er mulig å melde seg på, og det er nye sporter å velge mellom hver årstid. På høsten har skolen blant annet soccer, volleyball og vannpolo (???). Ellers tilbyr de dans, cheerleading, bryting og en del andre typiske amerikanske sporter. Jeg vet ennå ikke helt hvilke sporter jeg skal prøve meg på, men jeg vipper mot i hvert fall enten soccer eller volleyball (selv om vannpolo også høres fristende ut).

Likes

Comments

Vertsfamilie

I dag fikk jeg vertsfamilie! Jeg ble godkjent av ICES for bare fire dager siden, og har egentlig vært forberedt på å måtte vente i flere måneder på å få familie, men i dag tidlig når jeg sjekket mailen så jeg en mail med "your host family in Oregon". Mailen var fra vertsmoren min, og i den stod det kort om hvem de var og at de gleder seg til å komme i kontakt. Jeg tenkte jo at jeg ikke kunne få vertsfamilie i helger, mtp at Explorius bare jobber på hverdagene (og at det er vinterferie) så jeg ble helt ærlig veldig overrasket. Jeg har brukt så og si hele dagen på å se på området jeg skal bo, og jeg har snakket med vertsforeldrene mine i flere timer. De har sagt at de er glad i hiking, å stå på ski og å dra på kino. De har også sagt at de tenker å ta meg med på turer til blant annet Santa Monica i California. Jeg er så fornøyd!

Jeg skal altså bo i Eugene, Oregon. Eugene har omtrent 160 000 innbyggere, og er ca 1 time unna kysten. Oregon grenser til California, Washington, Nevada og Idaho, og har et klima ganske likt Norge. Familien jeg skal til består av mor, far og to barn. De har hatt en utvekslingsstudent før, og har en utvekslingsstudent nå. De har 6(!) dyr, en hund og fem katter, og jeg er såå glad. Jeg skal gå på Willamette high school, som de kaller for Wil-hi. Skolen har 1600 elever, og maskoten deres er en "Wolverine" (jerv på norsk men det høres ikke så kult ut). Skolefargene er burgunderrød, svart og hvit. Jeg kommer til å måtte ta skolebussen klokken 07.20 om morgenen, så det blir jo litt spennende.

Jeg gleder meg masse til å finne ut mer om familien, skolen og nærområdet!

Likes

Comments

Forberedelser

I dag fikk jeg tildelt underorganisasjonen ICES, og fikk brukernavn og passord til å starte på selve søknaden til utveksling! Jeg har startet litt med å fylle den ut, men det er veldig mye man må ordne. Jeg visste fra før at det kom til å være mye jobb, men det var først når jeg så søknaden at jeg innså hvor mye det faktisk er. Jeg må blant annet skaffe meg anbefaling fra en engelsklærer, gamle karakterer, vaksiner og health record. Akkurat nå jobber jeg med studentbrevet, som er brevet jeg skal skrive til min potensielle kommende vertsfamilie. Jeg merker at det er vanskelig å skrive en lang tekst som beskriver meg i detalj (siden jeg ligger i senga så og si hele dagen er det ikke mye å skrive om, hehe).

I går var jeg i Oslo og tok språktest og var på Get Ready 1. Hele opplegget varte fra 16 til rundt 20, hvor selve møtet startet 18. Jeg rakk ikke å dra hjem fra skolen før jeg dro til byen, så gårsdagen var en lang dag. Språktesten heter ELTiS, og varte i ca 1 og 1/2 time. Den er obligatorisk for alle som reiser til USA, og testen skal være med på søknaden. Siden det var multiple choice, trodde jeg den kom til å være kjempelett, men den var faktisk vanskeligere enn jeg trodde. For dere (av mine sikkert 3-4 lesere) som ikke vet hva Get Ready er, er det to møter som er obligatorisk for utvekslingsstudenter og minst en foresatt. Get Ready 1 handler mest om livet med vertsfamilie og en ny skole, men også basic info om praktiske ting som visum, fakturaer og lignende. De som holdt møtet var utrolig hyggelige, og selv om jeg visste mye av det de sa allerede følte jeg likevel at jeg gikk hjem med mye ny info. Get ready 2 handler om kulturforskjeller og hjemlengsel.


Likes

Comments

Forberedelser

Hei! Dette er mitt første innlegg på denne bloggen. Jeg heter Kristine, er 16 år og skal altså på utveksling til USA skoleåret 17/18. Jeg har alltid vært glad i språket engelsk, og har ønsket å dra på utveksling siden jeg var veldig ung - kanskje 9 år. Selv om jeg er nervøs, vet jeg at om jeg ikke drar kommer jeg til å angre. Før jeg drar er det mye å ordne, som vaksiner, visum, pass og mer. Siden jeg har valgt programmet Classic, vet jeg ikke ennå hvor i USA jeg havner. Derfor kan det være lurt å vente til jeg får vite det før jeg begynner å kjøpe klær etter vær:)))

På denne bloggen kommer jeg til å skrive litt om søkeprosessen, forberedelser og selvfølgelig selve året. Bloggen er laget mest for at familie og venner skal kunne følge med på min opplevelse, men også for å hjelpe andre som vurderer utveksling og lurer på hvordan hele prosessen er. Håper den kommer til nytte!

Jeg har i dag takket ja til Explorius etter en god del ventetid. Jeg sendte interesseskjema 5. oktober, fikk intervjudato 6. oktober og var på intervju 10. oktober. Jeg var også på intervju med STS før dette, men endte som sagt opp med Explorius. Jeg synes dette virker som et proft selskap, og gleder meg masse til tiden som kommer.


Likes

Comments